Voorleesfestival Moppereend (2-7)

26 januari 2020, van 13:00 tot 17:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen is er ook weer een spetterend Voorleesfestival in het Eemhuis, op zondag 26 januari, van 13.00 uur tot 17.00 uur. Dit Voorleesfestival is bedoeld voor peuters en kleuters (2-7 jaar) en hun (groot)ouders.

Met je festival-polsbandje om kun je verschillende voorstellingen over “Moppereend”, het prentenboek van het jaar, bezoeken en meedoen aan allerlei workshops. Je kunt zingen, dansen, toneelspelen, muziek maken en knutselen, maar ook lekker voorgelezen worden of filmpjes kijken. Was je aan het begin van de dag misschien nog een beetje mopperig, je gaat gegarandeerd met een grote glimlach weer naar huis, en een klein presentje.

Wat is er allemaal te doen?

Op de foto met Moppereend
Het Medialab verzorgd een green screen. zo kun jij samen met Moppereend op de foto. 

Ik voel, ik voel, wat jij nu voelt…
Ik voel, ik voel, wat jij nu voelt… is een voorstelling over gevoelens. Kom kijken naar de voorstelling van Jebo en ontdek samen met je ouders jouw gevoelens.

De VoorleesExpress leest voor
Vrijwilligers van de VoorleesExpress lezen je de mooiste verhalen voor. Normaal doen ze dit bij mensen thuis, maar speciaal voor vandaag komen zij naar het Eemhuis.

De Mopperwolk
Voorstellingen van Marianne van Houten over een megantische mopperwolk. 

Meespeelvoorstelling
Kom mee spelen in de voorstelling over Moppereend. 

Workshops
Tijdens het Voorleesfestival zijn er ook vele workshops te beleven, voor jong en oud. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops: voorlezen met gebaren, dans, toneel en mooie liedjes.

Kinderdisco
DJ Maxxomatic draait de plaatjes lekker weg. Kom dansen in de kinderdisco.

 

Kaarten

Een kaartje voor het Voorleesfestival kost € 5,-. voor kinderen en volwassenen. 


De Nationale Voorleesdagen

 

 

Vier van 22 januari t/m 1 februari De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Eemland. Bekijk het hele programma op onze website. 

Moppereend