Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 11 - 20 (van 80)

• Na de zomer start een nieuwe reeks Tegenlicht Meetup 033

4 augustus 2020

Vanaf 2 september start er een nieuwe reeks Tegenlicht Meetups 033 in de Bibliotheek het Eemhuis. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. De eerste drie thema's zijn al bekend. Bij de volgende Meetups hebben we het over DNA, de helden uit de zorg en korte termijn winstmaximalisatie.

Bekijk details van Na de zomer start een nieuwe reeks Tegenlicht Meetup 033

• Lezing over zingeving in de Bibliotheek het Eemhuis

31 juli 2020

Filosoof en trainer Jan Flameling spreekt op 14 augustus om 20.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis over de vraag ‘hoe staan wij in de samenleving?’. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes van vier uit elkaar om, onder begeleiding, middels dialoog dieper in te gaan op de vraag of een zinvol leven bestaat en zo ja, hoe je daar vorm aan kunt geven.

Bekijk details van Lezing over zingeving in de Bibliotheek het Eemhuis

• Racisme en discriminatie; collectietips en tentoonstelling

10 juli 2020

2020 staat tot nu toe in het teken van een wereldwijde pandemie en een wereldwijd protest tegen racisme. Over corona is nog niet veel in boeken of films verschenen. Over racisme is daarentegen al heel erg veel geschreven en verschenen. Meer weten over het onderwerp? Lees dan een van deze boeken of bekijk een van de andere materialen. Of bekijk de tentoonstelling 'Tell me your Story', nog t/m 30 augustus te zien in KAdE

Bekijk details van Racisme en discriminatie; collectietips en tentoonstelling

• De Mensenbieb komt terug naar de Bibliotheek het Eemhuis

10 juli 2020

Op dinsdag 21 juli is er een nieuwe editie van de Mensenbieb in het Eemhuis. Bij de Mensenbieb lenen bezoekers levende boeken die ze alles mogen vragen. Zo komen geïnteresseerden in contact met mensen die ze niet zo vaak spreken en die mogelijk met vooroordelen te maken hebben.

Bekijk details van De Mensenbieb komt terug naar de Bibliotheek het Eemhuis

• Openingstijden en regels

2 juli 2020

Vanaf 31 augustus hanteren we ruimere openingstijden en een aantal regels. Leden zijn welkom om boeken te lenen en terug te brengen en een werkplek te reserveren. Ook is het weer mogelijk om gebruik te maken van de leestafels en leesterrassen voor het lezen van de krant of tijdschriften. De uitleentermijn van materialen is weer 3 weken. Om een bezoek aan de bibliotheek zo prettig mogelijk te laten verlopen hanteren we een aantal regels.

Bekijk details van Openingstijden en regels

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

2 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

26 juni 2020

Samen lezen is weer mogelijk. Vanaf 1 juli kunnen leden van de Bibliotheek Eemland weer een leeskringkoffer lenen. Na een paar maanden stil te hebben gelegen vanwege het corona-virus, start de service dan weer op.

Bekijk details van De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

• Protocol bij activiteiten

25 juni 2020

In een aantal van onze vestigingen worden weer activiteiten georganiseerd. Voor ieders gezondheid hanteren wij hiervoor wel een aantal regels:

Bekijk details van Protocol bij activiteiten

• Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

18 juni 2020

Vanaf woensdag 1 juli kunnen bezoekers van het Eemhuis weer genieten van een heerlijk kop koffie in de bibliotheek. Dan is Espressobar de Draak weer aangepast open voor bezoekers.

Bekijk details van Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

• Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

17 juni 2020

De actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ is verzet vanwege corona, maar nu gaat het dan toch gebeuren: Alle Amersfoortse kinderen van 2 tot 4 jaar die op een kinderdagverblijf of voorschool zitten, én alle kinderen in de kleuterklas van de basisschool, krijgen voor de zomervakantie het prentenboek ‘Woeste Willem’ cadeau.

Bekijk details van Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!