Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 11 - 20 (van 175)

 • Gildefeest Eemlandse schrijvers Bekijk details

  22 juli 2022

  De bibliotheek Eemland nodigt op zaterdagavond 27 augustus schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg uit voor het Gildefeest Eemlandse schrijvers. Tijdens deze feestelijke avond wordt er ook een speciale reverspin uitgereikt.

 • Zo voorkom je de AVI-dip Bekijk details

  19 juli 2022

  Heb je weleens gehoord van de leesdip/zomerdip/Avi-dip? Dat zijn verschillende namen voor het verschijnsel dat kinderen in de zomervakantie vaak één of twee niveaus achteruitgaan met lezen en dat hun woordenschat is afgenomen. Zodra ze weer op school komen kost het veel lestijd om deze achterstand weer in te lopen. Daarom wat tips van onze specialist Jeugd, Lies Pannevis, om deze zomerdip te voorkomen!

 • Motie aangenomen; in elke gemeente een bibliotheek Bekijk details

  11 juli 2022

  Een volwaardige bibliotheek voor elke Nederlander is een stap dichterbij gekomen. Op 7 juli werd de motie van Mohammed Mohandis (PVDA) en mede-indieners Lucille Werner (CDA) en Lisa Westerveld (GroenLinks) hierover aangenomen.

 • Oproep Leeskring Amersfoort Bekijk details

  7 juli 2022

  Bij de Leeskring Literatuur Amersfoort komt een plekje vrij! Lijkt het jou leuk om met anderen boeken te bespreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Taallessen voor Oekraïners Bekijk details

  22 juni 2022

  Met de komst van veel vluchtelingen uit Oekraïne begin dit jaar, heeft ook de bibliotheek snel geschakeld. Het DigiTaalhuis is de plek waar mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, verder worden geholpen. Vanuit de gemeente Amersfoort kwam het verzoek om ook iets voor de grote groep Oekraïners te organiseren. Daarom werd een aantal maanden geleden gestart met taallessen voor Oekraïners in de Bibliotheek het Eemhuis. En dat die gewild zijn, bleek meteen na de start.

 • De Bibliotheek Eemland, NPO Kennis en BiSC slaan handen in een Bekijk details

  22 juni 2022

  Van 27 juni tot met 3 juli wordt op verschillende plaatsen in de Bibliotheek het Eemhuis een selectie van actuele NPO Kennis vragen op digitale schermen getoond. Per locatie worden verschillende soorten vragen getoond. Elke vraag is voorzien van een QR code, die kan worden gescand door de bezoeker. Deze code opent de gehele story op het mobiele device van de bezoeker, die deze story vervolgens kan bekijken wanneer hij/zij maar wil.

 • De Bibliotheek Bunschoten doet mee aan de Spakenburgse dagen Bekijk details

  21 juni 2022

  Ook de Bibliotheek Bunschoten is te vinden op de Spakenburgse Dagen. We hebben een kraam voor de bibliotheek met daarop historische boeken van Spakenburg, sprinters & tijdschriften en informatie over BoekStart en het Taalcafé. De eerste drie Spakenburgse Dagen delen we de kraam met Bruna Spakenburg.

 • Zomer Lang Lenen Bekijk details

  20 juni 2022

  De zomer is het uitgelezen moment om te ontspannen met een boek. Tijdens de zomerperiode mag je dan ook extra lang lenen!

 • De Nachtwacht van de onmisbaren Bekijk details

  20 juni 2022

  Op woensdag 22 Juni om 11:00 uur zal het kunstwerk "de Nachtwacht van Onmisbaren" onthuld worden in het Eemhuis. Het Kunstwerk is een foto van een nieuwe nachtwacht. Dit portret reist heel Nederland door en met deze actie wil de FNV aandacht vragen voor de mensen met een cruciaal beroep. Bij de onthulling zullen vertegenwoordigers van de FNV, een wethouder van gemeente Amersfoort en enkele "onmisbaren", (mensen met een cruciaal beroep) aanwezig zijn.

 • BoekStartwebinar Speels voorlezen aan je baby en dreumes Bekijk details

  2 juni 2022

  In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders (op woensdagavond 8 juni om 20.00 uur) over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Een webinar boordevol boekentips!

Paginanavigatie