Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 20)

 • De Bibliotheek Eemland heeft kwaliteit op orde! Bekijk details

  24 april 2024

  De Bibliotheek Eemland heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Drie nieuwe voorleeskampioenen gekozen in het Eemhuis Bekijk details

  23 april 2024

  Het was een superspannend begin van de week voor 8 basisscholieren, 3 brugklassers, 2 PABO-studenten en hun bijna 300 supporters. Op maandagochtend 22 april werden de nieuwe voorleeskampioenen van de provincie Utrecht gekozen in de finales van de Nationale Voorleeswedstrijd, Read2Me en de PABO-voorleeswedstrijd.

 • Regels AI schrijfwedstrijd Bekijk details

  27 maart 2024

  Op deze pagina vind je de regels voor de AI schrijfwedstrijd.

 • Doe mee aan de AI schrijfwedstrijd! Bekijk details

  27 maart 2024

  Kun jij ervoor zorgen dat AI het beste korte verhaal schrijft over wat AI als ideale mens ziet en waarom? Dat is de uitdaging van de schrijfwedstrijd die de Bibliotheek Eemland organiseert tijdens de Week van de creatieve AI in Amersfoort (20 tot en met 26 mei). Stuur het verhaal wat jij met AI hebt geschreven uiterlijk 9 mei in. Win een vierweekse online cursus 'Aan de slag met AI' van Erwin Blom!

 • Loes Dijkhuizen is de nieuwe voorleeskampioen van Eemland Bekijk details

  25 maart 2024

  In een vol ICOON-theater werd vrijdagmiddag de voorleeskampioen van regio Eemland gekozen. Loes Dijkhuizen van basisschool het Talent uit Bunschoten-Spakenburg was de allerbeste en gaat door naar de finale van de provincie Utrecht. Daar vertegenwoordigt zij regio Eemland, en volgens juryvoorzitter Erno de Groot (directeur de Bibliotheek Eemland) maakt zij grote kans om de landelijke finale te bereiken en voorleeskampioen van het hele land te worden!

 • Wethouder Aboyaakoub-Akkouh reikt leskist uit op basisschool de Kubus Bekijk details

  5 maart 2024

  Woensdag 28 februari was het een drukte van belang in groep 8 van basisschool de Kubus. De klas gaat als eerste groep in Amersfoort werken met de leskist 'Kansrijk, doorbreek de cirkel van Armoede' en de feestelijke lancering van dit project werd bijgewoond door wethouder Aboyaakoub-Akkouh. Zij ging met de klas in gesprek over het thema armoede; wat kunnen kinderen zelf doen om elkaar te helpen en wat kan de gemeente voor kinderen betekenen?

 • De Eemland-finalisten van de Voorleeswedstrijd zijn bekend Bekijk details

  22 februari 2024

  Op maandag 12, dinsdag 13 en donderdag 15 februari vonden de voorrondes van de Voorleeswedstrijd plaats en inmiddels zijn de Eemland-finalisten bekend.

 • Digitaal Hulpplein in Wijkboerderij Nieuwland Bekijk details

  19 februari 2024

  Woensdag 14 februari is in Wijkboerderij Nieuwland een wekelijks Digitaal Hulpplein van start gegaan. Vrijwilligers staan nu elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur klaar om bezoekers te helpen met vragen over hun smartphone, tablet, over de computer of over het internet. De hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

 • Zeven peuterbibliotheken geopend in Amersfoort Bekijk details

  15 januari 2024

  Woensdag 10 januari was de feestelijke opening van een nieuwe peuterbibliotheek in Amersfoort. Deze zevende peuterbibliotheek zit in woonzorgcentrum De Koperhorst in Schothorst. In de peuterbieb kunnen alle bewoners van de wijk met jonge (klein)kinderen een boekje lenen zonder lidmaatschap of pasje.

 • Reading Challenge 2024 Bekijk details

  1 januari 2024

  Wil jij meer lezen dit jaar? Doe dan mee aan het leukste goede voornemen van het jaar: de Hebban Reading Challenge! Deze uitdaging helpt jou om in een jaar meer boeken te lezen. Of je nu 5 boeken wilt lezen of 100, dat maakt helemaal niet uit. Je kunt je leesdoel het hele jaar aanpassen.

Paginanavigatie