Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 21 - 30 (van 180)

• De Bibliotheek Eemland stopt per 10 mei met de muziekcollectie Bekijk details

18 maart 2022

Per 10 mei stopt de Bibliotheek Eemland met de muziekcollectie. Vanaf die datum kunnen er in alle bibliotheekvestigingen geen cd’s meer worden geleend. Het overgrote deel van de cd’s wordt te koop aangeboden.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland stopt per 10 mei met de muziekcollectie

• Pilot pasloos lenen in de Bibliotheek het Eemhuis Bekijk details

25 februari 2022

In de Bibliotheek het Eemhuis is een pilot gestart die het mogelijk maakt om materialen te lenen zonder dat er een bibliotheekpas aan te pas komt. De belangrijkste reden voor deze pilot is de gebruiksvriendelijkheid voor de klant. De pilot zal ongeveer 5 weken duren. Daarna volgt een evaluatie om te bepalen of pasloos lenen over alle vestigingen kan worden uitgerold.

Bekijk details van Pilot pasloos lenen in de Bibliotheek het Eemhuis

• Verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte' terugkijken Bekijk details

25 februari 2022

Wat voor stad moet Amersfoort zijn en worden? Welke identiteit streven we na? Amersfoort staat voor grote opgaven, die een belangrijke ruimtelijke impact hebben op de stad. Hoe blijft de woningmarkt toegankelijk en divers? Op welke manier houden we de stad toegankelijk voor iedereen? Weerspiegelt het nieuwe stadhuis de ambities van het stadsbestuur? Wie voert regie op het ruimtebeslag van de warmtetransitie? Kijk nu het verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte' terug.

Bekijk details van Verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte' terugkijken

• Aangepaste coronamaatregelen Bekijk details

15 februari 2022

Tijdens de persconferentie van 15 februari zijn versoepelingen aangekondigd. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat iedereen welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen en te komen werken of studeren. Vanaf vrijdag 25 februari is er geen mondkapjesplicht meer en je hoeft geen 1,5 meter afstand te houden. We zien je graag in de bibliotheek!

Bekijk details van Aangepaste coronamaatregelen

• Enquête Walk&Talk Bekijk details

14 februari 2022

Voor de programmalijn Walk&Talk horen we graag in welke onderwerpen werkzoekenden of mensen die op zoek zijn naar ander werk geïnteresseerd zijn. Bij de netwerkbijeenkomsten krijgen werkzoekenden in ongeveer 30 minuten tips van een deskundige. Na de inleiding kunnen deelnemers de deskundige en elkaar bevragen en mogelijk tips geven.

Bekijk details van Enquête Walk&Talk

• Nieuwe naam Bibliotheek Baarn Bekijk details

13 februari 2022

De nieuwe gezamenlijke naam van de Bibliotheek Baarn en Theater de Speeldoos is eindelijk bekend. Vanaf 2024 is iedereen straks welkom in De Kroon! Zaterdag 12 februari zijn de nieuwe naam en het logo onthuld onder luid tromgeroffel.

Bekijk details van Nieuwe naam Bibliotheek Baarn

• Nieuwe boekenbrievenbus Vathorst Bekijk details

11 februari 2022

De Bibliotheek Vathorst krijgt een nieuwe boekenbrievenbus. Deze bus komt links van de hoofdingang van ICOON Vathorst te zitten. Hierdoor is het voor leden eindelijk mogelijk om op alle momenten van de week materialen in te leveren.

Bekijk details van Nieuwe boekenbrievenbus Vathorst

• Nieuwe expositie in het Eemhuis; Verweven Culturen - Christina de Korte Bekijk details

7 februari 2022

Tot 4 april is in het Eemhuis een nieuwe expositie te zien; Verweven Culturen van Christina de Korte. De hier tentoongestelde werken zijn tot stand is gekomen tijdens het project Papier Hier van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag waarbij jonge kunstenaars aan gevestigde Nederlandse schrijvers werden gekoppeld. Christina de Korte werd gekoppeld aan de Marokkaans Nederlandse schrijver Abdelkader Benali. De resultaten waren najaar 2021 te zien in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en zijn nu...

Bekijk details van Nieuwe expositie in het Eemhuis; Verweven Culturen - Christina de Korte

• Gratis verrassingstas tijdens De Nationale Voorleesdagen Bekijk details

11 januari 2022

De Nationale Voorleesdagen gaan 26 januari van start. Dat betekent lekker veel voorlezen. Want voorlezen maakt je leuker! Tijdens De Nationale Voorleesdagen kun je een gratis verrassingstas ontvangen. Zo maak je er thuis een voorleesfeestje van.

Bekijk details van Gratis verrassingstas tijdens De Nationale Voorleesdagen

• Bouw gezamenlijke huisvesting theater bibliotheek kan van start Bekijk details

23 december 2021

De gemeenteraad van Baarn heeft woensdagavond 22 december 2021 besloten om krediet beschikbaar te stellen voor de bouw van een gezamenlijke huisvesting voor theater en bibliotheek aan de Rembrandtlaan. Hiermee kan Baarn gaan uitkijken naar een toekomstbestendige voorziening voor cultuur en educatie, waar iedereen welkom is.

Bekijk details van Bouw gezamenlijke huisvesting theater bibliotheek kan van start

Paginanavigatie