• Een filmvertoning

  Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van beroemde componist Philip Glass vertonen we op maandag 27 maart van 19.30 tot 21.00 uur de film Koyaanisqatsi in de Keizaal van het Eemhuis. U bent van harte welkom. Voor een klein bedrag bent u er al bij!

 • Over debuutroman Hoor je me

  Schrijver, tv-presentator en cabaretier Rob Kamphues komt maandagavond 3 april op uitnodiging van de Bibliotheek Eemland naar het KAdECafé om een lezing te geven over zijn debuutroman Hoor je me. U bent van harte welkom van 20.00 - 22.00 uur! 

  Hoor je me is een psychologische roman, geschreven met een vaart en spanning die de lezer tot de laatste bladzijde niet meer loslaat.

 • over zijn roman Masser Brock

  Donderdag 30 maart organiseert de Algemene Boekhandel in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een lezing met schrijver, essayist en columnist Bert Wagendorp. Hij vertelt over zijn nieuwe roman Masser Brock. Tussendoor zal Vera van Brakel het gesprek met Bert aangaan in de vorm van een interview. U bent van harte welkom om 20.00 uur in het KAdECafé. Voor € 10,- bent u erbij!

 • Over gedichtenbundel Ontsluierd

  Zaterdag 25 maart presenteert Mattie Goedegebuur (1959) uit Bunschoten-Spakenburg haar nieuwe dichtbundel Ontsluierd in het Eemhuis. U bent van harte welkom van 14.00 - 15.00 uur in de Espressobar op de tweede verdieping. De toegang is gratis!

  Ontsluierd is een beknopte poëtische biografie. Goedegebuur: 'Met elk gedicht leert de lezer niet alleen mij kennen, maar ook beetje bij beetje zichzelf.'

 • Een gratis optreden

  Elke derde dinsdag van elke maand komt het vertellersduo Dá Fhili uw avond in de Bibliotheek Het Eemhuis onvergetelijk maken. Daan en David komen die dinsdag twee verhalen improviseren binnen een thema of een literair genre. Het thema deze keer is: Verboden vruchten.

Agenda

 1. Informatiebijeenkomst Leeskring Klassieke Literatuur in Het Eemhuis

  De leden van een Leeskring Klassieke Literatuur lezen bekende werken uit de wereldliteratuur. De boeken worden vervolgens besproken aan de hand van leeswijzers met achtergrondinformatie en discussievragen.

  Van 10:00 tot 11:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  do 23 mrt

 2. Iedere donderdag Taalcafé in de Bibliotheek het Eemhuis

  Iedere donderdag is er Taalcafé in de Bibliotheek het Eemhuis. Nieuwe mensen ontmoeten en veel Nederlands spreken, dat doet u in het Taalcafé! (Join the Language Café. Every Thursday in the Bibliotheek...

  Van 19:30 tot 21:00

  Het Eemhuis

  do 23 mrt

 3. Leesclub Makkelijk Lezen

  Lezen is leuk, maar samen lezen is nog leuker! In de Bibliotheek het Eemhuis zijn er leesclubs voor mensen met minder leeservaring en mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, zoals de Leesclub...

  Van 09:30 tot 11:00

  Het Eemhuis

  vr 24 mrt

 4. Iedere vrijdag Taalcafé in de Bibliotheek het Eemhuis

  Iedere vrijdag is er Taalcafé in de Bibliotheek het Eemhuis. Nieuwe mensen ontmoeten en veel Nederlands spreken, dat doet u in het Taalcafé! (Join the Language Café. Every Friday in the Bibliotheek Eemland.)

  Van 13:30 tot 15:00

  Het Eemhuis

  vr 24 mrt

 5. Spakenburgse Mattie Goedegebuur presenteert gedichtenbundel "Ontsluierd"

  Zaterdag 25 maart presenteert Mattie Goedegebuur (1959) uit Bunschoten-Spakenburg haar nieuwe dichtbundel Ontsluierd in het Eemhuis. U bent van harte welkom van 14.00 - 15.00 uur in de Espressobar op de...

  Van 14:00 tot 15:00

  Het Eemhuis

  za 25 mrt

 6. Verhalenpodium "Waar gebeurd" in Het Eemhuis

  Op zondag 26 maart vindt weer ‘Waar gebeurd’ plaats in de Bibliotheek het Eemhuis. 'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen, op het Amerikaanse 'The Moth. Het thema...

  Van 17:00 tot 18:30

  Het Eemhuis: KAdEcafé

  zo 26 mrt

 7. Basiscursus Nederlands (= vol)

  Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om goed mee te kunnen doen in het dagelijkse leven en op het werk. Daarom organiseren ROC Midden Nederland en de Bibliotheek Eemland de Basiscursus Nederlands...

  Van 09:00 tot 12:00

  Het Eemhuis

  ma 27 mrt

 8. Leesclub Makkelijk Lezen (voor hoger opgeleiden)

  Lezen is leuk, maar samen lezen is nog leuker! In de Bibliotheek het Eemhuis zijn er leesclubs voor mensen met minder leeservaring en mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, zoals de Leesclub...

  27 maart 2017

  Het Eemhuis

  ma 27 mrt

 9. Filmvertoning Koyaanisqatsi

  Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van beroemde componist Philip Glass vertonen we op maandag 27 maart van 19.30 tot 21.00 uur de film Koyaanisqatsi in de Keizaal van het Eemhuis. U bent van harte welkom....

  Van 19:30 tot 21:00

  Het Eemhuis: Keizaal

  ma 27 mrt

Meer

Elke zondagmiddag voorlezen in Het Eemhuis

Op zondagmiddag wordt er van 15:00 tot 15:30 voorgelezen in het Eemhuis. Kom jij ook?

Voordeling parkeren onder het Eemplein

U kunt als bezoeker van Het Eemhuis korting krijgen op parkeren in Parkeergarage Eemplein.. Met deze korting betaalt u voor een maximum tarief van € 4.- voor de eerste 3 uur parkeren per kaart. Parkeert u langer dan 3 uur, dan wordt € 1,- per 28 minuten extra gerekend.

Recordpoging Boekendomino

Recordpoging Boekendomino (19 juni 2014)

Het Eemhuis in Amersfoort werd op 12 juni 2014 officieel geopend. Daarna volgde een feestweek, waarvan de spectaculaire recordpoging boekendomino de apotheose was.

Laat uw stem horen!

De mening van klanten is voor ons van groot belang. Daardoor kunnen wij onze dienstverlening waar nodig aanpassen en verbeteren.

Nieuws over het Eemhuis

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Recente foto's

Veelgestelde vragen over Het Eemhuis

Hebt u vragen over het Eemhuis? Kijk bij de FAQ (Veelgestelde Vragen)

Het Eemhuis

In Het Eemhuis vindt u de nieuwe centrale vestiging van onze Bibliotheek. Het is een multifunctioneel gebouw waarin ook Scholen in de Kunst, Archief Eemland en Kunsthal KAdE gehuisvest zijn.

Virtuele Tour

Nieuwsgierig naar het gebouw? U kunt nu virtueel een kijkje nemen! Fotograaf Jeroen Jazet heeft een prachtige virtuele tour gemaakt!

Bezoek de website van Jeroen Jazet voor meer voorbeelden van zijn werk.

Onze partners in het Eemhuis

Gratis Wifi

U kunt in de bibliotheek gratis gebruikmaken van ons draadloos netwerk "Eemhuis-gast". Na inloggen dient u wel in de browser nog akkoord te gaan met de voorwaarden.

Zaal huren? dat kan!

Wie een unieke, spraakmakende, centraal gelegen locatie in Amersfoort zoekt, is bij het Eemhuis aan het juiste adres. In het Eemhuis zijn diverse ruimten te huur.