Wie zijn wij?

De Bibliotheek Eemland telt zeven vestigingen, twee servicepunten, vijf huiskamerbibliotheken en meer dan twintig schoolbibliotheken. Daarnaast maakt de Kunstuitleen Amersfoort (gehuisvest in de Bibliotheek het Eemhuis) onderdeel uit van de Bibliotheek Eemland. Het dienstverleningsgebied van de Bibliotheek Eemland bestrijkt meer dan 200.000 inwoners.

Biebpanel

De Bibliotheek Eemland heeft een digitaal BiebPanel. Via dit online klantenpanel kunnen Bibliotheekbezoekers hun mening geven over allerlei zaken die spelen bij hun Bibliotheek. De mening van klanten is voor ons van groot belang. Daardoor kunnen wij onze dienstverlening waar nodig aanpassen en verbeteren.

Ons jaarverslag over 2016

Gecertificeerde Bibliotheek

De Bibliotheek Eemland is een gecertificeerde Bibliotheek. Dit betekent dat we voldoen aan belangrijke eisen voor een constant niveau van producten en dienstverlening naar u, onze klant.

Culturele ANBI status

Wij hebben als Bibliotheek de culturele ANBI status. Dit heeft bepaalde fiscale voordelen voor donateurs en sponsors.

Ons werkgebied in Eemland

De Bibliotheek Eemland verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg.

Formulemanagement

De Bibliotheken zijn in de beeldvorming van de klant onderdeel van één keten, van één concept. Dit zogeheten formulemanagement wordt in steeds meer Bibliotheken gehanteerd, ook bij ons!