Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 92)

• Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd

25 november 2020

Tijdens deze editie van Nederland Leest heeft bibliotheek Eemland een schrijfwedstrijd georganiseerd, met als thema: 'Kleine geschiedenis, grote verhalen'. Uit deze inzendingen zijn door de jury de negen beste verhalen uitgekozen. Hieronder kun je de verhalen lezen, en op één van deze verhalen stemmen voor de publieksprijs.

Bekijk details van Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd

• Amnesty Write for Rights

23 november 2020

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen.

Bekijk details van Amnesty Write for Rights

• Sinterklaas-voorleestips

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. Bij de voorpret op pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaas voorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

• Reserveren werk- en studieplek

18 november 2020

Vanwege de aangescherpte maatregelen is het alleen mogelijk om te werken en te studeren in het Eemhuis. Deze werkplekken moeten wel worden gereserveerd. Om te reserveren moet je lid zijn van de Bibliotheek of van Bieb Werkt.

Bekijk details van Reserveren werk- en studieplek

• Gereserveerde boeken ophalen

18 november 2020

Vanaf 19 november mogen we weer open. Vanmiddag wordt een deel van de reserveringen al klaargezet. Zodra deze klaarstaan wordt er automatisch een bericht verstuurd dat de boeken kunnen worden opgehaald. Let op: deze reserveringen kunnen pas vanaf 19 november worden opgehaald.

Bekijk details van Gereserveerde boeken ophalen

• Protocol bij activiteiten

17 november 2020

In een aantal van onze vestigingen worden activiteiten georganiseerd. Voor ieders gezondheid hanteren wij hiervoor wel een aantal regels:

Bekijk details van Protocol bij activiteiten

• Openingstijden en regels

17 november 2020

Vanwege de maatregelen van 17 november hanteren wij een aantal regels. Leden zijn vanaf 19 november weer welkom om boeken te lenen en terug te brengen. Hier hoef je niet voor te reserveren. De werk- en studieplekken zijn in alle vestigingen gesloten, behalve in het Eemhuis. In het Eemhuis zijn 20 werk- en studieplekken die gereserveerd kunnen worden. De leestafels zijn in alle vestigingen gesloten, behalve in het Eemhuis. Om een bezoek aan de bibliotheek zo prettig mogelijk te laten verlopen hanteren...

Bekijk details van Openingstijden en regels

• Winnaars baarden-wedstrijd

10 november 2020

De winnaars van de baard-knutselwedstrijd zijn bekend! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende Voorleesfeestjes geweest, waarbij kinderen een knutselwerk mee naar huis kregen. Ze konden hiermee een baard maken en versieren. Door een foto op te sturen konden de kinderen meedoen met de wedstrijd. De jury heeft 5 winnaars gekozen. Alle winnaars krijgen het boek "Held op sokken". Wij willen graag alle winnaars feliciteren!

Bekijk details van Winnaars baarden-wedstrijd

• Tips voor kids

10 november 2020

De bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. Op deze pagina vind je voor alle leeftijden tips.

Bekijk details van Tips voor kids

• Gratis lessenserie digitale veiligheid

5 november 2020

Tijdens de Week van de mediawijsheid (9 t/m 13 november) kunnen scholen gratis een lessenserie digitale veiligheid met Hackshield en Educatieve Escaperoom aanvragen.

Bekijk details van Gratis lessenserie digitale veiligheid