Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 133)

• Schrijfster Carolien Cramer 28 juli bij Baarn Leest Bekijk details

16 juli 2021

De Baarnse schrijfster Carolien Cramer komt 28 juli over haar nieuwe boek vertellen bij Baarn Leest in de Bibliotheek Baarn. Het is vanwege de pandemie voor het eerst in lange tijd dat Baarn Leest weer door kan gaan.

Bekijk details van Schrijfster Carolien Cramer 28 juli bij Baarn Leest

• Verslag Tegenlicht Meet Up: Ouderwetse woonmarkt schreeuwt om verjonging Bekijk details

15 juli 2021

Tropisch weer en een uitzending van de EK Voetbal stonden een gepassioneerde discussie tijdens de Tegenlicht Meet Up 033 over de huidige woningmarkt niet in de weg. Hoewel de situatie van starters het uitgangspunt was, bleek al snel dat voor het vinden van creatieve oplossingen, een bredere blik nodig is.

Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meet Up: Ouderwetse woonmarkt schreeuwt om verjonging

• Nacht van de Literatuur op 18 september in het Eemhuis Bekijk details

12 juli 2021

Op 18 september 2021 vanaf 20:00 uur verwelkomt ‘De Nacht van de Literatuur’ drie schrijvers in de Bibliotheek Eemland: Tommy Wieringa, Sofie Lakmaker en Auke Hulst. Zij lezen voor uit eigen werk en zullen geïnterviewd worden over hun schrijverschap, hun recente werk en alles wat nog meer ter sprake komt. Je kunt deze avond bijwonen in de bibliotheek of via een online livestream. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek. De avond zal worden afgesloten met een afterparty in het...

Bekijk details van Nacht van de Literatuur op 18 september in het Eemhuis

• Stadsdichter gezocht Bekijk details

8 juli 2021

De termijn van stadsdichter Jacques de Waart liep eigenlijk tot eind januari 2021. In verband met corona is dit met een half jaar verlengd. Voor september 2021 t/m januari 2024 is Amersfoort weer op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 15 augustus. Op zaterdag 1 september, de oprichtingsdatum van het GiSA (Gilde Stadsdichters Amersfoort), wordt de nieuwe stadsdichter gekozen.

Bekijk details van Stadsdichter gezocht

• De bibliotheken zijn weer open! Bekijk details

24 juni 2021

De bibliotheken zijn weer open! Dat betekent dat iedereen weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Mits er in de vestiging natuurlijk voldoende afstand gehouden kan worden.

Bekijk details van De bibliotheken zijn weer open!

• Geef een prentenboek cadeau Bekijk details

23 juni 2021

Ieder jaar staat een bijzonder prentenboek centraal bij deze actie. Dit jaar is dat 'Max en de Maximonster'.

Bekijk details van Geef een prentenboek cadeau

• Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen! Bekijk details

17 juni 2021

Vanaf 2 augustus opent de nieuwe bibliotheekvestiging op de Oude Schans 27-29 in Bunschoten de deuren. We zijn ontzettend blij dat we je straks in dit mooie pand in hartje centrum kunnen ontvangen. Wat betekent dat voor jou en voor onze dienstverlening?

Bekijk details van Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen!

• Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021 Bekijk details

14 juni 2021

Donderdag 10 juni werd tijdens een online bijeenkomst bekendgemaakt wie dit jaar StoryAwards heeft gewonnen en de hoofdprijs, een splinternieuwe tablet, in de wacht heeft gesleept. StoryAwards is een verhalenwedstrijd voor jongeren, georganiseerd door de Bibliotheek Eemland. Dit jaar was het thema “Opstaan”. Er zijn 20 verhalen ingezonden waarin dit thema op een originele manier was verwerkt.

Bekijk details van Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021

• Espressobar is weer open! Bekijk details

8 juni 2021

De espressobar De Draak in het Eemhuis is weer open! Van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur ben je weer welkom voor een heerlijke cappuccino, koffie verkeerd, espresso of andere koffiespecialiteit. Of kies uit een van de vele theesoorten. Leden van de bibliotheek en Bieb Werkt krijgen 10% korting op warme dranken.

Bekijk details van Espressobar is weer open!

• Interview Astrid Bekijk details

2 juni 2021

Waarom samenwerken met de Bibliotheek? Astrid van der Spoel vertelt waarom!

Bekijk details van Interview Astrid