Vacature: Taalvrijwilliger

DigiTaalhuis Eemland van de Bibliotheek Eemland is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, de Nederlandse taal spreken of de computer beter wil leren gebruiken. Een van de activiteiten van het DigiTaalhuis is het Taalcafé. Een gezellige plek waar het spreken van de Nederlandse taal geoefend kan worden met hulp van Taalvrijwilligers.

Voor het Taalcafé in de Bibliotheek Woudenberg op de dinsdagavond en voor het Taalcafé in de Bibliotheek Vathorst op donderdagochtend zijn we op zoek naar enthousiaste:

Taalvrijwilligers

• Dinsdagavond in de Bibliotheek Woudenberg
  • Donderdagochtend in de Bibliotheek Vathorst

Dit ga je doen:

• Je zorgt samen met de andere taalvrijwilligers dat de ruimte en het materiaal klaar staan.
  • Je verzorgt een heerlijk kopje koffie of een kopje warme thee.
  • Je doet actief mee tijdens het Taalcafé om bij te dragen aan de taalontwikkeling.
  • Je overlegt samen met je collega vrijwilligers en de Taaldocent over de te gebruiken materialen en thema’s.
  • Je zorgt voor een gastvrije sfeer waar mensen het fijn vinden om te komen oefenen.

We zoeken jou:

• Je bent enthousiast en kan anderen motiveren de taal te spreken en te participeren.
  • Je bent creatief in het bedenken van taaloefeningen en taalactiviteiten en het gebruiken van het Taalcafémateriaal.
  • Je bent geduldig en empathisch.
  • Je kan het Taalcafé tot een echte ontmoetingsplek maken.

Wij bieden:

• Afwisselende werkzaamheden in een leuke werkomgeving met een enthousiast team.
  • Ondersteuning door de Taalconsulent en Taaldocent, met mogelijkheden om meer te leren.
  • Vergroting van je wereld. Je vergroot en verrijkt ook de wereld van de deelnemers.
  • Je wordt onderdeel van het team DigiTaalhuis. Er zijn verbindings- en verdiepingsdagen.
  • Een gratis Bibliotheekabonnement.

Reageren of meer informatie?

Taalvrijwilliger in de Bibliotheek Woudenberg op dinsdagavond
Stuur een mail naar Selma Meijer DigiTaalhuisWoudenberg@bibliotheekeemland.nl

Taalvrijwilliger in de Bibliotheek Vathorst op de donderdagochtend
Stuur een mail naar Wilco Tuinenburg w.tuinenburg@bibliotheekeemland.nl of Lidy Butje l.butje@bibliotheekeemland.nl