Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 84)

 • De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

  19 oktober 2020

  Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

  Bekijk details van De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

 • Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest

  15 oktober 2020

  Hieronder vindt je de regels voor de schrijfwedstrijd van Nederland leest.

  Bekijk details van Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest

 • Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’

  15 oktober 2020

  November is als vanouds ‘Nederland leest’ maand. Het thema dit jaar is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Bibliotheek Eemland sluit aan met een korte verhalen schrijfwedstrijd.

  Bekijk details van Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’

 • Openingstijden en regels

  14 oktober 2020

  Vanwege de aangescherpte maatregelen van 13 oktober hanteren wij een aantal regels. Leden zijn welkom om boeken te lenen en terug te brengen. Hier hoef je niet voor te reserveren. De leestafels en de werk- en studieplekken zijn in alle vestigingen gesloten, behalve in het Eemhuis. In het Eemhuis zijn 20 werk- en studieplekken die gereserveerd kunnen worden. Voor de leestafel geldt een registratieplicht. Om een bezoek aan de bibliotheek zo prettig mogelijk te laten verlopen hanteren we een aantal...

  Bekijk details van Openingstijden en regels

 • Reserveren werk- en studieplek

  14 oktober 2020

  Vanwege de aangescherpte maatregelen is het alleen mogelijk om te werken en te studeren in het Eemhuis. Deze werkplekken moeten wel worden gereserveerd. Heb je een werkplek gereserveerd en kun je onverhoopt niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Hebben we geen annulering ontvangen, dan geven we na een half uur de gereserveerde werkplek vrij voor anderen. Wil je iets opzoeken op de computer of iets printen? Dit hoef je niet te reserveren, maar kan bij de servicebalie in het Eemhuis worden...

  Bekijk details van Reserveren werk- en studieplek

 • Opening Diversiteitsweek

  5 oktober 2020

  Op maandag 5 oktober om 11.00 uur wordt de Diverstiteitsweek officieel geopend in het Eemhuis. In Amersfoort telt iedereen mee en doet iedereen mee. Je bent welkom ongeacht je leeftijd, afkomst, levensovertuiging, geaardheid, beperking of andere achtergrond. We willen dat iedereen prettig kan wonen, werken en leven op een manier die bij hen past. Om hier extra aandacht voor te vragen is het van 4 tot en met 11 oktober 2020 Diversiteitsweek in Amersfoort.

  Bekijk details van Opening Diversiteitsweek

 • Zondag 11 oktober: Eemhuis gesloten!

  28 september 2020

  In verband met het Kinderboekenfestival is het Eemhuis zondag 11 oktober de hele dag gesloten.

  Bekijk details van Zondag 11 oktober: Eemhuis gesloten!

 • Boek een blind date

  17 september 2020

  Op vrijdag 18 september wordt winkelcentrum de Hamershof in Leusden feestelijk geopend. Kom vrijdag vanaf 15.00 uur of zaterdag de hele dag langs bij de Bibliotheek Leusden en laat je verrassen met een blind date. Voor iedereen die op zoek is naar meer inhoud of meer spanning. En word je vrijdag of zaterdag lid dan mag je ook nog een gratis jaarabonnement weggeven aan een vriend of vriendin. Alle reden om langs te komen!

  Bekijk details van Boek een blind date

 • Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

  11 september 2020

  Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in het najaar terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 24 september is het de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf".

  Bekijk details van Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

 • De Bibliotheek Woudenberg organiseert nieuwe Huiskamerquiz met het thema duurzaamheid

  11 september 2020

  Wie weet alles over klimaatverandering, afval scheiden en CO2? De Bibliotheek Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg komen met alweer de derde editie van de Huiskamerquiz. De 'duurzame' Huiskamerquiz is op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur in de Huiskamer van Woudenberg in het Cultuurhuis.

  Bekijk details van De Bibliotheek Woudenberg organiseert nieuwe Huiskamerquiz met het thema duurzaamheid