Vacature: Docent cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD (vrijwilliger)

De Bibliotheek Eemland gaat in samenwerking met de gemeente Bunschoten de cursus ‘Omgaan met de digitale overheid en DigiD' aanbieden in het gemeentehuis Bunschoten. Deze cursus is ontwikkeld om burgers wegwijs te maken in het aanbod van de digitale overheid. Door het volgen van de cursus worden deelnemers zelfredzaam en weten zij beter hun weg te vinden in de digitale wereld. Voor deze cursus zijn we op zoek naar docenten (vrijwilligersfunctie).

Tijdens de cursus leren de deelnemers te werken met de digitale overheid. Denk aan het aanvragen, activeren en gebruiken van DigiD en het gebruik van persoonlijke omgevingen zoals Mijntoeslagen, MijnOverheid en werk.nl. Twee docenten geven les aan een groep van maximaal 10 personen. Na afloop van de vier bijeenkomsten ontvangen de deelnemers een certificaat.

Wij zoeken iemand die:

• affiniteit en ervaring heeft met internet en de digitale overheid,
  • affiniteit heeft met de doelgroep,
  • graag mensen individueel en klassikaal kennis bij wil brengen,
  • betrouwbaar, enthousiast en representatief is,
  • communicatief vaardig is en beschikt over presentatievaardigheden,
  • goed kan samenwerken, proactief en oplossingsgericht is.

Van de docent verwachten wij:

• de bereidheid om een cursus te geven van vier weken achtereen en per week drie uur in wil zetten om deze te verzorgen en voor te bereiden
  • dat hij of zij deelneemt aan een docententraining van een dagdeel, zich de gedragsregels voor docent eigenmaakt (i.v.m. privacy en veiligheid) en zich zal certificeren tot docent.

Wij bieden:

• de mogelijkheid tot deelname aan een training tot gecertificeerd docent,
  • ondersteunend materiaal, zoals een docentenhandleiding en presentatiemateriaal,
  • het opdoen van werkervaring,
  • een Bibliotheekabonnement.

Belangstelling?

Wilt u meer weten over de functie of u aanmelden, stuur dan een mail naar Ditte Lampe, d.lampe@bibliotheekeemland.nl