Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 11 - 20 (van 98)

• Amnesty Write for Rights

23 november 2020

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen.

Bekijk details van Amnesty Write for Rights

• Sinterklaas-voorleestips

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

• Gereserveerde boeken ophalen

18 november 2020

Vanaf 19 november mogen we weer open. Vanmiddag wordt een deel van de reserveringen al klaargezet. Zodra deze klaarstaan wordt er automatisch een bericht verstuurd dat de boeken kunnen worden opgehaald. Let op: deze reserveringen kunnen pas vanaf 19 november worden opgehaald.

Bekijk details van Gereserveerde boeken ophalen

• Winnaars baarden-wedstrijd

10 november 2020

De winnaars van de baard-knutselwedstrijd zijn bekend! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende Voorleesfeestjes geweest, waarbij kinderen een knutselwerk mee naar huis kregen. Ze konden hiermee een baard maken en versieren. Door een foto op te sturen konden de kinderen meedoen met de wedstrijd. De jury heeft 5 winnaars gekozen. Alle winnaars krijgen het boek "Held op sokken". Wij willen graag alle winnaars feliciteren!

Bekijk details van Winnaars baarden-wedstrijd

• Tips voor kids

10 november 2020

De bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. Op deze pagina vind je voor alle leeftijden tips.

Bekijk details van Tips voor kids

• Gratis lessenserie digitale veiligheid

5 november 2020

Tijdens de Week van de mediawijsheid (9 t/m 13 november) kunnen scholen gratis een lessenserie digitale veiligheid met Hackshield en Educatieve Escaperoom aanvragen.

Bekijk details van Gratis lessenserie digitale veiligheid

• Verhuizing Baarn

2 november 2020

Gaat de Bibliotheek nu verhuizen naar het Arcadeplan op de Brink, de Speeldoos aan de Rembrandlaan of blijven jullie aan de Hoofdstraat zitten? Zijn er naast de Speeldoos ook andere instellingen waar jullie mee praten over gezamenlijke huisvesting? Wanneer gaat dit allemaal spelen? Dit zijn een paar vragen die we geregeld aan de balie in de bibliotheek van onze klanten krijgen.

Bekijk details van Verhuizing Baarn

• Fotowedstrijd Vathorst

30 oktober 2020

Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. We verwachten dat dit begin januari gereed is. We willen de wijk ook terug laten komen in de inrichting door middel van aansprekende en herkenbare foto’s van Vathorst. Daarom organiseren we een fotowedstrijd.

Bekijk details van Fotowedstrijd Vathorst

• Nederland Leest in tijden van Corona

29 oktober 2020

Omdat we worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven, organiseren we dit jaar tijdens Nederland Leest vooral corona-veilige activiteiten. Je kunt meedoen aan de Eemlandse Schrijfwedstrijd en we doen mee aan een recordpoging recensies schrijven op Hebban. In november kun je, zoals elk jaar ten tijde van de campagne Nederland Leest, ook weer een boek ophalen in de bibliotheek dat je niet terug hoeft te brengen. Dit jaar is dat 'Het zwijgen van Maria Zachea' door Judith Koelemeijer. Het...

Bekijk details van Nederland Leest in tijden van Corona

• De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

19 oktober 2020

Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

Bekijk details van De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd