0-6 jaar


📚 Nieuwe boeken voor 0 tot 6 jaar

Naar boeken op onderwerp


Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Meer over Boekstart

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Waarom is voorlezen belangrijk?

Waarom is voorlezen belangrijk

Waarom is voorlezen aan baby's zo belangrijk? Voorlezen is samen met je kind genieten van mooie verhalen. Naast een fijn momentje samen heeft jouw kindje hier een leven lang plezier van.

Waarom voorlezen

Voorleestips | hoe en wat lees ik voor?

Hoe en wat lees ik voor?

Hoe lees je voor aan baby's? En wat lees je voor? We helpen je hier graag bij! Lees hier onze tips over voorlezen aan kinderen tot 5 jaar.

Voorleestips | Alles over voorlezen

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. De Bibliotheek heeft verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes. Voor sommige filmpjes moet je wel even inloggen met je (gratis) Bibliotheekaccount. 

Naar Voorleesfilmpjes

Prentenboeken in alle talen

Wil jij een verhaal in je favoriete taal horen? Of de taal van je buurjongen, je oma of je klasgenootje? Vrijwilligers van de VoorleesExpress hebben de leukste prentenboeken voor je vertaald en lezen ze voor in hun eigen taal. Veel luisterplezier!

Naar de website