Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 17)

• Het Nationale Voorleesontbijt in de Bibliotheek Eemland Bekijk details

19 januari 2023

Op 25 januari is de aftrap van De Nationale Voorleesdagen met Het Nationale Voorleesontbijt. In de Bibliotheek Eemland zijn er vier Voorleesontbijten, namelijk in de Bibliotheek het Eemhuis, de Bibliotheek Leusden, de Bibliotheek Woudenberg en de Bibliotheek Hoogland (besloten). Er wordt voorgelezen uit het boek: Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte.

• Sluit je aan bij een van onze leesclubs voor jongeren! Bekijk details

9 januari 2023

Ben jij tussen de 15 en 20 jaar en gek op lezen én praten over boeken? Dan is een leesclub misschien wel wat voor jou! De Bibliotheek Eemland wil graag samen met jongeren verschillende leesclubs in de regio oprichten.

• De prentenboeken top 10 van 2022 Bekijk details

6 januari 2023

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de prentenboeken top 10 centraal. Deze top 10 bevindt zich hieronder en wordt ieder jaar gekozen door een deskundig comité. Dit jaar bevat de lijst verhalen over: dieren, knuffels en vriendschappen.

• Gratis voorleespopje voor nieuwe jeugdleden Bekijk details

6 januari 2023

Wist jij al dat kinderen tot en met 17 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Vanaf 24 januari tot en met 4 februari starten De Nationale Voorleesdagen en krijgt elk nieuw jeugdlid van 2 tot 6 jaar oud een voorleespopje cadeau. Deze actie geldt tijdens De Nationale Voorleesdagen en heel de maand februari zo lang de voorraad strekt.

• Documentaire 'Sporen van Indië - In Amersfoort' Bekijk details

2 januari 2023

Vier eeuwen verwevenheid van Indië en Nederland, zoals je die nog niet eerder zag. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt met nooit eerder vertoonde beelden en verhalen. Met de stad Amersfoort als basis komen de verhalen tot leven. Persoonlijk, verrassend, actueler dan ooit. De documentaire is exclusief te zien in de Bibliotheek het Eemhuis op 2, 3 en 4 februari. Een aanrader voor alle Amersfoorters. Deze bijzondere...

• Wat zijn 21ste century skills? Bekijk details

25 oktober 2022

Veel basisscholen en het Medialab van de Bibliotheek Eemland zetten in op 21ste century skills, maar wat zijn dat eigenlijk?

• Nieuw: Kennisdelers te gast Bekijk details

8 september 2022

De bibliotheek biedt een podium aan lokale sprekers om hun expertise en kennis te komen delen. De bibliotheek is meer dan alleen boeken. Het is ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je wordt geïnspireerd en waar kennis wordt gedeeld. Heb jij kennis van zaken en zou je die graag met andere willen delen? Pak het podium en wees te gast!

• AVI-lezen en leesplezier Bekijk details

5 augustus 2022

Wie schoolgaande kinderen heeft die naar groep 3 of hoger gaan, heeft er vast wel eens van gehoord: AVI-lezen. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt. Hoe werkt dat dan precies? En is er niet iets veel belangrijker voor de leesontwikkeling van een kind? Namelijk leesplezier.

• Taallessen voor Oekraïners Bekijk details

22 juni 2022

Met de komst van veel vluchtelingen uit Oekraïne begin dit jaar, heeft ook de bibliotheek snel geschakeld. Het DigiTaalhuis is de plek waar mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, verder worden geholpen. Vanuit de gemeente Amersfoort kwam het verzoek om ook iets voor de grote groep Oekraïners te organiseren. Daarom werd een aantal maanden geleden gestart met taallessen voor Oekraïners in de Bibliotheek het Eemhuis. En dat die gewild zijn, bleek meteen na de start.

• Naar de BoekStartpuzzel Bekijk details

31 mei 2022