Programmaspecialist Digitaal Meedoen

De Bibliotheek Eemland is een bruisende organisatie met zeven vestigingen, twee servicepunten, tweeëndertig bibliotheken op school en twee huiskamerbibliotheken in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg). We willen dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij. Omdat dit meedoen ook steeds meer online plaatsvindt, is het hebben van de juiste digitale vaardigheden meer en meer van belang. Daarom zetten we als bibliotheek in op het versterken van basisvaardigheden. Dit kan in onze vijf DigiTaalhuizen en kan iedereen met een vraag over de Digitale Overheid binnenlopen bij onze Informatiepunten ‘Digitale Overheid’.

Deze Informatiepunten ‘Digitale Overheid’ willen we uitbreiden en versterken in onze vijf gemeentes zodat deze informatiepunten voor alle inwoners nog beter toegankelijk zijn.

Wij zoeken daarom op korte termijn een enthousiaste:

Programmaspecialist Digitaal Meedoen

Waar kom je te werken?

Je gaat werken in een multidisciplinair team en samen werk je aan de doelen van de programmalijn ‘Iedereen kan meedoen’. Wij helpen met de Nederlandse taal en andere basisvaardigheden zodat iedereen naar eigen kunnen en op eigen niveau kan deelnemen aan de samenleving. Dit doen wij middels de programma’s DigiTaalhuis en Digitale Inclusie. Jouw werkzaamheden zullen op al onze vestigingen van de Bibliotheek Eemland plaatsvinden.

Wat ga je doen?

Sinds eind 2021 heeft de Bibliotheek Eemland in haar vestigingen Informatiepunten Digitale Overheid (IDO's) geopend. Hier kan iedereen met een vraag over de Digitale Overheid binnenlopen en wordt iedereen verder geholpen met directe ondersteuning of een doorverwijzing naar een korte training om de vaardigheden te leren. Jouw werk zal voornamelijk bestaan uit het uitbreiden, verstevigen en verder door ontwikkelen van deze informatiepunten en samen met de collega’s van het DigiTaalhuis het bijbehorend en passend digitaal trainingsaanbod verder ontwikkelen. Wij willen ook meer jongeren bereiken, hier zal je dus extra aandacht aan gaan besteden. De uitvoering van de Informatiepunten wordt gedaan door medewerkers van de Bibliotheek.

Als jij:

• Beschikt over organisatorische kwaliteiten om netwerken en/of projecten op te zetten;
• Nieuwe onderwerpen en thema’s met betrekking tot de Digitale Overheid kan introduceren en implementeren op de vestigingen;
• Kan zorgdragen dat de medewerkers IDO voldoende toegerust zijn voor hun rol;
• Wel bereid bent een training of workshops rondom thema’s IDO te geven aan bijvoorbeeld je collega’s of externen;
• Nauw kan samenwerken met je collega’s, specialisten van de programmalijn maar zeker ook kan netwerken en samenwerken met andere (interne) en externe partners en daarbij mogelijkheden ziet en pakt als het gaat om ontwikkelingen, producten en diensten;
• Energie krijgt om nieuwe wegen te verkennen en anderen er enthousiast over kan maken;
• De voortgang op inhoud en financieel vlak kan monitoren, cijfers kan analyseren en deze kan gebruiken om verder te ontwikkelen.

En als jij verder:

• Een HBO denk- en werkniveau hebt;
• Blij wordt van de ‘digitale wereld’ en er ook goed in thuis bent;
• Een representatieve uitstraling hebt, aanspreekbaar en toegankelijk bent;
• Flexibel kunt inspelen op ontwikkelingen en werkzaamheden.

Dan ben jij wellicht degene die wij zoeken en kunnen wij jou het volgende bieden:

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Het salaris is afhankelijk van opleiding en (relevante) werkervaring in schaal 8, cao Openbare Bibliotheken, 8% vakantietoeslag, 3,25% eindejaarsuitkering, werkgeverskortingen op ziektekosten- en andere verzekeringen, 5 weken vakantie, regeling fietsenplan, bijdrage aan sportabonnement en natuurlijk een abonnement op de Bibliotheek.

Meer informatie?

Neem contact op met Karien Postel, programmamanager Bibliotheek Eemland via K.Postel@Bibliotheekeemland.nl.

Solliciteren?

Herken je jezelf in het profiel? Reageer dan uiterlijk 20 november aanstaande door je motivatiebrief en cv naar hr@bibliotheekeemland.nl te mailen o.v.v. programmaspecialist Digitaal Meedoen. De gesprekken vinden uiterlijk plaats in week 48.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.