Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 21 - 30 (van 116)

• Onderhoud Baarn 7 januari Bekijk details

30 december 2020

Op donderdag 7 januari is Bibliotheek Baarn gesloten tot 12.00 in verband met onderhoud.

Bekijk details van Onderhoud Baarn 7 januari

• Aangepaste openingstijden feestdagen Bekijk details

23 december 2020

Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden voor de vestigingen. Ook sluiten de inleverbussen van 31 december t/m 2 januari.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden feestdagen

• Bibliotheek Baarn gaat verhuizen Bekijk details

21 december 2020

De Bibliotheek Baarn gaat samen met Theater de Speeldoos en de Volksuniversiteit verhuizen naar één pand aan de Rembrandtlaan.

Bekijk details van Bibliotheek Baarn gaat verhuizen

• Decemberactie verzilveren Bekijk details

15 december 2020

Voor iedereen die onlangs een abonnement van de Decemberactie heeft afgesloten met daarbij een gratis cadeau-abonnement om weg te geven. Deze kan nog tot 1 juni worden verzilverd in alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland.

Bekijk details van Decemberactie verzilveren

• Bibliotheek Vathorst sluit twee weken Bekijk details

3 december 2020

Vanaf vrijdag 1 januari sluit Bibliotheek Vathorst voor twee weken de deuren. In deze twee weken wordt de vestiging omgebouwd en opgefrist.

Bekijk details van Bibliotheek Vathorst sluit twee weken

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' Bekijk details

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

• Decemberactie Bekijk details

30 november 2020

Weet je dit jaar niet wat voor cadeau je moet geven met Sinterklaas of Kerst? Wij maken het je extra makkelijk, want wie in de maand december een abonnement afsluit, mag zo’n zelfde abonnement gratis weggeven aan een vriend of vriendin. Dat is dus dubbel zo leuk lid worden.

Bekijk details van Decemberactie

• Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd Bekijk details

25 november 2020

Tijdens deze editie van Nederland Leest heeft bibliotheek Eemland een schrijfwedstrijd georganiseerd, met als thema: 'Kleine geschiedenis, grote verhalen'. Uit deze inzendingen zijn door de jury de negen beste verhalen uitgekozen. Hieronder kun je de verhalen lezen, en op één van deze verhalen stemmen voor de publieksprijs.

Bekijk details van Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd

• Amnesty Write for Rights Bekijk details

23 november 2020

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen.

Bekijk details van Amnesty Write for Rights

• Sinterklaas-voorleestips Bekijk details

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips