Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 21 - 30 (van 84)

• De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

26 juni 2020

Samen lezen is weer mogelijk. Vanaf 1 juli kunnen leden van de Bibliotheek Eemland weer een leeskringkoffer lenen. Na een paar maanden stil te hebben gelegen vanwege het corona-virus, start de service dan weer op.

Bekijk details van De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

• Protocol bij activiteiten

25 juni 2020

In een aantal van onze vestigingen worden activiteiten georganiseerd. Voor ieders gezondheid hanteren wij hiervoor wel een aantal regels:

Bekijk details van Protocol bij activiteiten

• Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

18 juni 2020

Vanaf woensdag 1 juli kunnen bezoekers van het Eemhuis weer genieten van een heerlijk kop koffie in de bibliotheek. Dan is Espressobar de Draak weer aangepast open voor bezoekers.

Bekijk details van Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

• Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

17 juni 2020

De actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ is verzet vanwege corona, maar nu gaat het dan toch gebeuren: Alle Amersfoortse kinderen van 2 tot 4 jaar die op een kinderdagverblijf of voorschool zitten, én alle kinderen in de kleuterklas van de basisschool, krijgen voor de zomervakantie het prentenboek ‘Woeste Willem’ cadeau.

Bekijk details van Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

• Volg gratis trainingen via de Bibliotheek

16 juni 2020

Alle inwoners van Nederland kunnen direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. Via SkillsTown en de bibliotheek krijgt iedereen toegang tot 28 gratis trainingen.

Bekijk details van Volg gratis trainingen via de Bibliotheek

• Nieuwe digitale bronnen beschikbaar

11 juni 2020

Via de Bibliotheek Eemland krijgen leden 6 maanden lang toegang tot een aantal nieuwe verdiepende bronnen. Het gaat om bronnen die toegang geven tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Nieuwe digitale bronnen beschikbaar

• De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb

15 mei 2020

Vanaf woensdag 20 mei kunnen bezoekers in de Bibliotheek Leusden gebruikmaken van de Zadenbieb. In deze speciale bibliotheek kunnen klanten kosteloos zaden lenen en ruilen. De bibliotheekvestiging start met de Zadenbieb vanwege het Internationaal jaar van de Plantengezondheid.

Bekijk details van De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb

• Op Hemelvaartsdag en met Pinksteren zijn al onze vestigingen gesloten

14 mei 2020

Op Hemelvaartsdag (do 21 mei) en met Pinksteren (zo 31 mei en ma 1 juni) zijn al onze vestigingen gesloten.

Bekijk details van Op Hemelvaartsdag en met Pinksteren zijn al onze vestigingen gesloten

• Interview Peet

11 mei 2020

Peet is leesconsulent bij de Bibliotheek Eemland.

Bekijk details van Interview Peet

• We gaan weer (aangepast) open!

8 mei 2020

Vanaf woensdag 13 mei zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland weer geopend. Wel met aangepaste openingstijden en een aantal spelregels. We zijn open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur (met uitzondering van de bibliotheek Achterveld). Leden zijn welkom om materialen te lenen en terug te brengen. Materialen kunnen worden ingeleverd in de brievenbus bij uw vestiging.

Bekijk details van We gaan weer (aangepast) open!