Vrijwilligers voor het DigiTaalhuis Baarn

Voor het DigiTaalhuis Baarn (opening 11 september) zijn we op zoek naar computervrijwilligers voor de beginnerscursus Klik & Tik, de cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD en voor het Digitaal Hulpplein. Daarnaast zoeken we taalvrijwilligers voor het Taalcafé. Heeft u een paar uur per week tijd en zoekt u een boeiende functie als vrijwilliger? Reageer dan op een van de onderstaande functies.

Vacature Begeleider Klik & Tikcursus

Klik & Tik is een computercursus voor beginners. Als begeleider geeft u deze cursus en begeleidt u de deelnemers bij het maken van de opdrachten. De cursus wordt op een vast tijdstip gegeven in de Bibliotheek Baarn.

Wij zoeken iemand die:

• affiniteit en ervaring heeft met computer, tablets, smartphones en internet
  • graag mensen individueel en klassikaal kennis bij wil brengen,
  • betrouwbaar, enthousiast en representatief is,
  • communicatief vaardig is en beschikt over presentatievaardigheden,
  • goed kan samenwerken, proactief en oplossingsgericht is.

Van de begeleider verwachten wij:

• de bereidheid om een cursus te geven van tien weken (a drie uur per week)en deze voor te bereiden
  • zelf het programma ‘Klik-en-tik’ doorloopt ter voorbereiding.

• ondersteunend materiaal, zoals een handleiding en presentatiemateriaal,

Tijdsbesteding:
3 uur per week voor tien achtereenvolgende weken per cursus.

Vacature Begeleider cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD

In deze cursus leren de deelnemers te werken met de digitale overheid. Denk aan het aanvragen, activeren en gebruiken van DigiD en het gebruik van persoonlijke omgevingen zoals Mijntoeslagen, MijnOverheid en werk.nl. Twee begeleiders geven les aan een groep van maximaal 8 personen. Na afloop van de 4 bijeenkomsten ontvangen de deelnemers een certificaat.

Wij zoeken iemand die:

• affiniteit en ervaring heeft met internet en de digitale overheid,
  • graag mensen individueel en klassikaal kennis bij wil brengen,
  • betrouwbaar, enthousiast en representatief is,
  • communicatief vaardig is en beschikt over presentatievaardigheden,
  • goed kan samenwerken, proactief en oplossingsgericht is.

Van de begeleider verwachten wij:

• de bereidheid om een cursus te geven van 4 weken achtereen en per week 3 uur in wil zetten om deze te verzorgen en voor te bereiden,
  • dat hij of zij deelneemt aan een training van een dagdeel, zich de gedragsregels voor begeleider eigen maakt (i.v.m. privacy en veiligheid) en zich zal certificeren tot begeleider.

Wij bieden:

• de mogelijkheid tot deelname aan een training tot gecertificeerd begeleider,
  • ondersteunend materiaal, zoals een handleiding en presentatiemateriaal,

Tijdsbesteding:
3 uur per week voor 4 achtereenvolgende weken per cursus.

Vacature Digitaal Hulpplein

Het Digitaal Hulpplein helpt mensen op weg die over onvoldoende digitale vaardigheden beschikken om mee te doen in de digitaliserende samenleving. U beantwoordt vragen over computers, tablets, smartphones en e-readers.

Wij zoeken iemand die:

• in het najaar op de donderdagmiddag beschikbaar is,
  • affiniteit en ervaring heeft met computer, tablets, smartphones, e-readers en internet,
  • affiniteit heeft met de doelgroep,
  • graag mensen individueel kennis bij wil brengen,
  • betrouwbaar, enthousiast, representatief en geduldig is,
  • communicatief vaardig is,
  • proactief en oplossingsgericht is.

Tijdsbesteding:
3 uur per week of nader te bepalen.

Taalvrijwilliger Taalcafé

In het Taalcafé kunnen bezoekers de Nederlandse taal oefenen op een laagdrempelige en gezellige manier. De taalvrijwilliger geeft met enkele uren per week iemand de kans om zijn of haar spreekvaardigheid te verbeteren. Het Taalcafé vindt plaats in de Bibliotheek Baarn op woensdagavond van 19.30 - 21.00 uur.

Wij zoeken iemand:

• die de Nederlandse taal goed beheerst,
  • inlevingsvermogen en geduld heeft
  • en flexibel is.

Wij bieden:

• een basistraining over het begeleiden van cursisten en het beschikbare materiaal

• 2-3 uur per week

Interesse?

Heeft u interesse in (een van) de bovenstaande vacatures? Stuur dan een mail naar digitaalhuisbaarn@bibliotheekeemland.nl, Of bel met Luciënne van der Peet tel. 06-30814788 (i.v.m. vakantie vanaf 13 augustus bereikbaar op dit nummer).