• Krijg de beginselen onder de knie

  De Bibliotheek Eemland en Seniorweb organiseren samen de iPad-cursus voor beginners vanaf woensdag 3 mei. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en senioren die de beginselen van de iPad onder de knie willen krijgen. De andere vier bijeenkomsten vinden plaats op woensdag: 10, 17, 24 en 31 mei.

  U bent van harte welkom in de Bibliotheek het Eemhuis van 14.00 – 16.00 uur!

 • Opening tentoonstelling "Rimon"

  Zondag 30 april openen kunstenaar Axel Veenendaal en journalist Jigal Krant gezamenlijk de tentoonstelling "Rimon" met werken van Axel Veenendaal die van 1 mei tot en met 15 juni te bezichtigen is in het Eemhuis.

  U bent van harte welkom van 15.00 – 17.00 uur in de Keizaal van het Eemhuis.

 • Lezing door Willy Atema

  2017 is "Het Stijljaar". Piet Mondriaan is voor alle De Stijl-kunstenaars het grote voorbeeld. Het Gemeentemuseum Den Haag organiseert in 2017 drie grote tentoonstellingen rond het eeuwfeest van kunststroming De Stijl. In Amersfoort, de geboortestad van Mondriaan, sluit de Bibliotheek Eemland op woensdag 17 mei aan met een lezing door Willy Atema.

  U bent van harte welkom van 19.30 - 21.30 uur.

 • Boekpresentatie door Tilda Timmers

  Tilda Timmers doorbreekt het taboe over een depressie met haar boek Toen kreeg ik weer lucht, overwin je postnatale depressie en krijg je leven terug. Ze geeft een boekpresentatie op vrijdag 12 mei van 16.00 - 18.00 uur, waarbij ze openhartig vertelt over haar persoonlijke verhaal en dat van veel andere vrouwen. U bent van harte welkom in de Keizaal van het Eemhuis. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig!

Agenda

 1. Mini-bouwwedstrijd Minecraft Redstone in Het Eemhuis

  Leer met de Redstoneblokken programmeren in het populaire spel Minecraft. Voor iedereen van 8 tot 12 jaar oud. Op woensdag 26 april van 13.30 - 16.00 uur in het Eemhuis.

  Van 13:30 tot 16:00

  De Bibliotheek het Eemhuis (Joriszaal)

  wo 26 apr

 2. Workshop Minecraft VR in Het Eemhuis

  Heb je altijd al eens willen rondlopen in de wereld van Minecraft en je eigen bouwwerk van binnen willen bekijken? Grijp dan nu je kans door mee te doen aan deze workshop. Voor iedereen tussen de 12 en...

  Van 13:30 tot 16:00

  de Bibliotheek het Eemhuis (Keizaal)

  wo 26 apr

 3. Workshop Minecraft VR in Het Eemhuis

  Heb je altijd al eens willen rondlopen in de wereld van Minecraft en je eigen bouwwerk van binnen willen bekijken? Grijp dan nu je kans door mee te doen aan deze workshop. Voor iedereen tussen de 8 en...

  Van 10:00 tot 12:30

  de Bibliotheek het Eemhuis (Keizaal)

  wo 26 apr

 4. Mini-bouwwedstrijd Minecraft Redstone in Het Eemhuis

  Leer met de Redstoneblokken programmeren in het populaire spel Minecraft. Voor iedereen tussen de 12 en 16 jaar oud. Woensdag 26 april van 10.00 – 12.30 uur in het Eemhuis.

  Van 10:00 tot 12:30

  De Bibliotheek het Eemhuis (Joriszaal)

  wo 26 apr

 5. Basiscursus Nederlands (= vol)

  Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om goed mee te kunnen doen in het dagelijkse leven en op het werk. Daarom organiseren ROC Midden Nederland en de Bibliotheek Eemland de Basiscursus Nederlands...

  26 april 2017

  Het Eemhuis

  wo 26 apr

 6. Opening tentoonstelling Rimon met Axel Veenendaal en Jigal Krant

  Zondag 30 april openen kunstenaar Axel Veenendaal en journalist Jigal Krant gezamenlijk de tentoonstelling "Rimon" met werken van Axel Veenendaal die van 1 mei tot en met 15 juni te bezichtigen is in het...

  Van 15:00 tot 17:00

  Het Eemhuis (Keizaal)

  zo 30 apr

 7. Basiscursus Nederlands (= vol)

  Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om goed mee te kunnen doen in het dagelijkse leven en op het werk. Daarom organiseren ROC Midden Nederland en de Bibliotheek Eemland de Basiscursus Nederlands...

  Van 09:00 tot 12:00

  Het Eemhuis

  ma 01 mei

 8. Nieuwe internetcursus Klik & Tik

  De Bibliotheek Eemland organiseert in samenwerking met Seniorweb een nieuwe internetcursus Klik & Tik. Deze gratis cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten en start op maandag 1 mei van 9.30 – 11.30 uur....

  Van 09:30 tot 11:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  ma 01 mei

 9. Leesclub Makkelijk Lezen (voor hoger opgeleiden)

  Lezen is leuk, maar samen lezen is nog leuker! In de Bibliotheek het Eemhuis zijn er leesclubs voor mensen met minder leeservaring en mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, zoals de Leesclub...

  Van 14:00 tot 15:30

  Het Eemhuis

  ma 01 mei

Meer

Elke zondagmiddag voorlezen in Het Eemhuis

Op zondagmiddag wordt er van 15:00 tot 15:30 voorgelezen in het Eemhuis. Kom jij ook?

Voordeling parkeren onder het Eemplein

U kunt als bezoeker van Het Eemhuis korting krijgen op parkeren in Parkeergarage Eemplein.. Met deze korting betaalt u voor een maximum tarief van € 4.- voor de eerste 3 uur parkeren per kaart. Parkeert u langer dan 3 uur, dan wordt € 1,- per 26 minuten extra gerekend.

Recordpoging Boekendomino

Recordpoging Boekendomino (19 juni 2014)

Het Eemhuis in Amersfoort werd op 12 juni 2014 officieel geopend. Daarna volgde een feestweek, waarvan de spectaculaire recordpoging boekendomino de apotheose was.

Laat uw stem horen!

De mening van klanten is voor ons van groot belang. Daardoor kunnen wij onze dienstverlening waar nodig aanpassen en verbeteren.

Nieuws over het Eemhuis

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Recente foto's

Veelgestelde vragen over Het Eemhuis

Hebt u vragen over het Eemhuis? Kijk bij de FAQ (Veelgestelde Vragen)

Het Eemhuis

In Het Eemhuis vindt u de nieuwe centrale vestiging van onze Bibliotheek. Het is een multifunctioneel gebouw waarin ook Scholen in de Kunst, Archief Eemland en Kunsthal KAdE gehuisvest zijn.

Virtuele Tour

Nieuwsgierig naar het gebouw? U kunt nu virtueel een kijkje nemen! Fotograaf Jeroen Jazet heeft een prachtige virtuele tour gemaakt!

Bezoek de website van Jeroen Jazet voor meer voorbeelden van zijn werk.

Onze partners in het Eemhuis

Gratis Wifi

U kunt in de bibliotheek gratis gebruikmaken van ons draadloos netwerk "Eemhuis-gast". Na inloggen dient u wel in de browser nog akkoord te gaan met de voorwaarden.

Zaal huren? dat kan!

Wie een unieke, spraakmakende, centraal gelegen locatie in Amersfoort zoekt, is bij het Eemhuis aan het juiste adres. In het Eemhuis zijn diverse ruimten te huur.