Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 148)

• Samenwerkingsoverkeenkomst Nacht van de Literatuur Bekijk details

2 december 2021

Directeur Erno de Groot van De Bibliotheek Eemland en Voorzitter Geert Looyschelder van de Nacht van de Literatuur ondertekenden deze week in de hal van de bibliotheek het Eemhuis een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

Bekijk details van Samenwerkingsoverkeenkomst Nacht van de Literatuur

• Aangepaste coronamaatregelen Bekijk details

26 november 2021

Tijdens de persconferentie van 26 november zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat iedereen tot 20.00 uur welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren, maar wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht om een mondkapje te dragen.

Bekijk details van Aangepaste coronamaatregelen

• Update systeem Bekijk details

25 november 2021

Let op! Vanwege een update van ons systeem is het van zondag 28 november 18.00 uur tot maandag 9.00 uur niet mogelijk om gebruik te maken van de app en onze catalogus op de website. Dat betekent dat boeken tijdelijk niet gereserveerd of verlengd kunnen worden.

Bekijk details van Update systeem

• Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken Bekijk details

1 november 2021

In 2020 is de collectie Sinterklaasboeken flink vernieuwd door de Bibliotheek Eemland. Helaas is het daarom tijdelijk niet mogelijk om Sinterklaasboeken te reserveren. Ook in 2021 zal de collectie verder worden aangevuld. Wil je een Sinterklaasboek lenen? Binnenkort staat de collectie in al onze vestigingen klaar om mee naar huis te nemen.

Bekijk details van Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken

• Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’ Bekijk details

29 oktober 2021

'Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Voor de komende edities in Baarn en Amersfoort is de Bibliotheek Eemland op zoek naar vertellers. Deze editie is gekoppeld aan de bibliotheekcampagne Nederland Leest en heeft als thema ‘Over de grens’.

Bekijk details van Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’

• Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman Bekijk details

29 oktober 2021

Nederland Leest komt er weer aan! In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops van Bibliotheek Utrecht op zaterdag 6 november om 20.00 uur in gesprek met de twee schrijvers Adriaan van Dis en Lieke Marsman. Bezoekers van de Bibliotheek Eemland kunnen voor €5,- meekijken met de livestream.

Bekijk details van Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman

• AppTour in het Eemhuis Bekijk details

25 oktober 2021

E-books of luisterboeken lenen? Dat kan heel makkelijk via (de app van) de online bibliotheek. Wil je deze een keer uitproberen of maak je er al gebruik van en heb je er een vraag over? Kom dan op donderdag 28 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar het Eemhuis. Wij helpen je verder.

Bekijk details van AppTour in het Eemhuis

• Nederland Leest gaat van start Bekijk details

22 oktober 2021

Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op te halen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee.

Bekijk details van Nederland Leest gaat van start

• Tentoonstelling Zilveren Penselen in het Eemhuis Bekijk details

28 september 2021

Vanaf 6 oktober zijn de illustraties uit de boeken die dit jaar een Zilveren Penseel wonnen te zien in de Bibliotheek het Eemhuis. Dit dankzij een initiatief van de Illustratie Ambassade in samenwerking met Stichting CPNB, de Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds. Elk jaar kent de Stichting CPNB, ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels toe aan kinderboeken. De Zilveren Penselen zijn de prijzen voor de best geïllustreerde kinderboeken. De tentoonstelling...

Bekijk details van Tentoonstelling Zilveren Penselen in het Eemhuis

• De bibliotheken zijn weer open! Bekijk details

22 september 2021

De bibliotheken zijn weer open! Dat betekent dat iedereen weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Mits er in de vestiging natuurlijk voldoende afstand gehouden kan worden. TEST

Bekijk details van De bibliotheken zijn weer open!