• Met Esther van Doorne

  Op maandag 6 maart vindt voorafgaand aan de Boekenweek het eerste Literair Diner plaats. De Amersfoortse Esther van Doorne is schrijfster en communicatiedeskundige van beroep en vertelt deze avond over haar boek "De Krokettenfabriek". Het driegangenmenu wordt met liefde gemaakt door medewerkers van het KAdECafé.

  Voor slechts €29,50 bent u erbij!

 • Praat mee op 1 maart

  Na de discussie "Nieuw in de straat" en "Investeert Amersfoort voldoende in sport?" wordt er weer een nieuwe discussie georganiseerd met de vraag: Hoe gaat Amersfoort om met probleemjongeren? Deze discussie wordt georganiseerd in samenwerking met De Stad Amersfoort en RTV Utrecht. Toegang is gratis!

 • Welke partij krijgt uw stem?

  Twijfelt u nog over welke partij woensdag 15 maart uw stem krijgt? Kom dan maandag 13 maart langs in het Eemhuis. Tussen 9.00 en 17.00 uur kunt u gratis binnenlopen om diverse stemwijzers in te vullen, boeken te bekijken, de partijprogramma's in te zien en andere bezoekers te ontmoeten die ook twijfelen.

Activiteiten in de Bibliotheek

De agenda toont alle activiteiten. Klik bovenaan op 'Alles' en kies uw vestiging om alleen de activiteiten in uw Bibliotheek te zien.

Let op: activiteiten zoeken werkt alleen binnen het activiteitenoverzicht zelf, niet in het zoekveld bovenaan de pagina.

Elke zondagmiddag voorlezen in Het Eemhuis

Op zondagmiddag wordt er van 15:00 tot 15:30 voorgelezen in het Eemhuis. Kom jij ook?

Voordeling parkeren onder het Eemplein

U kunt als bezoeker van Het Eemhuis korting krijgen op parkeren in Parkeergarage Eemplein.. Met deze korting betaalt u voor een maximum tarief van € 4.- voor de eerste 3 uur parkeren per kaart. Parkeert u langer dan 3 uur, dan wordt € 1,- per 28 minuten extra gerekend.

Recordpoging Boekendomino

Recordpoging Boekendomino (19 juni 2014)

Het Eemhuis in Amersfoort werd op 12 juni 2014 officieel geopend. Daarna volgde een feestweek, waarvan de spectaculaire recordpoging boekendomino de apotheose was.

Laat uw stem horen!

De mening van klanten is voor ons van groot belang. Daardoor kunnen wij onze dienstverlening waar nodig aanpassen en verbeteren.

Nieuws over het Eemhuis

 1. Illustrator en kunstenaar Thé Tjong-Khing exposeert in het Eemhuis

  Vanaf donderdag 16 maart is er een unieke tentoonstelling te bezichtigen op beide omlopen in het Eemhuis. Kunstuitleen Amersfoort toont twee maanden lang originele werken van illustrator en kunstenaar...

  27 februari 2017

  Bekijk details van Illustrator en kunstenaar Thé Tjong-Khing exposeert in het Eemhuis

 2. Regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in Theater de Lieve Vrouw

  Dinsdag 7 maart vindt van 15.45 – 17.30 uur in Theater de Lieve Vrouw de regionale finale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. In totaal hebben tien leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen...

  27 februari 2017

  Bekijk details van Regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in Theater de Lieve Vrouw

 3. Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016

  Wat zijn we trots op onze collega en specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp. Gisteren ontving zij uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijs Taalheld 2016 in de categorie Bruggenbouwer!

  27 januari 2017

  Bekijk details van Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016

 4. Medewerkers uit het onderwijs nemen deel aan eerste Media Doe-dag

  Afgelopen vrijdag 18 november vond de eerste Media Doe-dag voor medewerkers uit het onderwijs plaats in Het Eemhuis, waarbij verschillende mediatools onder de aandacht werden gebracht. Deze dag werd georganiseerd...

  21 november 2016

  Bekijk details van Medewerkers uit het onderwijs nemen deel aan eerste Media Doe-dag

 5. Conferentie de Bibliotheek op school groot succes

  Woensdag 16 november jongstleden organiseerde de Bibliotheek Eemland een conferentie voor de Bibliotheek op school met de naam Expertreis Leesbevordering. Wethouders en beleidsadviseurs van verschillende...

  17 november 2016

  Bekijk details van Conferentie de Bibliotheek op school groot succes

 6. Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland

  Liselotte de Groot (presentatrice van RTL Woontips) kwam langs bij de Bibliotheek Eemland om te ontdekken wat de Bibliotheek nog meer doet naast het uitlenen van boeken.

  15 november 2016

  Bekijk details van Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland

 7. Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek

  Als lid van de Bibliotheek kunt u vanaf vandaag een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma...

  14 november 2016

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek

 8. Amersfoort zoekt nieuwe stadsdichter

  Amersfoort zoekt een nieuwe stadsdichter en roept mogelijke kandidaten op om mee te doen aan de stadsdichterverkiezing. Op donderdag 26 januari 2017 (de Nationale Gedichtendag) kiezen jury en publiek tijdens...

  7 november 2016

  Bekijk details van Amersfoort zoekt nieuwe stadsdichter

 9. Oranje Fonds schenkt € 15.000 aan Taalcafé

  Het Oranje Fonds schenkt € 15.000,- aan het Taalcafé van de Bibliotheek Eemland. De Bibliotheek gaat het geld besteden aan training en scholing van de vrijwilligers. Zo krijgen de vrijwilligers een training...

  30 juni 2016

  Bekijk details van Oranje Fonds schenkt € 15.000 aan Taalcafé

Meer

Recente foto's

Veelgestelde vragen over Het Eemhuis

Hebt u vragen over het Eemhuis? Kijk bij de FAQ (Veelgestelde Vragen)

Het Eemhuis

In Het Eemhuis vindt u de nieuwe centrale vestiging van onze Bibliotheek. Het is een multifunctioneel gebouw waarin ook Scholen in de Kunst, Archief Eemland en Kunsthal KAdE gehuisvest zijn.

Virtuele Tour

Nieuwsgierig naar het gebouw? U kunt nu virtueel een kijkje nemen! Fotograaf Jeroen Jazet heeft een prachtige virtuele tour gemaakt!

Bezoek de website van Jeroen Jazet voor meer voorbeelden van zijn werk.

Onze partners in het Eemhuis

Gratis Wifi

U kunt in de bibliotheek gratis gebruikmaken van ons draadloos netwerk "Eemhuis-gast". Na inloggen dient u wel in de browser nog akkoord te gaan met de voorwaarden.

Zaal huren? dat kan!

Wie een unieke, spraakmakende, centraal gelegen locatie in Amersfoort zoekt, is bij het Eemhuis aan het juiste adres. In het Eemhuis zijn diverse ruimten te huur.