Waarom taalvrijwilliger worden voor DigiTaalhuis Amersfoort?

Je wilt je kennis en vaardigheden inzetten, maar ook jezelf uitdagen en nieuwe vaardigheden leren. Naast je werk of studie wil je iets heel anders doen en daarbij ook nog mensen verder helpen. Dit kan als vrijwilliger voor DigiTaalhuis Amersfoort!

Je ontmoet nieuwe mensen met verschillende achtergronden en leert iets over taal en cultuur. Je volgt gratis interessante workshops waarin je kennis opdoet die je in je functie van vrijwilliger kunt gebruiken maar ook daarbuiten. Je verbreedt je blik.

Er zijn verschillende functies die je als vrijwilliger in kunt vullen. Centraal staat dat je mensen helpt bij het verbeteren van het spreken, schrijven of lezen van de Nederlandse taal. Want wanneer je de Nederlandse taal beter beheerst, kun je actiever deelnemen aan de samenleving en je maatschappelijke kansen vergroten.

Wat past bij jou? Samen met deelnemers het spreken van de Nederlandse taal oefenen in het Taalcafé? Of met een leesclub het lezen van de Nederlandse taal oefenen? Of ben je een kei in organiseren en coördineren en help je mee om de activiteiten goed te laten verlopen?
Vraag naar de mogelijkheden en dan kijken we samen waar jij op je plek bent!
 

Meer informatie

Bel of mail voor meer informatie de taalconsulenten

Jacqueline Koet & Liesbeth Hensbroek

033-4631914

DigiTaalhuisAmersfoort@Bibliotheekeemland.nl