Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 31 - 40 (van 56)

• Digitale tips voor thuis

17 maart 2020

Naar de Bibliotheek komen voor schoolwerk, een boek na je thuiswerkdag, of anderen te ontmoeten in het taalcafé is nu niet mogelijk. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips

Bekijk details van Digitale tips voor thuis

• DigiTaalhuis Amersfoort gaat met Klik & Tik de wijk in

11 maart 2020

In de Informatiewinkel in Kruiskamp startte dinsdag 10 maart een kleine groep deelnemers met de cursus Klik & Tik, een computer- en internetcursus voor beginners. Door de samenwerking met Indebuurt033 gaat DigiTaalhuis Amersfoort nu ook de wijk in. Medewerkers van de Informatiewinkels in Kruiskamp en Liendert stelden vast dat verschillende bezoekers op weg geholpen konden worden met een computer- en internetcursus voor beginners.

Bekijk details van DigiTaalhuis Amersfoort gaat met Klik & Tik de wijk in

• BoekStart-verrassingspakket voor baby's

20 februari 2020

In de maand maart maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

Bekijk details van BoekStart-verrassingspakket voor baby's

• privacy op internet; tips en alternatieven

19 februari 2020

Hoe bescherm je je data, je computer, je smartphone en je identiteit. In het kader van de Tegenlicht Meetup033 op 19 februari 2020 over ‘de grote dataroof’, hieronder wat tips en alternatieven om je veiligheid en privacy op internet te vergroten.

Bekijk details van privacy op internet; tips en alternatieven

• Wijziging reserveringsbonnen

4 februari 2020

Vanwege de privacywetgeving staan er minder gegevens op de nieuwe reserveringsbonnen.

Bekijk details van Wijziging reserveringsbonnen

• Ik werk bij de Bibliotheek als Taaldocent

3 februari 2020

Als je vertelt dat je bij de Bibliotheek werkt, denken de meeste mensen aan de medewerker achter de balie, maar er zijn veel meer functies. Emma van Ameijde is taaldocent en net begonnen bij de Bibliotheek Eemland. Ze is verbonden aan de DigiTaalhuizen voor het taalonderdeel. Wat ze precies gaat doen, vertelt ze zelf:

Bekijk details van Ik werk bij de Bibliotheek als Taaldocent

• JCI Eemland steunt VoorleesExpress met verkoop van chocoladeletters

28 januari 2020

Op vrijdag 31 januari wordt er een cheques van 6.000 euro uitgereikt aan de VoorleesExpress Eemland. Dit bedrag is opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van sinterklaasgeschenken. Als dank voor de steun organiseert de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje voor de kinderen van de leden van de netwerkclub JCI Eemland en alle deelnemers van deze goede-doelen actie.

Bekijk details van JCI Eemland steunt VoorleesExpress met verkoop van chocoladeletters

• Moppereend in de Bibliotheek. Wie komt hem opvrolijken?

13 januari 2020

Dat kan zondag 26 januari tijdens het Voorleesfestival in de Bibliotheek het Eemhuis vanaf 13.00 uur. Alle peuters en kleuters zijn samen met hun ouders welkom. Er is een boordevol programma met verschillende toneel-, muziek-, beeldende en dansworkshops. Én er wordt uiteraard veel voorgelezen.

Bekijk details van Moppereend in de Bibliotheek. Wie komt hem opvrolijken?

• ‘Waar gebeurd’ zoekt verhalen over ‘In de buurt’

9 januari 2020

‘Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Dat gebeurt één keer in de twee maanden in het KAdECafé in het Eemhuis, op de laatste zondag van de oneven maanden. Op zondag 26 januari is het thema ‘in de buurt’. Hiervoor worden nog drie vertellers gezocht.

Bekijk details van ‘Waar gebeurd’ zoekt verhalen over ‘In de buurt’

• Kent u de BibliotheekCast al?

17 december 2019

Wist u dat er een podcast is over bibliotheken, namelijk de BibliotheekCast? De eerste aflevering gaat over voorlezen. U krijgt tips over hoe u fantastisch kunt voorlezen. Want dat is zo veel meer dan een tekst hardop uitspreken! In de andere podcasts hoort u meer over leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

Bekijk details van Kent u de BibliotheekCast al?