Meer dan 15.000 e-books te leen!

Leen e-books van het landelijk e-bookplatform van de Bibliotheken

Als bibliotheeklid kunt u e-books lezen en lenen via het landelijke e-bookplatform van de Bibliotheek. De boeken zijn te lezen op een smartphone, tablet of e-reader.

Nieuws over e-books

 1. Download de VakantieBieb-app, voor een zomer vol leesplezier!

  De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni weer te downloaden! In de app staan meer dan dertig leuke e-books voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen kinderen en jongeren lekker doorlezen tijdens hun vakantie...

  1 juni 2017

  Bekijk details van Download de VakantieBieb-app, voor een zomer vol leesplezier!

 2. E-books nu off-line te lezen op een Windows tablet

  Bluefire productions heeft een Bluefire Reader app gelanceerd voor Windows 10 computers. Deze app kan ook worden geïnstalleerd op een Windows Surface tablet. Hiermee kunt u nu ook e-books uit het ebookplatform...

  29 maart 2016

  Bekijk details van E-books nu off-line te lezen op een Windows tablet

Meer

Veelgestelde vragen over e-books

Zit u nog met vragen rond de ePortal of e-books? Kijk bij de FAQ (Veelgestelde Vragen)

Apps voor het e-bookplatform

De Bibliotheek biedt een groot aantal recente e-books aan om (tijdelijk) op uw tablet, iPad of smartphone te zetten en te lezen. Meld u EERST via uw webbrowser aan, en zet e-books op een eigen 'boekenplank'. DAARNA kunt u met deze leesapp inloggen, uw boekenplank bekijken en lezen. (u kunt u dus NIET via de app als nieuwe e-bookklant aanmelden!!)

Download de apps voor Android of Apple hier:

Nieuwe bestsellers in de Luisterbieb

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling. Met de biebcode kun je 3 weken gratis Bereslimme Boeken spelen.

Meer dan 50.000 gratis e-books

TIP: via onze catalogus hebt u toegang tot meer dan vijftigduizend gratis e-books! En .... u hoeft niet eens lid te zijn van de Bibliotheek om die te downloaden! U kunt in diverse formaten downloaden, o.a. als epub

Selectie rechtenvrije e-books

Op het web zijn veel rechtenvrije e-books beschikbaar. Die zijn direct te downloaden. De Bibliotheek maakte voor u een keuze uit het aanbod. Ook als iPad app te downloaden (u hoeft niet lid te zijn!)

eBooks eregalerij

App Lees dit boek

Met de iPad-app 'Lees dit boek' kunt u gratis fragmenten uit boeken van 21 uitgevers lezen op uw iPhone of iPad. Er zitten continu 24 boeken in de app, en elke week worden 4 vervangen.