Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 21 - 30 (van 153)

 • Het is feest in Vathorst! Bekijk details

  31 augustus 2021

  Kom op donderdag 30 september tussen 10.00 en 17.30 uur naar de Bibliotheek Vathorst en bekijk onze nieuwe inrichting. Met een prijsvraag voor jong en oud, een bouwhoek met XL LEGOstenen (tot ca. 12 jaar) en voor elke bezoeker hebben we een aardigheidje. Om 15.00 uur leest wethouder Fatma Koşer Kaya voor uit de nieuwe meertalige prentenboekcollectie. Iedereen is welkom!

  Bekijk details van Het is feest in Vathorst!

 • Programma WAUW!denberg 2021 in Cultuurhuis Woudenberg Bekijk details

  24 augustus 2021

  Van maandag 4 t/m zaterdag 9 oktober doet de Bibliotheek Woudenberg mee aan WAUW!denberg in het Cultuurhuis Woudenberg. Een WAUW!week vol met praktische informatie en inspirerende activiteiten over duurzaamheid waarbij het thema `De wereld van morgen begint bij jou` centraal staat. Op verschillende gebieden nemen we je mee en doen we handreikingen hoe jij op een makkelijke praktische manier de wereld, je omgeving en Woudenberg een stukje beter en mooier kunt maken. Je komt erachter dat duurzaam leven...

  Bekijk details van Programma WAUW!denberg 2021 in Cultuurhuis Woudenberg

 • Feestelijke opening de Bibliotheek Bunschoten! Bekijk details

  19 augustus 2021

  Op woensdag 8 september wordt de Bibliotheek Bunschoten aan de Oude Schans 27-29 officieel en feestelijk geopend. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. Bezoekers kunnen een gratis ijsje halen en een verzoek indienen bij de wandelende poëziejukebox. Om 15.30 uur zal wethouder Peter van Asselt samen met Erno de Groot, directeur van de Bibliotheek Eemland, de bibliotheek officieel openen.

  Bekijk details van Feestelijke opening de Bibliotheek Bunschoten!

 • Schrijfster Carolien Cramer 28 juli bij Baarn Leest Bekijk details

  16 juli 2021

  De Baarnse schrijfster Carolien Cramer komt 28 juli over haar nieuwe boek vertellen bij Baarn Leest in de Bibliotheek Baarn. Het is vanwege de pandemie voor het eerst in lange tijd dat Baarn Leest weer door kan gaan.

  Bekijk details van Schrijfster Carolien Cramer 28 juli bij Baarn Leest

 • Verslag Tegenlicht Meet Up: Ouderwetse woonmarkt schreeuwt om verjonging Bekijk details

  15 juli 2021

  Tropisch weer en een uitzending van de EK Voetbal stonden een gepassioneerde discussie tijdens de Tegenlicht Meet Up 033 over de huidige woningmarkt niet in de weg. Hoewel de situatie van starters het uitgangspunt was, bleek al snel dat voor het vinden van creatieve oplossingen, een bredere blik nodig is.

  Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meet Up: Ouderwetse woonmarkt schreeuwt om verjonging

 • Nacht van de Literatuur op 18 september in het Eemhuis Bekijk details

  12 juli 2021

  Op 18 september 2021 vanaf 20:00 uur verwelkomt ‘De Nacht van de Literatuur’ drie schrijvers in de Bibliotheek Eemland: Tommy Wieringa, Sofie Lakmaker en Auke Hulst. Zij lezen voor uit eigen werk en zullen geïnterviewd worden over hun schrijverschap, hun recente werk en alles wat nog meer ter sprake komt. Je kunt deze avond bijwonen in de bibliotheek of via een online livestream. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek. De avond zal worden afgesloten met een afterparty in het...

  Bekijk details van Nacht van de Literatuur op 18 september in het Eemhuis

 • Stadsdichter gezocht Bekijk details

  8 juli 2021

  De termijn van stadsdichter Jacques de Waart liep eigenlijk tot eind januari 2021. In verband met corona is dit met een half jaar verlengd. Voor september 2021 t/m januari 2024 is Amersfoort weer op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 15 augustus. Op woensdag 1 september, de oprichtingsdatum van het GiSA (Gilde Stadsdichters Amersfoort), wordt de nieuwe stadsdichter gekozen.

  Bekijk details van Stadsdichter gezocht

 • Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen! Bekijk details

  17 juni 2021

  Vanaf 2 augustus opent de nieuwe bibliotheekvestiging op de Oude Schans 27-29 in Bunschoten de deuren. We zijn ontzettend blij dat we je straks in dit mooie pand in hartje centrum kunnen ontvangen. Wat betekent dat voor jou en voor onze dienstverlening?

  Bekijk details van Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen!

 • Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021 Bekijk details

  14 juni 2021

  Donderdag 10 juni werd tijdens een online bijeenkomst bekendgemaakt wie dit jaar StoryAwards heeft gewonnen en de hoofdprijs, een splinternieuwe tablet, in de wacht heeft gesleept. StoryAwards is een verhalenwedstrijd voor jongeren, georganiseerd door de Bibliotheek Eemland. Dit jaar was het thema “Opstaan”. Er zijn 20 verhalen ingezonden waarin dit thema op een originele manier was verwerkt.

  Bekijk details van Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021

 • Espressobar is weer open! Bekijk details

  8 juni 2021

  De espressobar De Draak in het Eemhuis is weer open! Van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur ben je weer welkom voor een heerlijke cappuccino, koffie verkeerd, espresso of andere koffiespecialiteit. Of kies uit een van de vele theesoorten. Leden van de bibliotheek en Bieb Werkt krijgen 10% korting op warme dranken.

  Bekijk details van Espressobar is weer open!