Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 98)

• Winnaars fotowedstrijd de Bibliotheek Vathorst

13 januari 2021

Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. Om de wijk in deze inrichting terug te laten komen door middel van aansprekende en herkenbare foto's van Vathorst is er een fotowedstrijd georganiseerd. De 15 onderstaande foto's hebben deze wedstrijd gewonnen, en komen in de nieuwe inrichting van de Bibliotheek Vathorst te hangen!

Bekijk details van Winnaars fotowedstrijd de Bibliotheek Vathorst

• Onderhoud Baarn 7 januari

30 december 2020

Op donderdag 7 januari is Bibliotheek Baarn gesloten tot 12.00 in verband met onderhoud.

Bekijk details van Onderhoud Baarn 7 januari

• Aangepaste openingstijden feestdagen

23 december 2020

Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden voor de vestigingen. Ook sluiten de inleverbussen van 31 december t/m 2 januari.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden feestdagen

• Bibliotheek Baarn gaat verhuizen

21 december 2020

De Bibliotheek Baarn gaat samen met Theater de Speeldoos en de Volksuniversiteit verhuizen naar één pand aan de Rembrandtlaan.

Bekijk details van Bibliotheek Baarn gaat verhuizen

• Decemberactie verzilveren

15 december 2020

Voor iedereen die onlangs een abonnement van de Decemberactie heeft afgesloten met daarbij een gratis cadeau-abonnement om weg te geven. Omdat de bibliotheken tot en met 9 februari alleen nog maar open mogen zijn als afhaalbibliotheek, is het helaas niet mogelijk om het cadeau-abonnement in deze periode te verzilveren. Vanaf 9 februari is iedereen hopelijk weer welkom in onze vestigingen.

Bekijk details van Decemberactie verzilveren

• Bibliotheek wordt afhaalbibliotheek

14 december 2020

Tijdens de persconferentie van 12 januari is besloten dat de huidige maatregelen verlengd worden tot en met 9 februari. De Bibliotheek Eemland blijft tot deze datum geopend als afhaalbibliotheek. Dat betekent dat onze leden boeken kunnen afhalen die gereserveerd zijn. Ook het inleveren van boeken is toegestaan. Gebruik hiervoor bij voorkeur de boekenbrievenbus. Het is niet mogelijk om in de vestigingen boeken uit te zoeken.

Bekijk details van Bibliotheek wordt afhaalbibliotheek

• Bibliotheek Vathorst sluit twee weken

3 december 2020

Vanaf vrijdag 1 januari sluit Bibliotheek Vathorst voor twee weken de deuren. In deze twee weken wordt de vestiging omgebouwd en opgefrist.

Bekijk details van Bibliotheek Vathorst sluit twee weken

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

• Decemberactie

30 november 2020

Weet je dit jaar niet wat voor cadeau je moet geven met Sinterklaas of Kerst? Wij maken het je extra makkelijk, want wie in de maand december een abonnement afsluit, mag zo’n zelfde abonnement gratis weggeven aan een vriend of vriendin. Dat is dus dubbel zo leuk lid worden.

Bekijk details van Decemberactie

• Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd

25 november 2020

Tijdens deze editie van Nederland Leest heeft bibliotheek Eemland een schrijfwedstrijd georganiseerd, met als thema: 'Kleine geschiedenis, grote verhalen'. Uit deze inzendingen zijn door de jury de negen beste verhalen uitgekozen. Hieronder kun je de verhalen lezen, en op één van deze verhalen stemmen voor de publieksprijs.

Bekijk details van Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd