Vacature: Coördinator Taalcafé (vrijwilliger) voor de donderdagavond

In het Taalcafé kan op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal worden geoefend. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie, niet om taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. In het Eemhuis is er drie keer per week een Taalcafé. Hierbij is altijd een coördinator aanwezig die ervoor zorgt dat alles goed verloopt. En die coördinator kun jij zijn!

Coördinator Taalcafé (vrijwilliger)

voor de donderdagavond. Gemiddeld 4 uur per week.

Wat doe je als Coördinator Taalcafé?

Als coördinator ben je het gezicht van het Taalcafé op de donderdagavond. Je bent wekelijks aanwezig op locatie in het Eemhuis. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en biedt hulp waar nodig bij gesprekken die moeizaam verlopen. Na afloop evalueer je kort met de andere vrijwilligers.

Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de faciliterende taken als het zorgdragen voor de locatie en het signaleren van behoeften in het Taalcafé.

Je kunt ingewerkt worden door en meelopen met de coördinator van het Taalcafé op de dinsdagochtend of vrijdagmiddag en je wordt op afstand ondersteund door een projectmedewerker van de Bibliotheek Eemland.

Wij zoeken iemand die:

• affiniteit heeft met volwassenen, taal en culturen;
• openstaat voor nieuwe ontmoetingen;
• plezier heeft in organiseren;
• zelfstandig en betrouwbaar is;
• wekelijks beschikbaar is op donderdagavond van 19.00 tot 20.30;
• bereid is deel te nemen aan een basistraining voor taalvrijwilligers (vier dagdelen).

Als coördinator bieden we je:

• Een leuke vrijwilligersfunctie op één van de mooiste plekken van Amersfoort;
• (bij)scholing op het gebied van taal en cultuur;
• een gratis abonnement op de Bibliotheek Eemland;

Belangstelling?

Wil je meer weten over de functie of je aanmelden, stuur dan een mail naar Jacqueline Koet, j.koet@bibliotheekeemland.nl