Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 11 - 20 (van 116)

• Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken Bekijk details

12 maart 2021

Wie op zoek is naar (ander) werk kan soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 26 maart is er de eerste sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over de do’s en dont’s in online sollicitatiegesprekken.

Bekijk details van Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken

• De Bibliotheek Leusden is stemlocatie Bekijk details

11 maart 2021

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart is de Bibliotheek Leusden stemlocatie.

Bekijk details van De Bibliotheek Leusden is stemlocatie

• Servicepunt Eemdijk gaat open Bekijk details

26 februari 2021

Vanaf maandag 1 maart gaat Servicepunt Eemdijk van de Bibliotheek Eemland weer open als afhaalbibliotheek.

Bekijk details van Servicepunt Eemdijk gaat open

• Doe mee aan de prijsvraag tijdens het Voorwoord Bekijk details

23 februari 2021

Tijdens het Voorwoord organiseert de Bibliotheek Eemland een prijsvraag. Doe mee en maak kans op een Boekenwurm-lamp, Lekker-lees-avond-pakket of een Boekenbon!

Bekijk details van Doe mee aan de prijsvraag tijdens het Voorwoord

• Gratis programmeerplezier Bekijk details

18 februari 2021

Het Medialab van de Bibliotheek Eemland geeft gratis 100 programmeerkastjes aan kinderen vanaf 12 jaar uit Amersfoort. Je krijgt een MakerKit met daarin een Micro:Bit programmeerkastje, handleiding en toebehoren. Hiermee kun je zelf een mini-jukebox of een kleine animatie programmeren.

Bekijk details van Gratis programmeerplezier

• Elmine Wijnia wint schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Eemland Bekijk details

18 februari 2021

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege corona was het woensdag 17 februari eindelijk zover: de bekendmaking van de winnaar van de Nederland Leest-schrijfwedstrijd die de Bibliotheek Eemland in november uitschreef. In een online prijsuitreiking werd de winnaar bekendgemaakt: Elmine Wijnia won de eerste prijs met het verhaal 'De Schop'. Het thema van de schrijfwedstrijd was ‘kleine geschiedenis, grote verhalen’.

Bekijk details van Elmine Wijnia wint schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Eemland

• FORT33 en de Bibliotheek Leusden organiseren #Biebsessies Bekijk details

16 februari 2021

Dat de bibliotheken alleen nog maar afhaalpunt zijn en de cultuurpodia gesloten zijn voor publiek wil niet zeggen dat er niets gebeurt. De culturele organisaties hebben elkaar in deze tijden misschien wel harder nodig dan ooit. Daarom hebben FORT33 en de Bibliotheek Leusden de handen ineengeslagen. Door deze samenwerking kunnen kinderen van 2 t/m 6 jaar nu thuis luisteren naar Elles van de Bibliotheek Leusden die de leukste boeken voorleest. Ook aan de oudere doelgroep wordt gedacht.

Bekijk details van FORT33 en de Bibliotheek Leusden organiseren #Biebsessies

• Dicht vanwege code rood Bekijk details

14 februari 2021

Maandag 15 februari geldt voor heel Nederland code rood. Daarom zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland gesloten. Doe voorzichtig als je toch de deur uit moet!

Bekijk details van Dicht vanwege code rood

• Verrassingstasjes Bekijk details

11 februari 2021

Wil je graag lezen, maar vind je het lastig om zonder te snuffelen een titel te kiezen om te reserveren? In de vestigingen Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg helpen we je graag met de verrassingstas. Het enige wat we van je nodig hebben is een aantal gegevens.

Bekijk details van Verrassingstasjes

• Winnaars fotowedstrijd de Bibliotheek Vathorst Bekijk details

13 januari 2021

Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. Om de wijk in deze inrichting terug te laten komen door middel van aansprekende en herkenbare foto's van Vathorst is er een fotowedstrijd georganiseerd. De 15 onderstaande foto's hebben deze wedstrijd gewonnen, en komen in de nieuwe inrichting van de Bibliotheek Vathorst te hangen!

Bekijk details van Winnaars fotowedstrijd de Bibliotheek Vathorst