Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 187)

 • Nieuw: Kennisdelers te gast Bekijk details

  8 september 2022

  De bibliotheek biedt een podium aan lokale sprekers om hun expertise en kennis te komen delen. De bibliotheek is meer dan alleen boeken. Het is ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je wordt geïnspireerd en waar kennis wordt gedeeld. Heb jij kennis van zaken en zou je die graag met andere willen delen? Pak het podium en wees te gast!

 • De winnaar van de BoekStart Puzzel Wedstrijd is bekend! Bekijk details

  2 september 2022

  Hoera! De winnaar van de BoekStart Puzzel Wedstrijd is bekend! De winnaar is Max (5) uit Vathorst! Veel plezier met je boekenpakket!

 • AVI-lezen en leesplezier Bekijk details

  5 augustus 2022

  Wie schoolgaande kinderen heeft die naar groep 3 of hoger gaan, heeft er vast wel eens van gehoord: AVI-lezen. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt. Hoe werkt dat dan precies? En is er niet iets veel belangrijker voor de leesontwikkeling van een kind? Namelijk leesplezier.

 • Gildefeest Eemlandse schrijvers Bekijk details

  22 juli 2022

  De bibliotheek Eemland nodigt op zaterdagavond 27 augustus schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg uit voor het Gildefeest Eemlandse schrijvers. Tijdens deze feestelijke avond wordt er ook een speciale reverspin uitgereikt.

 • Zo voorkom je de AVI-dip Bekijk details

  19 juli 2022

  Heb je weleens gehoord van de leesdip/zomerdip/Avi-dip? Dat zijn verschillende namen voor het verschijnsel dat kinderen in de zomervakantie vaak één of twee niveaus achteruitgaan met lezen en dat hun woordenschat is afgenomen. Zodra ze weer op school komen kost het veel lestijd om deze achterstand weer in te lopen. Daarom wat tips van onze specialist Jeugd, Lies Pannevis, om deze zomerdip te voorkomen!

 • Motie aangenomen; in elke gemeente een bibliotheek Bekijk details

  11 juli 2022

  Een volwaardige bibliotheek voor elke Nederlander is een stap dichterbij gekomen. Op 7 juli werd de motie van Mohammed Mohandis (PVDA) en mede-indieners Lucille Werner (CDA) en Lisa Westerveld (GroenLinks) hierover aangenomen.

 • Zomer openingstijden Bekijk details

  8 juli 2022

  Tijdens de zomervakantie gelden er voor diverse locaties van de Bibliotheek Eemland aangepaste openingstijden.

 • Oproep Leeskring Amersfoort Bekijk details

  7 juli 2022

  Bij de Leeskring Literatuur Amersfoort komt een plekje vrij! Lijkt het jou leuk om met anderen boeken te bespreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Taallessen voor Oekraïners Bekijk details

  22 juni 2022

  Met de komst van veel vluchtelingen uit Oekraïne begin dit jaar, heeft ook de bibliotheek snel geschakeld. Het DigiTaalhuis is de plek waar mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, verder worden geholpen. Vanuit de gemeente Amersfoort kwam het verzoek om ook iets voor de grote groep Oekraïners te organiseren. Daarom werd een aantal maanden geleden gestart met taallessen voor Oekraïners in de Bibliotheek het Eemhuis. En dat die gewild zijn, bleek meteen na de start.

 • De Bibliotheek Eemland, NPO Kennis en BiSC slaan handen in een Bekijk details

  22 juni 2022

  Van 27 juni tot met 3 juli wordt op verschillende plaatsen in de Bibliotheek het Eemhuis een selectie van actuele NPO Kennis vragen op digitale schermen getoond. Per locatie worden verschillende soorten vragen getoond. Elke vraag is voorzien van een QR code, die kan worden gescand door de bezoeker. Deze code opent de gehele story op het mobiele device van de bezoeker, die deze story vervolgens kan bekijken wanneer hij/zij maar wil.

Paginanavigatie