Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 21 - 30 (van 98)

• Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest

15 oktober 2020

Hieronder vind je de regels voor de schrijfwedstrijd van Nederland leest.

Bekijk details van Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest

• Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’

15 oktober 2020

November is als vanouds ‘Nederland leest’ maand. Het thema dit jaar is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Bibliotheek Eemland sluit aan met een korte verhalen schrijfwedstrijd.

Bekijk details van Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’

• Opening Diversiteitsweek

5 oktober 2020

Op maandag 5 oktober om 11.00 uur wordt de Diverstiteitsweek officieel geopend in het Eemhuis. In Amersfoort telt iedereen mee en doet iedereen mee. Je bent welkom ongeacht je leeftijd, afkomst, levensovertuiging, geaardheid, beperking of andere achtergrond. We willen dat iedereen prettig kan wonen, werken en leven op een manier die bij hen past. Om hier extra aandacht voor te vragen is het van 4 tot en met 11 oktober 2020 Diversiteitsweek in Amersfoort.

Bekijk details van Opening Diversiteitsweek

• Zondag 11 oktober: Eemhuis gesloten!

28 september 2020

In verband met het Kinderboekenfestival is het Eemhuis zondag 11 oktober de hele dag gesloten.

Bekijk details van Zondag 11 oktober: Eemhuis gesloten!

• Boek een blind date

17 september 2020

Op vrijdag 18 september wordt winkelcentrum de Hamershof in Leusden feestelijk geopend. Kom vrijdag vanaf 15.00 uur of zaterdag de hele dag langs bij de Bibliotheek Leusden en laat je verrassen met een blind date. Voor iedereen die op zoek is naar meer inhoud of meer spanning. En word je vrijdag of zaterdag lid dan mag je ook nog een gratis jaarabonnement weggeven aan een vriend of vriendin. Alle reden om langs te komen!

Bekijk details van Boek een blind date

• Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

11 september 2020

Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in het najaar terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 24 september is het de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf".

Bekijk details van Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

• De Bibliotheek Woudenberg organiseert nieuwe Huiskamerquiz met het thema duurzaamheid

11 september 2020

Wie weet alles over klimaatverandering, afval scheiden en CO2? De Bibliotheek Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg komen met alweer de derde editie van de Huiskamerquiz. De 'duurzame' Huiskamerquiz is op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur in de Huiskamer van Woudenberg in het Cultuurhuis.

Bekijk details van De Bibliotheek Woudenberg organiseert nieuwe Huiskamerquiz met het thema duurzaamheid

• De Bibliotheek Eemland organiseert een avond over bezinning in tijden van crisis

28 augustus 2020

Een tijd van crisis kan ook een tijd van bezinning zijn. Hoe klimmen we uit het coronadal? Wat leren we ervan? En hoe moeten we verder? Wat moeten we aan met de klimaatverandering? Filosoof Jabik Veenbaas ziet de Verlichting als een tijd die ons nog altijd kan inspireren. Maandag 7 september spreekt hij hierover in de Bibliotheek het Eemhuis. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes van vier uit elkaar om, onder begeleiding, dieper op het onderwerp in te gaan.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland organiseert een avond over bezinning in tijden van crisis

• Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over nieuwe verhalen en vreemdelingen in het Eemhuis

28 augustus 2020

Zaterdag 19 september spreken Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over het thema 'Nieuwe verhalen en vreemdelingen' in de Bibliotheek het Eemhuis. Op meeslepende wijze vertelt Abdelkader Benali in zijn laatste boek 'De vreemdeling. Racisme uitgelegd' aan onszelf over zijn persoonlijke ervaringen met vreemdelingenhaat en discriminatie.

Bekijk details van Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over nieuwe verhalen en vreemdelingen in het Eemhuis

• BoekStart gouden kaart actie

24 augustus 2020

In de maand september maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

Bekijk details van BoekStart gouden  kaart actie