• 21e eeuwse vaardigheden

  Het Medialab maakt onderdeel uit van de Bibliotheek Eemland.

  Met het Medialab willen wij inzetten op digitale educatie door de ontwikkeling van lesprogramma’s in 21e eeuwse vaardigheden en door het aanbieden van workshops op scholen en in Het Medialab in Het Eemhuis.

 • Voor alle scholen in regio Eemland

  Maandag 12 maart opent de Bibliotheek Eemland de eerste Educatieve Escaperoom voor leerlingen van groep vijf tot en met acht en eerste- en tweedeklasleerlingen van het voortgezet onderwijs.

  De Educatieve Escaperoom is een initiatief van Het Medialab en krijgt een plek in een kantoorpand aan de Amsterdamseweg 43 in Amersfoort.

 • Educatief Programma

  Voor de kinderopvang, voorschoolse instellingen, basisscholen en het voortgezet onderwijs zijn verschillende leuke educatieve projecten ontwikkeld. 

  De Bibliotheek Eemland hanteert de leerdoelen 21e eeuwse vaardigheden zoals deze omschreven zijn door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid.

Medialab @ Het Eemhuis

Het Medialab maakt onderdeel uit van de Bibliotheek Eemland. Met het Medialab willen wij inzetten op digitale educatie door de ontwikkeling van lesprogramma’s in 21st Century Skills en door het aanbieden van workshops op scholen en in Het Medialab in Het Eemhuis.

Het Medialab is voor:

↓ ↓Bekijk de eindfilms van de Filmcursus 2016!↓ ↓ 

Postkaarten 'Groeten uit Amersfoort'

Agenda

 1. Workshop Maak je eigen Youtube-Uitlegfilm

  Heb jij ook iets waar je goed in bent en wat je graag wil uitleggen op YouTube? Tegenwoordig zoekt iedereen die iets wil leren op hoe het moet op YouTube. Medialab organiseert hier op zondag 29 april van...

  Van 14:00 tot 16:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  zo 29 apr

 2. Workshop: Straatfotografie

  Zie jij ook weleens grappige, mooie of rare situaties op straat? Deze workshop gaat daar helemaal over. Op woensdag 2 mei geeft het medialab tussen 10:00 uur en 12:30 uur een workshop straatfotografie...

  Van 10:00 tot 12:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  wo 02 mei

 3. Workshop: dag animatiefilm maken

  Super Mario, wie kent hem niet? Op vrijdag 4 mei gaan we de hele dag aan de slag met het animeren van deze supersnelle loodgieter. De workshop vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis vanaf 10:00 uur...

  Van 10:00 tot 16:00

  de Bibliotheek het Eemhuis

  vr 04 mei

Meer

Minecraft: Moderne Architectuur

Minecraft: Middeleeuwen

Arduino

Antwoorden Snoertjesboek