Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 31 - 40 (van 175)

• Gratis hulp bij digitale vragen Bekijk details

12 april 2022

'Hoe moet ik nou die Oxxio app op mijn i-pad downloaden?’ ‘Waarom krijg ik twee groene vinkjes als ik WhatsApp gebruik?’ ‘Mijn laptop gaat te langzaam kunt u helpen om de laptop sneller te krijgen?’ Of de bezoekers van het Digitaal Hulpplein nu het besturingssysteem Apple of Android gebruiken, de medewerkers kunnen helpen en doen dit gratis. Elke donderdagochtend zitten ze klaar in de Bibliotheek het Eemhuis voor wie digitale vragen heeft.

• Provinciale Finale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis Bekijk details

1 april 2022

Voor het tweede jaar organiseert de Bibliotheek Eemland de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de Provincie Utrecht. In 2021 kwamen alleen de deelnemers aan de wedstrijd naar het Eemhuis, het publiek kon online meekijken. Maar op 14 april 2022 wordt het volle bak in de grote hal, want de voorlezers brengen al hun klasgenootjes mee om hen aan te moedigen. In de jury van de voorleeswedstrijd zit niemand minder dan Tosca Menten, de populairste kinderboekenschrijver van ons land, bekend van...

• De Bibliotheek op school op de Bavinckschool Bekijk details

31 maart 2022

Donderdag 24 maart heeft de Bavinckschool de Bibliotheek op school geopend. In samenwerking met school, bibliotheek en gemeente krijgt het lezen op de Bavinck nu nog meer aandacht waardoor de taal- en leesvaardigheid van de kinderen worden vergroot. In de hal van de school staan 5 kasten met prachtige nieuwe boeken met zorg uitgekozen door de professionele leesconsulent die vanuit de Bibliotheek Eemland de school ondersteunt. Dat wordt volop leesplezier dus!

• De Bibliotheek Eemland stopt per 10 mei met de muziekcollectie Bekijk details

18 maart 2022

Per 10 mei stopt de Bibliotheek Eemland met de muziekcollectie. Vanaf die datum kunnen er in alle bibliotheekvestigingen geen cd’s meer worden geleend. Het overgrote deel van de cd’s wordt te koop aangeboden.

• Pilot pasloos lenen in de Bibliotheek het Eemhuis Bekijk details

25 februari 2022

In de Bibliotheek het Eemhuis is een pilot gestart die het mogelijk maakt om materialen te lenen zonder dat er een bibliotheekpas aan te pas komt. De belangrijkste reden voor deze pilot is de gebruiksvriendelijkheid voor de klant. De pilot zal ongeveer 5 weken duren. Daarna volgt een evaluatie om te bepalen of pasloos lenen over alle vestigingen kan worden uitgerold.

• Verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte' terugkijken Bekijk details

25 februari 2022

Wat voor stad moet Amersfoort zijn en worden? Welke identiteit streven we na? Amersfoort staat voor grote opgaven, die een belangrijke ruimtelijke impact hebben op de stad. Hoe blijft de woningmarkt toegankelijk en divers? Op welke manier houden we de stad toegankelijk voor iedereen? Weerspiegelt het nieuwe stadhuis de ambities van het stadsbestuur? Wie voert regie op het ruimtebeslag van de warmtetransitie? Kijk nu het verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte' terug.

• Aangepaste coronamaatregelen Bekijk details

15 februari 2022

Tijdens de persconferentie van 15 februari zijn versoepelingen aangekondigd. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat iedereen welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen en te komen werken of studeren. Vanaf vrijdag 25 februari is er geen mondkapjesplicht meer en je hoeft geen 1,5 meter afstand te houden. We zien je graag in de bibliotheek!

• Enquête Walk&Talk Bekijk details

14 februari 2022

Voor de programmalijn Walk&Talk horen we graag in welke onderwerpen werkzoekenden of mensen die op zoek zijn naar ander werk geïnteresseerd zijn. Bij de netwerkbijeenkomsten krijgen werkzoekenden in ongeveer 30 minuten tips van een deskundige. Na de inleiding kunnen deelnemers de deskundige en elkaar bevragen en mogelijk tips geven.

• Nieuwe naam Bibliotheek Baarn Bekijk details

13 februari 2022

De nieuwe gezamenlijke naam van de Bibliotheek Baarn en Theater de Speeldoos is eindelijk bekend. Vanaf 2024 is iedereen straks welkom in De Kroon! Zaterdag 12 februari zijn de nieuwe naam en het logo onthuld onder luid tromgeroffel.

• Nieuwe boekenbrievenbus Vathorst Bekijk details

11 februari 2022

De Bibliotheek Vathorst krijgt een nieuwe boekenbrievenbus. Deze bus komt links van de hoofdingang van ICOON Vathorst te zitten. Hierdoor is het voor leden eindelijk mogelijk om op alle momenten van de week materialen in te leveren.

Paginanavigatie