Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 11 - 20 (van 153)

 • Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken Bekijk details

  1 november 2021

  In 2020 is de collectie Sinterklaasboeken flink vernieuwd door de Bibliotheek Eemland. Helaas is het daarom tijdelijk niet mogelijk om Sinterklaasboeken te reserveren. Ook in 2021 zal de collectie verder worden aangevuld. Wil je een Sinterklaasboek lenen? Binnenkort staat de collectie in al onze vestigingen klaar om mee naar huis te nemen.

  Bekijk details van Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken

 • Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’ Bekijk details

  29 oktober 2021

  'Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Voor de komende edities in Baarn en Amersfoort is de Bibliotheek Eemland op zoek naar vertellers. Deze editie is gekoppeld aan de bibliotheekcampagne Nederland Leest en heeft als thema ‘Over de grens’.

  Bekijk details van Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’

 • Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman Bekijk details

  29 oktober 2021

  Nederland Leest komt er weer aan! In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops van Bibliotheek Utrecht op zaterdag 6 november om 20.00 uur in gesprek met de twee schrijvers Adriaan van Dis en Lieke Marsman. Bezoekers van de Bibliotheek Eemland kunnen voor €5,- meekijken met de livestream.

  Bekijk details van Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman

 • AppTour in het Eemhuis Bekijk details

  25 oktober 2021

  E-books of luisterboeken lenen? Dat kan heel makkelijk via (de app van) de online bibliotheek. Wil je deze een keer uitproberen of maak je er al gebruik van en heb je er een vraag over? Kom dan op donderdag 28 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar het Eemhuis. Wij helpen je verder.

  Bekijk details van AppTour in het Eemhuis

 • Nederland Leest gaat van start Bekijk details

  22 oktober 2021

  Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op te halen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee.

  Bekijk details van Nederland Leest gaat van start

 • Tentoonstelling Zilveren Penselen in het Eemhuis Bekijk details

  28 september 2021

  Vanaf 6 oktober zijn de illustraties uit de boeken die dit jaar een Zilveren Penseel wonnen te zien in de Bibliotheek het Eemhuis. Dit dankzij een initiatief van de Illustratie Ambassade in samenwerking met Stichting CPNB, de Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds. Elk jaar kent de Stichting CPNB, ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels toe aan kinderboeken. De Zilveren Penselen zijn de prijzen voor de best geïllustreerde kinderboeken. De tentoonstelling...

  Bekijk details van Tentoonstelling Zilveren Penselen in het Eemhuis

 • De bibliotheken zijn weer open! Bekijk details

  22 september 2021

  De bibliotheken zijn weer open! Dat betekent dat iedereen weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Mits er in de vestiging natuurlijk voldoende afstand gehouden kan worden. TEST

  Bekijk details van De bibliotheken zijn weer open!

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  6 september 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland...

  Bekijk details van Week van Lezen en Schrijven

 • In actie tegen laaggeletterdheid in Bunschoten Bekijk details

  2 september 2021

  Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Ook DigiTaalhuis Bunschoten vraagt samen met samenwerkingspartners deze week extra aandacht voor laaggeletterdheid.

  Bekijk details van In actie tegen laaggeletterdheid in Bunschoten

 • Twan Vet nieuwe stadsdichter van Amersfoort Bekijk details

  2 september 2021

  In de hal van de bibliotheek het Eemhuis vond 1 september de verkiezing plaats van de nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Twan Vet (22), die bij de vorige verkiezing ook al meedeed en toen nipt tweede werd, ging er nu met de titel vandoor. Hij kreeg de versierselen die bij het ambt horen overhandigd door wethouder van cultuur, Fatma Koser Kaya.

  Bekijk details van Twan Vet nieuwe stadsdichter van Amersfoort