Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 139)

 • De bibliotheken zijn weer open! Bekijk details

  22 september 2021

  De bibliotheken zijn weer open! Dat betekent dat iedereen weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Mits er in de vestiging natuurlijk voldoende afstand gehouden kan worden.

  Bekijk details van De bibliotheken zijn weer open!

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  6 september 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland...

  Bekijk details van Week van Lezen en Schrijven

 • In actie tegen laaggeletterdheid in Bunschoten Bekijk details

  2 september 2021

  Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Ook DigiTaalhuis Bunschoten vraagt samen met samenwerkingspartners deze week extra aandacht voor laaggeletterdheid.

  Bekijk details van In actie tegen laaggeletterdheid in Bunschoten

 • Twan Vet nieuwe stadsdichter van Amersfoort Bekijk details

  2 september 2021

  In de hal van de bibliotheek het Eemhuis vond 1 september de verkiezing plaats van de nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Twan Vet (22), die bij de vorige verkiezing ook al meedeed en toen nipt tweede werd, ging er nu met de titel vandoor. Hij kreeg de versierselen die bij het ambt horen overhandigd door wethouder van cultuur, Fatma Koser Kaya.

  Bekijk details van Twan Vet nieuwe stadsdichter van Amersfoort

 • Het is feest in Vathorst! Bekijk details

  31 augustus 2021

  Kom op donderdag 30 september tussen 10.00 en 17.30 uur naar de Bibliotheek Vathorst en bekijk onze nieuwe inrichting. Met een prijsvraag voor jong en oud, een bouwhoek met XL LEGOstenen (tot ca. 12 jaar) en voor elke bezoeker hebben we een aardigheidje. Om 15.00 uur leest wethouder Fatma Koşer Kaya voor uit de nieuwe meertalige prentenboekcollectie. Iedereen is welkom!

  Bekijk details van Het is feest in Vathorst!

 • Programma WAUW!denberg 2021 in Cultuurhuis Woudenberg Bekijk details

  24 augustus 2021

  Van maandag 4 t/m zaterdag 9 oktober doet de Bibliotheek Woudenberg mee aan WAUW!denberg in het Cultuurhuis Woudenberg. Een WAUW!week vol met praktische informatie en inspirerende activiteiten over duurzaamheid waarbij het thema `De wereld van morgen begint bij jou` centraal staat. Op verschillende gebieden nemen we je mee en doen we handreikingen hoe jij op een makkelijke praktische manier de wereld, je omgeving en Woudenberg een stukje beter en mooier kunt maken. Je komt erachter dat duurzaam leven...

  Bekijk details van Programma WAUW!denberg 2021 in Cultuurhuis Woudenberg

 • Feestelijke opening de Bibliotheek Bunschoten! Bekijk details

  19 augustus 2021

  Op woensdag 8 september wordt de Bibliotheek Bunschoten aan de Oude Schans 27-29 officieel en feestelijk geopend. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. Bezoekers kunnen een gratis ijsje halen en een verzoek indienen bij de wandelende poëziejukebox. Om 15.30 uur zal wethouder Peter van Asselt samen met Erno de Groot, directeur van de Bibliotheek Eemland, de bibliotheek officieel openen.

  Bekijk details van Feestelijke opening de Bibliotheek Bunschoten!

 • Schrijfster Carolien Cramer 28 juli bij Baarn Leest Bekijk details

  16 juli 2021

  De Baarnse schrijfster Carolien Cramer komt 28 juli over haar nieuwe boek vertellen bij Baarn Leest in de Bibliotheek Baarn. Het is vanwege de pandemie voor het eerst in lange tijd dat Baarn Leest weer door kan gaan.

  Bekijk details van Schrijfster Carolien Cramer 28 juli bij Baarn Leest

 • Verslag Tegenlicht Meet Up: Ouderwetse woonmarkt schreeuwt om verjonging Bekijk details

  15 juli 2021

  Tropisch weer en een uitzending van de EK Voetbal stonden een gepassioneerde discussie tijdens de Tegenlicht Meet Up 033 over de huidige woningmarkt niet in de weg. Hoewel de situatie van starters het uitgangspunt was, bleek al snel dat voor het vinden van creatieve oplossingen, een bredere blik nodig is.

  Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meet Up: Ouderwetse woonmarkt schreeuwt om verjonging

 • Nacht van de Literatuur op 18 september in het Eemhuis Bekijk details

  12 juli 2021

  Op 18 september 2021 vanaf 20:00 uur verwelkomt ‘De Nacht van de Literatuur’ drie schrijvers in de Bibliotheek Eemland: Tommy Wieringa, Sofie Lakmaker en Auke Hulst. Zij lezen voor uit eigen werk en zullen geïnterviewd worden over hun schrijverschap, hun recente werk en alles wat nog meer ter sprake komt. Je kunt deze avond bijwonen in de bibliotheek of via een online livestream. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek. De avond zal worden afgesloten met een afterparty in het...

  Bekijk details van Nacht van de Literatuur op 18 september in het Eemhuis