Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 79)

• Boek een blind date

17 september 2020

Op vrijdag 18 september wordt winkelcentrum de Hamershof in Leusden feestelijk geopend. Kom vrijdag vanaf 15.00 uur of zaterdag de hele dag langs bij de Bibliotheek Leusden en laat je verrassen met een blind date. Voor iedereen die op zoek is naar meer inhoud of meer spanning. En word je vrijdag of zaterdag lid dan mag je ook nog een gratis jaarabonnement weggeven aan een vriend of vriendin. Alle reden om langs te komen!

Bekijk details van Boek een blind date

• Reserveren werk- en studieplek

20 juli 2020

Het is weer mogelijk om te werken en te studeren in de bibliotheek! Deze werkplekken moeten wel worden gereserveerd. Heb je een werkplek gereserveerd en kun je onverhoopt niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Hebben we geen annulering ontvangen, dan geven we na een half uur de gereserveerde werkplek vrij voor anderen. Wil je iets opzoeken op de computer of iets printen? Dit hoef je niet te reserveren, maar kan bij de servicebalie bij de vestiging worden geregeld.

Bekijk details van Reserveren werk- en studieplek

• Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

11 september 2020

Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in het najaar terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 24 september is het de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf".

Bekijk details van Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

• De Bibliotheek Woudenberg organiseert nieuwe Huiskamerquiz met het thema duurzaamheid

11 september 2020

Wie weet alles over klimaatverandering, afval scheiden en CO2? De Bibliotheek Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg komen met alweer de derde editie van de Huiskamerquiz. De 'duurzame' Huiskamerquiz is op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur in de Huiskamer van Woudenberg in het Cultuurhuis.

Bekijk details van De Bibliotheek Woudenberg organiseert nieuwe Huiskamerquiz met het thema duurzaamheid

• De Bibliotheek Eemland organiseert een avond over bezinning in tijden van crisis

28 augustus 2020

Een tijd van crisis kan ook een tijd van bezinning zijn. Hoe klimmen we uit het coronadal? Wat leren we ervan? En hoe moeten we verder? Wat moeten we aan met de klimaatverandering? Filosoof Jabik Veenbaas ziet de Verlichting als een tijd die ons nog altijd kan inspireren. Maandag 7 september spreekt hij hierover in de Bibliotheek het Eemhuis. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes van vier uit elkaar om, onder begeleiding, dieper op het onderwerp in te gaan.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland organiseert een avond over bezinning in tijden van crisis

• Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over nieuwe verhalen en vreemdelingen in het Eemhuis

28 augustus 2020

Zaterdag 19 september spreken Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over het thema 'Nieuwe verhalen en vreemdelingen' in de Bibliotheek het Eemhuis. Op meeslepende wijze vertelt Abdelkader Benali in zijn laatste boek 'De vreemdeling. Racisme uitgelegd' aan onszelf over zijn persoonlijke ervaringen met vreemdelingenhaat en discriminatie.

Bekijk details van Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over nieuwe verhalen en vreemdelingen in het Eemhuis

• BoekStart gouden kaart actie

24 augustus 2020

In de maand september maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

Bekijk details van BoekStart gouden  kaart actie

• Op 3 september is er weer een Mensenbieb in het Eemhuis

21 augustus 2020

Op donderdag 3 september is er een nieuwe editie van de Mensenbieb in het Eemhuis. Bij de Mensenbieb lenen bezoekers levende boeken die ze alles mogen vragen. Zo komen geïnteresseerden in contact met mensen die ze niet zo vaak spreken en die mogelijk met vooroordelen te maken hebben.

Bekijk details van Op 3 september is er weer een Mensenbieb in het Eemhuis

• Diete Oudesluijs vertelt in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi'

14 augustus 2020

Op 25 augustus vertelt Diete Oudesluijs in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi', een verzameling portretten van kinderen van hooggeplaatste of beruchte nazi's.

Bekijk details van Diete Oudesluijs vertelt in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi'

• Na de zomer start een nieuwe reeks Tegenlicht Meetup 033

4 augustus 2020

Vanaf 2 september start er een nieuwe reeks Tegenlicht Meetups 033 in de Bibliotheek het Eemhuis. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. De eerste drie thema's zijn al bekend. Bij de volgende Meetups hebben we het over DNA, de helden uit de zorg en korte termijn winstmaximalisatie.

Bekijk details van Na de zomer start een nieuwe reeks Tegenlicht Meetup 033