Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 128)

• Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen! Bekijk details

17 juni 2021

Vanaf 2 augustus opent de nieuwe bibliotheekvestiging op de Oude Schans 27-29 in Bunschoten de deuren. We zijn ontzettend blij dat we je straks in dit mooie pand in hartje centrum kunnen ontvangen. Wat betekent dat voor jou en voor onze dienstverlening?

Bekijk details van Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen!

• Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021 Bekijk details

14 juni 2021

Donderdag 10 juni werd tijdens een online bijeenkomst bekendgemaakt wie dit jaar StoryAwards heeft gewonnen en de hoofdprijs, een splinternieuwe tablet, in de wacht heeft gesleept. StoryAwards is een verhalenwedstrijd voor jongeren, georganiseerd door de Bibliotheek Eemland. Dit jaar was het thema “Opstaan”. Er zijn 20 verhalen ingezonden waarin dit thema op een originele manier was verwerkt.

Bekijk details van Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021

• Espressobar is weer open! Bekijk details

8 juni 2021

De espressobar De Draak in het Eemhuis is weer open! Van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur ben je weer welkom voor een heerlijke cappuccino, koffie verkeerd, espresso of andere koffiespecialiteit. Of kies uit een van de vele theesoorten. Leden van de bibliotheek en Bieb Werkt krijgen 10% korting op warme dranken.

Bekijk details van Espressobar is weer open!

• Interview Astrid Bekijk details

2 juni 2021

Waarom samenwerken met de Bibliotheek? Astrid van der Spoel vertelt waarom!

Bekijk details van Interview Astrid

• Zadenbieb opent in diverse bibliotheekvestigingen Bekijk details

20 mei 2021

De Bibliotheken zijn weer volledig open en daarom kunnen de Bibliotheken Baarn, Woudenberg en Achterveld eindelijk starten met een nieuw concept dat al een poos in de steigers staat: de Zadenbieb. Bij de Zadenbieb, die per direct te bezoeken is, lenen leden kosteloos zaden. De bibliotheekvestigingen starten met de Zadenbieb naar aanleiding van het succes van de Zadenbieb Leusden, deze opent ook weer de deuren.

Bekijk details van Zadenbieb opent in diverse bibliotheekvestigingen

• De bibliotheken mogen weer open! Bekijk details

17 mei 2021

De bibliotheken mogen weer open! Dat betekent dat iedereen vanaf 20 mei weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Mits er in de vestiging natuurlijk voldoende afstand gehouden kan worden.

Bekijk details van De bibliotheken mogen weer open!

• Eerste Zadenbieb-lezing van de Bibliotheek Baarn op 29 mei Bekijk details

14 mei 2021

In de Bibliotheek Baarn komt als de bibliotheken weer open mogen een Zadenbieb. Om deze zadenbibliotheek af te trappen, vindt er zaterdag 29 mei een lezing plaats over groentebomen. Groentebomen zijn veel makkelijker dan een moestuin en verrassend goed voor biodiversiteit en het klimaat. De lezing vindt vanwege de corona-maatregelen online plaats.

Bekijk details van Eerste Zadenbieb-lezing van de Bibliotheek Baarn op 29 mei

• Cultureel Café 'ontmoetingen' te zien bij LOS Bekijk details

11 mei 2021

Begin mei was Eva Vriend in Spakenburg om te vertellen over haar boek 'Eens ging de zee hier tekeer'. Kunsthistorica Henny Goedegebuure interviewde haar voor de Lokale Omroep Spakenburg (LOS). Eva vertelt over haar boek. Een mooi verhaal over hoe de Zuiderzee het IJsselmeer werd en de ingrijpende invloed hiervan op de cultuur, de identiteit en de toekomst van vier Zuiderzeefamilies.

Bekijk details van Cultureel Café 'ontmoetingen' te zien bij LOS

• Vernieuwbouw Bibliotheek Baarn en theater van start Bekijk details

11 mei 2021

Gemeente Baarn, de Bibliotheek Baarn en Theater de Speeldoos gaan van start met het project voor nieuwe gezamenlijke huisvesting aan de Rembrandtlaan.

Bekijk details van Vernieuwbouw Bibliotheek Baarn en theater van start

• Leer netwerken bij online Walk&Talk bijeenkomst van de Bibliotheek Eemland Bekijk details

6 mei 2021

Bij de netwerkbijeenkomsten van Walk&Talk ontmoet je op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden en krijg je de kans om te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijgen deelnemers tips van een deskundige. Op donderdag 20 mei is er weer een editie. Tijdens een online sessie horen deelnemers meer over het thema netwerken.

Bekijk details van Leer netwerken bij online Walk&Talk bijeenkomst van de Bibliotheek Eemland