Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 11 - 20 (van 180)

• Future Frictions Bekijk details

17 mei 2022

Wil je weten hoe slimme technologie in onze samenleving en in Amersfoort wordt ingezet? Ben je geïnteresseerd in de ethische aspecten daarvan? Kom dan tussen maandag 23 mei en zondag 5 juni naar het Eemhuis. In de Ruimte voor Amersfoort staat de interactieve opstelling ‘Future Frictions’. ‘Future Frictions’ is een project van de Universiteit Twente in samenwerking met gemeente Amersfoort.

Bekijk details van Future Frictions

• Verkoop muziekcollectie verlengd Bekijk details

17 mei 2022

T/m zondag 22 mei is iedereen van harte welkom tijdens de verkoop van de muziekcollectie in de Bibliotheek het Eemhuis.

Bekijk details van Verkoop muziekcollectie verlengd

• Onderzoek onder niet-leden van de bibliotheek Bekijk details

16 mei 2022

Ben jij geen lid van de bibliotheek, maar bezoek je wel af en toe een van onze vestigingen? Doe dan mee aan dit onderzoek. Met de resultaten kunnen wij onze service blijven verbeteren. Alvast hartelijk dank!

Bekijk details van Onderzoek onder niet-leden van de bibliotheek

• VPRO Tegenlicht Meet Up Amersfoort zoekt een presentator/moderator Bekijk details

13 mei 2022

VPRO Tegenlicht Meet Up is op zoek naar een enthousiaste presentator/moderator. Lees hier of dit bij jou past!

Bekijk details van VPRO Tegenlicht Meet Up Amersfoort zoekt een presentator/moderator

• Verkoopdata muziekcollectie Bekijk details

28 april 2022

Op 14 & 15 mei is iedereen van harte welkom tijdens de verkoop van de muziekcollectie in de Bibliotheek het Eemhuis.

Bekijk details van Verkoopdata muziekcollectie

• Voorleeskampioen provincie Utrecht! Bekijk details

14 april 2022

Vanmorgen was het eindelijk zover. Acht kandidaten streden om de titel ‘voorleeskampioen’. Na een spannende ochtend kon de jury de winnaar bekend maken. Nathan Slingerland mag zich voorleeskampioen van de provincie Utrecht noemen en zal de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 25 mei in Utrecht. Als Nathan wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2022 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Bekijk details van Voorleeskampioen provincie Utrecht!

• Nacht van de Literatuur groot succes! Bekijk details

14 april 2022

Op zondagavond 10 april vond de Nacht van de Literatuur plaats ter ere van de Boekenweek 2022. Twee topauteurs namelijk Arnon Grunberg, winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2022 en de winnares van de NS Publieksprijs 2021 Lale Gül werden geïnterviewd door Onno Blom. Beide schrijvers spraken openhartig en met ruim 200 bezoekers was het een geslaagde avond!

Bekijk details van Nacht van de Literatuur groot succes!

• Gratis hulp bij digitale vragen Bekijk details

12 april 2022

'Hoe moet ik nou die Oxxio app op mijn i-pad downloaden?’ ‘Waarom krijg ik twee groene vinkjes als ik WhatsApp gebruik?’ ‘Mijn laptop gaat te langzaam kunt u helpen om de laptop sneller te krijgen?’ Of de bezoekers van het Digitaal Hulpplein nu het besturingssysteem Apple of Android gebruiken, de medewerkers kunnen helpen en doen dit gratis. Elke donderdagochtend zitten ze klaar in de Bibliotheek het Eemhuis voor wie digitale vragen heeft.

Bekijk details van Gratis hulp bij digitale vragen

• Provinciale Finale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis Bekijk details

1 april 2022

Voor het tweede jaar organiseert de Bibliotheek Eemland de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de Provincie Utrecht. In 2021 kwamen alleen de deelnemers aan de wedstrijd naar het Eemhuis, het publiek kon online meekijken. Maar op 14 april 2022 wordt het volle bak in de grote hal, want de voorlezers brengen al hun klasgenootjes mee om hen aan te moedigen. In de jury van de voorleeswedstrijd zit niemand minder dan Tosca Menten, de populairste kinderboekenschrijver van ons land, bekend van...

Bekijk details van Provinciale Finale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis

• De Bibliotheek op school op de Bavinckschool Bekijk details

31 maart 2022

Donderdag 24 maart heeft de Bavinckschool de Bibliotheek op school geopend. In samenwerking met school, bibliotheek en gemeente krijgt het lezen op de Bavinck nu nog meer aandacht waardoor de taal- en leesvaardigheid van de kinderen worden vergroot. In de hal van de school staan 5 kasten met prachtige nieuwe boeken met zorg uitgekozen door de professionele leesconsulent die vanuit de Bibliotheek Eemland de school ondersteunt. Dat wordt volop leesplezier dus!

Bekijk details van De Bibliotheek op school op de Bavinckschool

Paginanavigatie