Bieb Werkt - Zorgeloos aan de slag

Wil jij zorgeloos aan de slag in een van onze vestigingen? Met een gratis lidmaatschap van Bieb Werkt heb je in één keer alles geregeld voor jouw werk- of studiemoment. Zo reserveer je online makkelijk en snel een eigen werkplek en krijg je korting op diensten die werken of studeren nog prettiger maken.

Ben je al lid van de Bibliotheek?

Dan kun je met dit abonnement ook een werkplek reserveren en direct gebruik maken van alle voordelen. Let op: heb je een werkplek in het Eemhuis gereserveerd? Scan dan bij binnenkomst altijd eerst jouw QR-code. Zo weten we dat je er bent en is de werkplek voor jou. Mocht je er 15 minuten na aanvang van je reservering nog niet zijn, dan wordt je werkplek automatisch geannuleerd. In de andere vestigingen hoef je de QR-code niet te scannen en kun je meteen plaatsnemen op je werkplek.

Let op: Maandag 22 april zijn er in het Eemhuis geen werkplekken beschikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur.

Reserveer een werkplek

De voordelen van Bieb Werkt

  • Direct online een werkplek reserveren
  • Korting op printen vanaf een bibliotheekcomputer
  • Korting op internetgebruik op een bibliotheekcomputer
  • Korting op alle warme dranken bij Espressobar de Draak in het Eemhuis. Tip: Neem een eigen beker mee voor jouw to-go bestelling voor nog meer korting! 

Wil je daarnaast ook boeken of andere materialen lenen? Dat kan met een betaald lidmaatschap. Uiteraard heb je dan ook alle voordelen van Bieb Werkt en is internetgebruik op een bibliotheekcomputer zelfs gratis.

Aanmelden voor Bieb Werkt

Meld je hier aan voor een Bieb Werkt lidmaatschap. Je ontvangt dan meteen je accountgegevens per e-mail. Heb je even geen toegang tot je e-mail? Registreer je dan bij de balie in een van onze vestigingen. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan is het helaas niet mogelijk om je online te registreren. Kom met een van je ouders of verzorgers naar de bibliotheek om je bij de balie te registeren.

Bieb Werkt je gegevens aanpassen

Ben je verhuisd of wil je andere wijzigingen aan ons doorgeven? Klik dan hier om je gegevens aan te passen.

Uitschrijven

Je kunt op elk moment in het jaar je Bieb Werkt lidmaatschap beëindigen.

Gebruik van je Bieb Werkt lidmaatschap

Printen met korting
Ben je al aangemeld? Dan kun je meteen naar één van de betaalautomaten in het Eemhuis om je Bieb Werkt lidmaatschap op te waarderen met saldo. Je gebruikt hiervoor de barcode die je per e-mail hebt ontvangen. Je houdt deze barcode voor de barcodescanner (glazen schermpje) onder aan de automaat waarna je saldo kunt toevoegen. Vanwege jouw privacy staat je naam niet op het scherm maar staat er Anoniem via betaalautomaat.

Om te printen kun je hierna inloggen op een bibliotheekcomputer met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je in de e-mail hebt ontvangen waar ook de barcode staat. Kom je er niet uit? Een van onze medewerkers helpt je graag.

Internetgebruik op een bibliotheekcomputer met korting
Ben je al aangemeld? Dan kun je meteen naar één van de betaalautomaten in het Eemhuis om je Bieb Werkt lidmaatschap op te waarderen met saldo. Je gebruikt hiervoor de barcode die je per e-mail hebt ontvangen. Je houdt deze barcode voor de barcodescanner (glazen schermpje) onder aan de automaat waarna je saldo kunt toevoegen. Vanwege jouw privacy staat je naam niet op het scherm maar staat er Anoniem via betaalautomaat.

Om gebruik te maken van internet kun je hierna  inloggen op een bibliotheekcomputer met de
gebruikersnaam en het wachtwoord die je in de e-mail hebt ontvangen waar ook de barcode staat. Kom je er niet uit? Een van onze medewerkers helpt je graag.

Koffie of thee bij Espressobar de Draak (het Eemhuis) met korting
Ben je al aangemeld? Je krijgt dan op vertoon van de barcode die je per e-mail hebt ontvangen 10 procent korting op alle warme dranken. 

Online een werkplek reserveren
Klik hier om een werkplek te reserveren, je kunt je hier ook meteen aanmelden voor Bieb Werkt.

Veelgestelde vragen

Q: Ik ben al lid van de Bibliotheek Eemland, heeft het zin me ook voor een Bieb Werkt lidmaatschap te registreren?

A: Nee, met een betaald lidmaatschap heb je dezelfde voordelen als met een Bieb Werkt lidmaatschap.

Q: Waarom wordt mijn werkplek in het Eemhuis na 15 minuten geannuleerd als ik de QR-code niet heb gescand?

A: Er is grote vraag naar werkplekken. Als de QR-code niet wordt gescand, gaan we ervan uit dat je geen gebruik meer wilt maken van de gereserveerde werkplek en geven we de plek weer vrij voor anderen.

Q: Ik ben mijn barcode/gebruikersnaam/wachtwoord kwijt.

A: Klik hier om je lidmaatschapsgegevens van Bieb Werkt opnieuw aan te vragen. Een eventueel restsaldo blijft op je account staan.

Q: Ik wil mijn tegoed opwaarderen

A: Ben je al aangemeld? Dan kun je meteen naar één van de betaalautomaten in het Eemhuis om je Bieb Werkt lidmaatschap op te waarderen met saldo. Je gebruikt hiervoor de barcode die je per e-mail hebt ontvangen. Je houdt deze barcode voor de barcodescanner (glazen schermpje) onder aan de automaat waarna je saldo kunt toevoegen. Vanwege jouw privacy staat je naam niet op het scherm maar staat er Anoniem via betaalautomaat. Kom je er niet uit? Een van onze medewerkers helpt je graag.

Q: Ik wil weten hoeveel tegoed er op mijn account staat

A: Ben je al aangemeld? Dan kun je meteen naar één van de betaalautomaten in het Eemhuis om je saldo op te vragen. Je gebruikt hiervoor de barcode die je per e-mail hebt ontvangen. Je houdt deze barcode voor de barcodescanner (glazen schermpje) onder aan de automaat waarna je saldo kunt toevoegen. Vanwege jouw privacy staat je naam niet op het scherm maar staat er Anoniem via betaalautomaat. Kom je er niet uit? Een van onze medewerkers helpt je graag.

Q: Kan ik restsaldo op mijn account terugkrijgen?

A: Nee, het saldo blijft op je account staan. Bij het opwaarderen van je saldo kun je zelf bepalen met welk bedrag je opwaardeert.

Q: Is mijn Bieb Werkt lidmaatschap ook geldig bij andere bibliotheken?

A: Je Bieb Werkt lidmaatschap is geldig bij alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland: het Eemhuis, Baarn, Bunschoten, Hoogland, Leusden, Vathorst en Woudenberg. Bij andere bibliotheken kun je geen gebruik maken van je Bieb Werkt lidmaatschap. 

Q: Ik woon niet in het verzorgingsgebied van de Bibliotheek Eemland, maar wil me wel aanmelden voor een Bieb Werkt lidmaatschap, mag dat?

A: Jazeker, een Bieb Werkt lidmaatschap is ook voor mensen buiten ons verzorgingsgebied. De voordelen gelden alleen in onze vestigingen.

Q: Heb ik ook een pas nodig?

A: Nee. Alle diensten zijn te gebruiken met de barcode die je na registratie van ons per e-mail ontvangt. Voor het reserveren van een werkplek heb je zelfs alleen je e-mail adres nodig. Tip: maak een screenshot van de mail met daarin de barcode en sla deze op bij de foto’s op je telefoon.

Q: In de aanhef van de reservering staat de naam van mijn kind, hoe kan dat?

A: Dan staat er waarschijnlijk op het mailadres waarmee je voor Bieb Werkt hebt geregistreerd, ook een kind bij de bibliotheek ingeschreven. We kunnen dit helaas niet wijzigen.