Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 31 - 40 (van 98)

 • Op 3 september is er weer een Mensenbieb in het Eemhuis

  21 augustus 2020

  Op donderdag 3 september is er een nieuwe editie van de Mensenbieb in het Eemhuis. Bij de Mensenbieb lenen bezoekers levende boeken die ze alles mogen vragen. Zo komen geïnteresseerden in contact met mensen die ze niet zo vaak spreken en die mogelijk met vooroordelen te maken hebben.

  Bekijk details van Op 3 september is er weer een Mensenbieb in het Eemhuis

 • Diete Oudesluijs vertelt in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi'

  14 augustus 2020

  Op 25 augustus vertelt Diete Oudesluijs in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi', een verzameling portretten van kinderen van hooggeplaatste of beruchte nazi's.

  Bekijk details van Diete Oudesluijs vertelt in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi'

 • Na de zomer start een nieuwe reeks Tegenlicht Meetup 033

  4 augustus 2020

  Vanaf 2 september start er een nieuwe reeks Tegenlicht Meetups 033 in de Bibliotheek het Eemhuis. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. De eerste drie thema's zijn al bekend. Bij de volgende Meetups hebben we het over DNA, de helden uit de zorg en korte termijn winstmaximalisatie.

  Bekijk details van Na de zomer start een nieuwe reeks Tegenlicht Meetup 033

 • Lezing over zingeving in de Bibliotheek het Eemhuis

  31 juli 2020

  Filosoof en trainer Jan Flameling spreekt op 14 augustus om 20.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis over de vraag ‘hoe staan wij in de samenleving?’. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes van vier uit elkaar om, onder begeleiding, middels dialoog dieper in te gaan op de vraag of een zinvol leven bestaat en zo ja, hoe je daar vorm aan kunt geven.

  Bekijk details van Lezing over zingeving in de Bibliotheek het Eemhuis

 • Racisme en discriminatie; collectietips en tentoonstelling

  10 juli 2020

  2020 staat tot nu toe in het teken van een wereldwijde pandemie en een wereldwijd protest tegen racisme. Over corona is nog niet veel in boeken of films verschenen. Over racisme is daarentegen al heel erg veel geschreven en verschenen. Meer weten over het onderwerp? Lees dan een van deze boeken of bekijk een van de andere materialen. Of bekijk de tentoonstelling 'Tell me your Story', nog t/m 30 augustus te zien in KAdE

  Bekijk details van Racisme en discriminatie; collectietips en tentoonstelling

 • De Mensenbieb komt terug naar de Bibliotheek het Eemhuis

  10 juli 2020

  Op dinsdag 21 juli is er een nieuwe editie van de Mensenbieb in het Eemhuis. Bij de Mensenbieb lenen bezoekers levende boeken die ze alles mogen vragen. Zo komen geïnteresseerden in contact met mensen die ze niet zo vaak spreken en die mogelijk met vooroordelen te maken hebben.

  Bekijk details van De Mensenbieb komt terug naar de Bibliotheek het Eemhuis

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

  2 juli 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

  Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

 • De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

  26 juni 2020

  Samen lezen is weer mogelijk. Vanaf 1 juli kunnen leden van de Bibliotheek Eemland weer een leeskringkoffer lenen. Na een paar maanden stil te hebben gelegen vanwege het corona-virus, start de service dan weer op.

  Bekijk details van De leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland start weer

 • Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

  18 juni 2020

  Vanaf woensdag 1 juli kunnen bezoekers van het Eemhuis weer genieten van een heerlijk kop koffie in de bibliotheek. Dan is Espressobar de Draak weer aangepast open voor bezoekers.

  Bekijk details van Espressobar de Draak in het Eemhuis opent weer

 • Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

  17 juni 2020

  De actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ is verzet vanwege corona, maar nu gaat het dan toch gebeuren: Alle Amersfoortse kinderen van 2 tot 4 jaar die op een kinderdagverblijf of voorschool zitten, én alle kinderen in de kleuterklas van de basisschool, krijgen voor de zomervakantie het prentenboek ‘Woeste Willem’ cadeau.

  Bekijk details van Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!