Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 24)

 • Zomer Lang Lenen Bekijk details

  8 juni 2023

  De zomer is het uitgelezen moment om te ontspannen met een boek. Tijdens de zomerperiode mag je dan ook extra lang lenen!

 • Opening 40e Bibliotheek op school Bekijk details

  12 mei 2023

  Woensdag 10 mei 2023 vond de feestelijke opening van de 40e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Eemland plaats. Een prachtige mijlpaal! Directeur Hedi van der Kolk van basisschool PWA Beekenstein in Amersfoort kreeg van Leesconsulent Yolanda van Putten het bordje overhandigd met daarop de tekst ‘Wij gaan voorlezen’.

 • Mireya Nielsen is voorleeskampioen van de provincie Utrecht Bekijk details

  18 april 2023

  Mireya Nielsen van de Toonladder uit Nieuwegein heeft op maandag 17 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Het evenement werd georganiseerd in de Bibliotheek het Eemhuis. Op 24 mei vertegenwoordigt Mireya de provincie Utrecht tijdens de 30e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Mireya wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2023 van het Kinderboekenmuseum noemen.

 • Lina Boussakouk nieuwe voorleeskampioen van Eemland Bekijk details

  30 maart 2023

  Woensdag 29 maart was een heel spannende middag voor negen kinderen van Eemlandse basisscholen en hun fans: De negen schoolkampioenen waren na drie voorrondes overgebleven als beste voorlezers van Eemland en streden nu tegen elkaar om die ene felbegeerde plek in de provinciale finale. In een vol - maar muisstil - ICOONtheater maakten zij het de jury erg moeilijk, maar er kon er maar één winnen en dat was Lina Boussakouk van de Caeciliaschool uit Amersfoort!

 • Winnaars voorrondes De Nationale Voorleeswedstrijd bekend Bekijk details

  9 maart 2023

  Woensdag 29 maart wordt een spannende dag voor negen voorleestalenten uit de regio Eemland. Zij lezen voor in het Icoon-theater in de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Een deskundige jury kiest één winnaar die doorgaat naar de Provinciale finale. De winnaar daarvan kan uiteindelijk voorleeskampioen van heel Nederland worden. De regionale voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door de Bibliotheek Eemland.

 • Uitkomst raadsvergadering Baarn Bekijk details

  23 februari 2023

  Gisteravond heeft de gemeenteraad van Baarn besloten dat het plan voor de vernieuwbouw van de Bibliotheek en theater de Speeldoos aan de Rembrandtlaan niet doorgaat.

 • Steunbetuiging Pim Lammers Bekijk details

  9 februari 2023

  De Bibliotheek Eemland heeft met verontwaardiging en ontzetting kennisgenomen van de bedreigingen waarmee schrijver Pim Lammers te maken krijgt en vindt het verschrikkelijk dat de auteur heeft moeten besluiten zich terug te trekken als schrijver van het gedicht voor de Kinderboekenweek 2023.

 • Het Nationale Voorleesontbijt in de Bibliotheek Eemland Bekijk details

  19 januari 2023

  Op 25 januari is de aftrap van De Nationale Voorleesdagen met Het Nationale Voorleesontbijt. In de Bibliotheek Eemland zijn er vier Voorleesontbijten, namelijk in de Bibliotheek het Eemhuis, de Bibliotheek Leusden, de Bibliotheek Woudenberg en de Bibliotheek Hoogland (besloten). Er wordt voorgelezen uit het boek: Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte.

 • Sluit je aan bij een van onze leesclubs voor jongeren! Bekijk details

  9 januari 2023

  Ben jij tussen de 15 en 20 jaar en gek op lezen én praten over boeken? Dan is een leesclub misschien wel wat voor jou! De Bibliotheek Eemland wil graag samen met jongeren verschillende leesclubs in de regio oprichten.

 • De prentenboeken top 10 van 2022 Bekijk details

  6 januari 2023

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de prentenboeken top 10 centraal. Deze top 10 bevindt zich hieronder en wordt ieder jaar gekozen door een deskundig comité. Dit jaar bevat de lijst verhalen over: dieren, knuffels en vriendschappen.

Paginanavigatie