Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 31 - 40 (van 116)

• Gereserveerde boeken ophalen Bekijk details

18 november 2020

Vanaf 19 november mogen we weer open. Vanmiddag wordt een deel van de reserveringen al klaargezet. Zodra deze klaarstaan wordt er automatisch een bericht verstuurd dat de boeken kunnen worden opgehaald. Let op: deze reserveringen kunnen pas vanaf 19 november worden opgehaald.

Bekijk details van Gereserveerde boeken ophalen

• Winnaars baarden-wedstrijd Bekijk details

10 november 2020

De winnaars van de baard-knutselwedstrijd zijn bekend! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende Voorleesfeestjes geweest, waarbij kinderen een knutselwerk mee naar huis kregen. Ze konden hiermee een baard maken en versieren. Door een foto op te sturen konden de kinderen meedoen met de wedstrijd. De jury heeft 5 winnaars gekozen. Alle winnaars krijgen het boek "Held op sokken". Wij willen graag alle winnaars feliciteren!

Bekijk details van Winnaars baarden-wedstrijd

• Tips voor kids Bekijk details

10 november 2020

De bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. Op deze pagina vind je voor alle leeftijden tips.

Bekijk details van Tips voor kids

• Gratis lessenserie digitale veiligheid Bekijk details

5 november 2020

Tijdens de Week van de mediawijsheid (9 t/m 13 november) kunnen scholen gratis een lessenserie digitale veiligheid met Hackshield en Educatieve Escaperoom aanvragen.

Bekijk details van Gratis lessenserie digitale veiligheid

• Verhuizing Baarn Bekijk details

2 november 2020

Gaat de Bibliotheek nu verhuizen naar het Arcadeplan op de Brink, de Speeldoos aan de Rembrandlaan of blijven jullie aan de Hoofdstraat zitten? Zijn er naast de Speeldoos ook andere instellingen waar jullie mee praten over gezamenlijke huisvesting? Wanneer gaat dit allemaal spelen? Dit zijn een paar vragen die we geregeld aan de balie in de bibliotheek van onze klanten krijgen.

Bekijk details van Verhuizing Baarn

• Fotowedstrijd Vathorst Bekijk details

30 oktober 2020

Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. We verwachten dat dit begin januari gereed is. We willen de wijk ook terug laten komen in de inrichting door middel van aansprekende en herkenbare foto’s van Vathorst. Daarom organiseren we een fotowedstrijd.

Bekijk details van Fotowedstrijd Vathorst

• Nederland Leest in tijden van Corona Bekijk details

29 oktober 2020

Omdat we worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven, organiseren we dit jaar tijdens Nederland Leest vooral corona-veilige activiteiten. Je kunt meedoen aan de Eemlandse Schrijfwedstrijd en we doen mee aan een recordpoging recensies schrijven op Hebban. In november kun je, zoals elk jaar ten tijde van de campagne Nederland Leest, ook weer een boek ophalen in de bibliotheek dat je niet terug hoeft te brengen. Dit jaar is dat 'Het zwijgen van Maria Zachea' door Judith Koelemeijer. Het...

Bekijk details van Nederland Leest in tijden van Corona

• De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd Bekijk details

19 oktober 2020

Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

Bekijk details van De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

• Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest Bekijk details

15 oktober 2020

Hieronder vind je de regels voor de schrijfwedstrijd van Nederland leest.

Bekijk details van Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest

• Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ Bekijk details

15 oktober 2020

November is als vanouds ‘Nederland leest’ maand. Het thema dit jaar is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Bibliotheek Eemland sluit aan met een korte verhalen schrijfwedstrijd.

Bekijk details van Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’