Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 27)

 • Geen luisterboeken meer in de Bibliotheek Bekijk details

  20 september 2023

  We halen de luisterboeken op cd en Daisyroms uit onze collectie. Je kunt de luisterboeken nog tot 1 december lenen. We halen ze uit onze collectie, omdat ze zijn verouderd en nog maar weinig worden geleend.

 • Pubquizstrijd033 in de Bibliotheek het Eemhuis: 10 en 11 november Bekijk details

  8 september 2023

  Op 10 & 11 november is het weer zover! De grote hal van de Bibliotheek het Eemhuis wordt omgetoverd tot de grootste pub van Amersfoort voor de Pubquizstrijd033. Vorige edities waren binnen no-time uitverkocht en ook dit jaar verwachten wij dat de strijd weer vurig losbarst. Iedereen is welkom om mee te doen en er is ruimte voor maar liefst 56 teams. Wees er snel bij!

 • Meld je aan voor onze inspiratiebijeenkomst ‘Beeld en taal: interdisciplinair werken’ op 2 oktober! Bekijk details

  30 augustus 2023

  Hoe kun je op creatieve wijze werken aan taalbevordering in jouw lessen? De Bibliotheek Eemland, NEOS Cultuuronderwijs, Kunst Centraal en Filmhub Midden slaan de handen ineen om leraren uit het voortgezet onderwijs te inspireren bij het inzetten van cultuureducatie voor taal- en leesbevordering.

 • AVI-lezen en leesplezier Bekijk details

  3 augustus 2023

  Wie schoolgaande kinderen heeft die naar groep 3 of hoger gaan, heeft er vast wel eens van gehoord: AVI-lezen. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt. Hoe werkt dat dan precies? En is er niet iets veel belangrijker voor de leesontwikkeling van een kind? Namelijk leesplezier.

 • Zomer Lang Lenen Bekijk details

  8 juni 2023

  De zomer is het uitgelezen moment om te ontspannen met een boek. Tijdens de zomerperiode mag je dan ook extra lang lenen!

 • Opening 40e Bibliotheek op school Bekijk details

  12 mei 2023

  Woensdag 10 mei 2023 vond de feestelijke opening van de 40e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Eemland plaats. Een prachtige mijlpaal! Directeur Hedi van der Kolk van basisschool PWA Beekenstein in Amersfoort kreeg van Leesconsulent Yolanda van Putten het bordje overhandigd met daarop de tekst ‘Wij gaan voorlezen’.

 • Mireya Nielsen is voorleeskampioen van de provincie Utrecht Bekijk details

  18 april 2023

  Mireya Nielsen van de Toonladder uit Nieuwegein heeft op maandag 17 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Het evenement werd georganiseerd in de Bibliotheek het Eemhuis. Op 24 mei vertegenwoordigt Mireya de provincie Utrecht tijdens de 30e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Mireya wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2023 van het Kinderboekenmuseum noemen.

 • Lina Boussakouk nieuwe voorleeskampioen van Eemland Bekijk details

  30 maart 2023

  Woensdag 29 maart was een heel spannende middag voor negen kinderen van Eemlandse basisscholen en hun fans: De negen schoolkampioenen waren na drie voorrondes overgebleven als beste voorlezers van Eemland en streden nu tegen elkaar om die ene felbegeerde plek in de provinciale finale. In een vol - maar muisstil - ICOONtheater maakten zij het de jury erg moeilijk, maar er kon er maar één winnen en dat was Lina Boussakouk van de Caeciliaschool uit Amersfoort!

 • Winnaars voorrondes De Nationale Voorleeswedstrijd bekend Bekijk details

  9 maart 2023

  Woensdag 29 maart wordt een spannende dag voor negen voorleestalenten uit de regio Eemland. Zij lezen voor in het Icoon-theater in de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Een deskundige jury kiest één winnaar die doorgaat naar de Provinciale finale. De winnaar daarvan kan uiteindelijk voorleeskampioen van heel Nederland worden. De regionale voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door de Bibliotheek Eemland.

 • Uitkomst raadsvergadering Baarn Bekijk details

  23 februari 2023

  Gisteravond heeft de gemeenteraad van Baarn besloten dat het plan voor de vernieuwbouw van de Bibliotheek en theater de Speeldoos aan de Rembrandtlaan niet doorgaat.

Paginanavigatie