Meer dan 15.000 e-books te leen!

Leen e-books van het landelijk e-bookplatform van de Bibliotheken

Als bibliotheeklid kunt u e-books lezen en lenen via het landelijke e-bookplatform van de Bibliotheek. De boeken zijn te lezen op een smartphone, tablet of e-reader.

Veelgestelde vragen over e-books

Zit u nog met vragen rond de ePortal of e-books? Kijk bij de FAQ (Veelgestelde Vragen)

Apps voor het e-bookplatform

De Bibliotheek biedt een groot aantal recente e-books aan om (tijdelijk) op uw tablet, iPad of smartphone te zetten en te lezen. Meld u EERST via uw webbrowser aan, en zet e-books op een eigen 'boekenplank'. DAARNA kunt u met deze leesapp inloggen, uw boekenplank bekijken en lezen. (u kunt u dus NIET via de app als nieuwe e-bookklant aanmelden!!)

Download de apps voor Android of Apple hier:

Nieuwe bestsellers in de Luisterbieb

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling. Met de biebcode kun je 3 weken gratis Bereslimme Boeken spelen.

Meer dan 50.000 gratis e-books

TIP: via onze catalogus hebt u toegang tot meer dan vijftigduizend gratis e-books! En .... u hoeft niet eens lid te zijn van de Bibliotheek om die te downloaden! U kunt in diverse formaten downloaden, o.a. als epub

Selectie rechtenvrije e-books

Op het web zijn veel rechtenvrije e-books beschikbaar. Die zijn direct te downloaden. De Bibliotheek maakte voor u een keuze uit het aanbod. Ook als iPad app te downloaden (u hoeft niet lid te zijn!)

eBooks eregalerij

App Lees dit boek

Met de iPad-app 'Lees dit boek' kunt u gratis fragmenten uit boeken van 21 uitgevers lezen op uw iPhone of iPad. Er zitten continu 24 boeken in de app, en elke week worden 4 vervangen.