• Welkom bij Espressobar de Draak

Op de tweede verdieping van het Eemhuis bevindt zich bovenaan de trap Espressobar de Draak.

Met een schitterend uitzicht over de Eem en het Eemplein is de Espressobar een ideale plek om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee, warme chocolademelk, wat lekkers en nog meer!

Er is ook gedacht aan de mensen en kinderen die liever kiezen voor een koude drank, zoals limonade of sap.

• Kent u het verhaal van Sint Joris die volgens de overlevering een draak zou hebben gedood? Sint Joris is een heilige uit de derde eeuw en beschermheilige van de stad Amersfoort. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat Amersfoort om die reden een speciale band heeft met Sint Joris. Daarom is hij op diverse plekken in de stad terug te vinden, zoals in de Sint Joriskerk, en ook in het Eemhuis. Zo zijn er in dit gebouw drie zalen gevestigd, waar de Joriszaal er één van is. De aluminium bollen die zich boven u bevinden, refereren naar het schild dat Sint Joris gebruikte bij het verslaan van de draak. Ontwerper Erik Thijssen: “En de bollen verwijzen symbolisch naar het schild van de drakendoder Sint Joris die in het gemeentewapen van Amersfoort staat afgebeeld.” Voor meer informatie kunt u terecht bij Archief Eemland op de derde verdieping of op de website www.archiefeemland.nl.

Espressobar de Draak heeft wekelijks de volgende openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 9.30 - 16.30 uur
Zaterdag en zondag van 13.30 - 16.30 uur

U bent dus iedere dag van harte welkom!

Feestelijke opening in beeld

Menukaart

Bent u benieuwd naar de warme en koude dranken en lekkers die de Espressobar u te bieden heeft? U vindt het assortiment hieronder. Voor een grotere weergave, klikt u op de menukaart.

Menukaart