Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 31 - 40 (van 84)

• Het online Lees Thuis Café gaat door tot 20 mei

28 april 2020

Het online Lees Thuis Café van de Bibliotheek Eemland gaat langer door, namelijk tot 20 mei. Met dit online koffie-uurtje wil de Bibliotheek Eemland de mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar brengen. Het café vindt iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van 5 mei.

Bekijk details van Het online Lees Thuis Café gaat door tot 20 mei

• De ThuisBieb blijft langer open

24 april 2020

De ThuisBieb is in de appstore van Apple en in de Play Store van Android te vinden. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, beschikbaar voor iedereen. De ThuisBieb bijft langer open, namelijk tot en met 1 juni.

Bekijk details van De ThuisBieb blijft langer open

• Wat betekent de (tijdelijke) sluiting tot 20 mei voor leden?

24 april 2020

De directie van de Bibliotheek Eemland heeft, in verband met het coronavirus, besloten om de bibliotheken in haar werkgebied vanaf 13 maart 17.00 uur voor het publiek te sluiten.

Bekijk details van Wat betekent de (tijdelijke) sluiting tot 20 mei voor leden?

• Tegenlicht Meetup gaat woensdag 22 april online door

20 april 2020

Bij de Tegenlicht Meetup Amersfoort mogen drie voor- of tegenstanders in tien minuten hun visie op het onderwerp van een Tegenlicht aflevering schetsen. Op woensdag 22 april vindt deze activiteit vanwege het coronavirus voor het eerst digitaal plaats.

Bekijk details van Tegenlicht Meetup gaat woensdag 22 april online door

• De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg

17 april 2020

Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Oude Schans. Een prachtige plek in het historisch centrum met uitzicht op de Botterhaven. Bibliotheek Eemland is enthousiast over de locatie en zal de komende maanden voortvarend plannen gaan maken voor de inrichting en programmering.

Bekijk details van De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg

• Verhalenpodium Waar Gebeurd gaat zondag 19 april online door

14 april 2020

'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen, gebaseerd op het Amerikaanse 'The Moth'. Op zondag 19 april vindt deze activiteit vanwege het coronavirus voor het eerst digitaal plaats. Dit keer vragen we geen toegangsgeld.

Bekijk details van Verhalenpodium Waar Gebeurd gaat zondag 19 april online door

• De Bibliotheek Eemland start online Lees Thuis Café

9 april 2020

Door het coronavirus zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Dat kan saai en vervelend zijn. De Bibliotheek Eemland experimenteert daarom met een online koffiepauze: het Lees Thuis Café, inclusief kort voorleesmoment.. Het doel is om mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar te brengen. De eerste editie is dinsdag 14 april. Daarna vindt het café tot minimaal 28 april iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van Koningsdag.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland start online Lees Thuis Café

• Lezen, luisteren en leren in tijden van Corona

8 april 2020

De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden om te leren, luisteren en lezen. Dit is deel twee van onze tips.

Bekijk details van Lezen, luisteren en leren in tijden van Corona

• Online leeskringen: alleen, maar toch samen

6 april 2020

Normaal komen leeskringen fysiek bij elkaar en maken ze gebruik van de leeskringenservice. Nu grote groepen niet bij elkaar mogen komen en nu er geen leeskringkoffers opgehaald kunnen worden, lijkt het niet mogelijk om samen te lezen. Toch is het in corona-tijd ook mogelijk om als leeskring bij elkaar te komen! De Bibliotheek ondersteunt graag.

Bekijk details van Online leeskringen: alleen, maar toch samen

• Het Boek van de maand-gesprek vindt 8 april online plaats

2 april 2020

Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. Op woensdag 8 april vanwege het coronavirus niet fysiek, maar digitaal. De toegang is gratis.

Bekijk details van Het Boek van de maand-gesprek vindt 8 april online plaats