Wethouder Aboyaakoub-Akkouh reikt leskist uit op basisschool de Kubus

Gepubliceerd op: 5 maart 2024 09:30

Woensdag 28 februari was het een drukte van belang in groep 8 van basisschool de Kubus. De klas gaat als eerste groep in Amersfoort werken met de leskist 'Kansrijk, doorbreek de cirkel van Armoede' en de feestelijke lancering van dit project werd bijgewoond door wethouder Aboyaakoub-Akkouh. Zij ging met de klas in gesprek over het thema armoede; wat kunnen kinderen zelf doen om elkaar te helpen en wat kan de gemeente voor kinderen betekenen?

De leskist Kansrijk is opgenomen in het vaste scholenaanbod van de Bibliotheek Eemland en is gratis te lenen door alle scholen in de regio om het thema armoede/kansengelijkheid in de klas bespreekbaar te maken.

De leskist is ontwikkeld voor groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Hij bevat een lesbrief, klassikale opdrachten en dertig populaire jeugdboeken. Klassikaal wordt het boek Adres onbekend gelezen, over de 13-jarige Felix die er alles aan doet om te verbergen dat hij met zijn moeder in een kampeerbusje woont en eigenlijk dakloos is.

Aan de hand van aansprekende verhalen ervaren leerlingen wat het betekent om arm te zijn. Via verhaalpersonages leren kinderen zich verplaatsen in anderen. Zo ontstaat meer empathie, begrip en respect voor elkaar.

De leskist is een initiatief van de Stichting Positive Minds. Voor de regio Amersfoort zijn twee kisten beschikbaar gesteld met behulp van de Rabobank Amersfoort Eemland.

Bij de feestelijke overhandiging van de kist waren vertegenwoordigers van de Rabobank, Positive Minds, de Bibliotheek Eemland, basisschool de Kubus, Amersfoort International School en ABC-Soesterkwartier aanwezig.

Vraag de leskist aan

Scholen die interesse hebben om van de leskist gebruik te maken kunnen contact opnemen met Lies Pannevis (specialist Jeugd) via l.pannevis@bibliotheekeemland.nl.