Resultaat 1 - 10 (van 35)

• De Bibliotheek Eemland start online Lees Thuis Café

9 april 2020

Door het coronavirus zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Dat kan saai en vervelend zijn. De Bibliotheek Eemland experimenteert daarom met een online koffiepauze: het Lees Thuis Café, inclusief kort voorleesmoment.. Het doel is om mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar te brengen. De eerste editie is dinsdag 14 april. Daarna vindt het café tot minimaal 28 april iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van Koningsdag.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland start online Lees Thuis Café

• Lezen, luisteren en leren in tijden van Corona

8 april 2020

De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden om te leren, luisteren en lezen. Dit is deel twee van onze tips.

Bekijk details van Lezen, luisteren en leren in tijden van Corona

• De ThuisBieb is open: een app met 100 e-books voor iedereen

6 april 2020

Vanaf vandaag is de ThuisBieb in de appstore van Apple te vinden. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, beschikbaar voor iedereen. Geniet tot en met 10 mei van de mooiste boeken!

Bekijk details van De ThuisBieb is open: een app met 100 e-books voor iedereen

• Online leeskringen: alleen, maar toch samen

6 april 2020

Normaal komen leeskringen fysiek bij elkaar en maken ze gebruik van de leeskringenservice. Nu grote groepen niet bij elkaar mogen komen en nu er geen leeskringkoffers opgehaald kunnen worden, lijkt het niet mogelijk om samen te lezen. Toch is het in corona-tijd ook mogelijk om als leeskring bij elkaar te komen! De Bibliotheek ondersteunt graag.

Bekijk details van Online leeskringen: alleen, maar toch samen

• Wat betekent de (tijdelijke) sluiting tot en met 28 april voor leden?

3 april 2020

De directie van de Bibliotheek Eemland heeft, in verband met het coronavirus, besloten om de bibliotheken in haar werkgebied vanaf 13 maart 17.00 uur voor het publiek te sluiten.

Bekijk details van Wat betekent de (tijdelijke) sluiting tot en met 28 april voor leden?

• Het Boek van de maand-gesprek vindt 8 april online plaats

2 april 2020

Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. Op woensdag 8 april vanwege het coronavirus niet fysiek, maar digitaal. De toegang is gratis.

Bekijk details van Het Boek van de maand-gesprek vindt 8 april online plaats

• De Bibliotheek start telefonische hulplijn voor de Online Bibliotheek

1 april 2020

Onze klantenservice is vanaf vandaag open voor vragen over de online diensten van de Bibliotheek. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar.

Bekijk details van De Bibliotheek start telefonische hulplijn voor de Online Bibliotheek

• Veilig online in tijden van corona

30 maart 2020

Er is tijdens de coronacrisis veel nepnieuws in omloop. Met deze tips van de Bibliotheek kunt u het échte nieuws van het nepnieuws onderscheiden.

Bekijk details van Veilig online in tijden van corona

• Tips voor kids

20 maart 2020

De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips.

Bekijk details van Tips voor kids

• Digitale tips voor thuis

17 maart 2020

Naar de Bibliotheek komen voor schoolwerk, een boek na je thuiswerkdag, of anderen te ontmoeten in het taalcafé is nu niet mogelijk. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips