Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 31 - 40 (van 180)

• Gratis programmeerplezier Bekijk details

22 december 2021

Het Medialab van de Bibliotheek Eemland geeft gratis twee verschillende programmeerkastjes aan kinderen vanaf 12 jaar uit Amersfoort.

Bekijk details van Gratis programmeerplezier

• Hulp bij het maken van een afspraak voor een boosterprik Bekijk details

20 december 2021

Het maken van een afspraak voor de boosterprik is niet voor iedereen even makkelijk. Bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek kunnen we je op weg helpen. Voor het online maken van een afspraak voor de boosterprik is het belangrijk dat je je DigiD meeneemt.

Bekijk details van Hulp bij het maken van een afspraak voor een boosterprik

• Arnon Grunberg treedt op tijdens de Nacht van de Literatuur 2022 Bekijk details

16 december 2021

Daags nadat hij de grootste oeuvreprijs in de Nederlandse literatuur, de P.C. Hooftprijs won, werd bekend dat Arnon Grunberg een van de optredende auteurs zal zijn tijdens de Nacht van de Literatuur 2022 in Amersfoort.

Bekijk details van Arnon Grunberg treedt op tijdens de Nacht van de Literatuur 2022

• Maak je baby gratis lid Bekijk details

13 december 2021

Voorlezen aan je baby is enorm belangrijk! Het stimuleert namelijk de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Je kunt jouw baby gratis aanmelden bij de bibliotheek en zo samen genieten van prachtige babyboekjes. Bij aanmelding van een kind van 0 tot 2 jaar ontvang je ook het gratis BoekStartkoffertje.

Bekijk details van Maak je baby gratis lid

• Unieke wenskaarten voor Serious Request Bekijk details

9 december 2021

Het Eemhuis doet dit jaar mee met de actie van Serious Request. Van 18 t/m 24 december staat 3FM met het Glazen Huis in Amersfoort. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Het Eemhuis zet zich ook graag in om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze actie.

Bekijk details van Unieke wenskaarten voor Serious Request

• Samenwerkingsoverkeenkomst Nacht van de Literatuur Bekijk details

2 december 2021

Directeur Erno de Groot van De Bibliotheek Eemland en Voorzitter Geert Looyschelder van de Nacht van de Literatuur ondertekenden deze week in de hal van de bibliotheek het Eemhuis een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

Bekijk details van Samenwerkingsoverkeenkomst Nacht van de Literatuur

• Update systeem Bekijk details

25 november 2021

Let op! Vanwege een update van ons systeem is het van zondag 28 november 18.00 uur tot maandag 9.00 uur niet mogelijk om gebruik te maken van de app en onze catalogus op de website. Dat betekent dat boeken tijdelijk niet gereserveerd of verlengd kunnen worden.

Bekijk details van Update systeem

• Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken Bekijk details

1 november 2021

In 2020 is de collectie Sinterklaasboeken flink vernieuwd door de Bibliotheek Eemland. Helaas is het daarom tijdelijk niet mogelijk om Sinterklaasboeken te reserveren. Ook in 2021 zal de collectie verder worden aangevuld. Wil je een Sinterklaasboek lenen? Binnenkort staat de collectie in al onze vestigingen klaar om mee naar huis te nemen.

Bekijk details van Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken

• Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’ Bekijk details

29 oktober 2021

'Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Voor de komende edities in Baarn en Amersfoort is de Bibliotheek Eemland op zoek naar vertellers. Deze editie is gekoppeld aan de bibliotheekcampagne Nederland Leest en heeft als thema ‘Over de grens’.

Bekijk details van Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’

• Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman Bekijk details

29 oktober 2021

Nederland Leest komt er weer aan! In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops van Bibliotheek Utrecht op zaterdag 6 november om 20.00 uur in gesprek met de twee schrijvers Adriaan van Dis en Lieke Marsman. Bezoekers van de Bibliotheek Eemland kunnen voor €5,- meekijken met de livestream.

Bekijk details van Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman

Paginanavigatie