Pressreader

Vrouw leest Pressreader

De online databank PressReader bevat meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen. Je vindt de PressReader op de publiekspc’s in al onze vestigingen. Daarnaast kan je met de mobiele app, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Op PressReader vind je o.a. kwaliteitskranten, zoals The Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt. Je kan de meest recente edities lezen. De online databank bevat ook een archief van kranten tot 90 dagen terug. De volledige kranten worden gepresenteerd in de originele opmaak.

Pressreader lezen in de Bibliotheek

Je kan PressReader op de werkplekken in alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland raadplegen, nadat je hebt ingelogd op de computer. In de Bibliotheek het Eemhuis is ook een speciale PressReader computer op het eerste terras waarbij niet hoeft te worden ingelogd.

Thuis gebruikmaken van PressReader

Download de PressReader-app en activeer deze vervolgens ín de bibliotheek. Maak daar verbinding met het WiFi-netwerk, download gratis de gewenste kranten of tijdschriften en lees ze thuis of onderweg! Vanaf het moment dat je in de bibliotheek jouw toegang activeert, heb je zeven dagen om PressReader buiten de bibliotheek te gebruiken. Daarna kan je dezelfde stappen ín de bibliotheek herhalen, om opnieuw een week toegang te krijgen.

Een account is handig als je thuis of onderweg PressReader wilt gebruiken op een ander apparaat dan het apparaat waarmee je in de bibliotheek hebt ingelogd. In de bibliotheek heb je als lid de mogelijkheid om met minimale gegevens (e-mailadres, wachtwoord, pasnummer, voornaam en achternaam) een account aan te maken. Maak thuis een account aan, dan worden er meer gegevens van je verwacht, waaronder creditcardnummer. Die informatie is niét nodig om in de bibliotheek kranten te kunnen downloaden.

PressReader is gratis te downloaden in:

Hoe werkt de app

  • Log eerst in op het open WiFi netwerk van de Bibliotheek.
  • Start je browser op
  • Je komt dan op een acceptatiepagina; Log in met jouw e-mailadres om de verbinding te activeren
  • Start de app PressReader
  • Je ziet bij opstarten een pop-upmelding met ons logo
  • Daarna kan je een krant of tijdschrift uitzoeken en gratis downloaden