Nieuws

Resultaat 11 - 19 (van 19)

 • Lezing The zero waste project in het Eemhuis

  30 oktober 2019

  Hoe gaat dat, een levensstijl zonder afval? Nicky Kroon, bekend van het boek en de blog 'Het zero waste project', geeft een lezing over het onderwerp in het KAdEcafé in het Eemhuis. De lezing is op donderdag 14 november om 20.00 uur.

  Bekijk details van Lezing The zero waste project in het Eemhuis

 • Programmamaker Teun van de Keuken over zijn 'Supermarktsurvivalgids' in het Eemhuis

  29 oktober 2019

  Hoe overleef je de supermarkt? Tussen de schappen is het soms heel lastig om goede en verantwoorde keuzes te maken. Op dinsdag 12 november komt journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken daarom naar het Eemhuis om aan de hand van zijn succesvolle boek de 'Supermarktsurvivalgids' de beste survivaltips te geven. Van de Keuken is bekend van zijn columns over eerlijk eten en als maker van het NPO-programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’. De Bibliotheek Eemland heeft hem uitgenodigd in...

  Bekijk details van Programmamaker Teun van de Keuken over zijn 'Supermarktsurvivalgids' in het Eemhuis

 • Bestseller-auteur Annejet van der Zijl in het AFAS Theater

  28 oktober 2019

  Annejet van der Zijl, schrijfster van bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses, komt naar Leusden. Op maandag 11 november ontvangen de Bibliotheek Leusden en Rotary Leusden haar in het AFAS Theater, waar Ivan Borghstijn haar zal interviewen.

  Bekijk details van Bestseller-auteur Annejet van der Zijl in het AFAS Theater

 • Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers, in de Bibliotheek Baarn

  27 oktober 2019

  Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest in november, staan Bibliotheken door het hele land in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Daarom komt Onno Blom, bekend als de schrijver van dé Wolkers biografie, op donderdag 14 november naar de Bibliotheek Baarn voor een lezing. Blom is tevens de samensteller van het Nederland Leest-boek Winterbloei.

  Bekijk details van Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers, in de Bibliotheek Baarn

 • Vrijwilligersorganisaties slaan handen ineen

  21 oktober 2019

  Tien organisaties die vrijwilligers inzetten bij maatjes- of coachingsprojecten in Amersfoort, gaan nauw samenwerken. Een samenwerkingsovereenkomst is op donderdag 17 oktober getekend in de Bibliotheek Eemland. Wethouder Cees van Eijk was bij de ondertekening aanwezig.

  Bekijk details van Vrijwilligersorganisaties slaan handen ineen

 • Opening de Bibliotheek op school in De Weesboom

  3 oktober 2019

  2 oktober was de start van De Kinderboekenweek, maar ook de opening van een nieuwe Bibliotheek op school in OBS De Weesboom. Leraren, leerlingen, bibliotheekmoeders en andere genodigden konden genieten van een mooie opening.

  Bekijk details van Opening de Bibliotheek op school in De Weesboom

 • Blog Lies Pannevis (specialist Jeugd): "Iedere Kinderboekenweek is weer één groot feest"

  1 oktober 2019

  Voor Kinderboekenschrijvers en jeugdbibliothecarissen is het nu de allerdrukste tijd van het jaar: De Kinderboekenweek staat weer voor de deur!

  Bekijk details van Blog Lies Pannevis (specialist Jeugd): "Iedere Kinderboekenweek is weer één groot feest"

 • Amersfoortse plattelandspioniers

  19 september 2019

  Donderdagavond, 18 september jl. is in de Bibliotheek Eemland een nieuwe reeks VPRO Tegenlicht Meetups gestart. Het thema plattelandspioniers sloeg aan, want deze eerste bijeenkomst werd meteen druk bezocht. Plattelandspioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin.

  Bekijk details van Amersfoortse plattelandspioniers

 • Week van de Alfabetisering

  2 september 2019

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering