Resultaat 1 - 10 (van 52)

• Openingstijden en regels zomerperiode

2 juli 2020

Tot 1 september hanteren we ruimere openingstijden en een aantal regels. Leden zijn welkom om boeken te lenen en terug te brengen en een werkplek te reserveren. De uitleentermijn van materialen is in deze periode extra lang, namelijk 6 weken (Sprinters uitgezonderd). Dat betekent lekker lang lezen deze zomer! Om een bezoek aan de bibliotheek zo prettig mogelijk te laten verlopen hanteren we een aantal regels.

Bekijk details van Openingstijden en regels zomerperiode

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

2 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• Reserveren werk- en studieplek

30 juni 2020

Het is weer mogelijk om te werken en te studeren in de bibliotheek! Deze werkplekken moeten wel worden gereserveerd. Wil je iets opzoeken op de computer of iets printen? Dit hoef je niet te reserveren, maar kan bij de servicebalie bij de vestiging worden geregeld.

Bekijk details van Reserveren werk- en studieplek

• De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

26 juni 2020

Samen lezen is weer mogelijk. Vanaf 1 juli kunnen leden van de Bibliotheek Eemland weer een leeskringkoffer lenen. Na een paar maanden stil te hebben gelegen vanwege het corona-virus, start de service dan weer op.

Bekijk details van De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

• Protocol bij activiteiten

25 juni 2020

In een aantal van onze vestigingen worden weer activiteiten georganiseerd. Voor ieders gezondheid hanteren wij hiervoor wel een aantal regels:

Bekijk details van Protocol bij activiteiten

• Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

18 juni 2020

Vanaf woensdag 1 juli kunnen bezoekers van het Eemhuis weer genieten van een heerlijk kop koffie in de bibliotheek. Dan is Espressobar de Draak weer aangepast open voor bezoekers.

Bekijk details van Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

• Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

17 juni 2020

De actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ is verzet vanwege corona, maar nu gaat het dan toch gebeuren: Alle Amersfoortse kinderen van 2 tot 4 jaar die op een kinderdagverblijf of voorschool zitten, én alle kinderen in de kleuterklas van de basisschool, krijgen voor de zomervakantie het prentenboek ‘Woeste Willem’ cadeau.

Bekijk details van Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

• Volg gratis trainingen via de Bibliotheek

16 juni 2020

Alle inwoners van Nederland kunnen direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. Via SkillsTown en de bibliotheek krijgt iedereen toegang tot 28 gratis trainingen.

Bekijk details van Volg gratis trainingen via de Bibliotheek

• Nieuwe digitale bronnen beschikbaar

11 juni 2020

Via de Bibliotheek Eemland krijgen leden 6 maanden lang toegang tot een aantal nieuwe verdiepende bronnen. Het gaat om bronnen die toegang geven tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Nieuwe digitale bronnen beschikbaar

• De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb

15 mei 2020

Vanaf woensdag 20 mei kunnen bezoekers in de Bibliotheek Leusden gebruikmaken van de Zadenbieb. In deze speciale bibliotheek kunnen klanten kosteloos zaden lenen en ruilen. De bibliotheekvestiging start met de Zadenbieb vanwege het Internationaal jaar van de Plantengezondheid.

Bekijk details van De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb