Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 41 - 50 (van 175)

• Nieuwe expositie in het Eemhuis; Verweven Culturen - Christina de Korte Bekijk details

7 februari 2022

Tot 4 april is in het Eemhuis een nieuwe expositie te zien; Verweven Culturen van Christina de Korte. De hier tentoongestelde werken zijn tot stand is gekomen tijdens het project Papier Hier van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag waarbij jonge kunstenaars aan gevestigde Nederlandse schrijvers werden gekoppeld. Christina de Korte werd gekoppeld aan de Marokkaans Nederlandse schrijver Abdelkader Benali. De resultaten waren najaar 2021 te zien in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en zijn nu...

• Gratis verrassingstas tijdens De Nationale Voorleesdagen Bekijk details

11 januari 2022

De Nationale Voorleesdagen gaan 26 januari van start. Dat betekent lekker veel voorlezen. Want voorlezen maakt je leuker! Tijdens De Nationale Voorleesdagen kun je een gratis verrassingstas ontvangen. Zo maak je er thuis een voorleesfeestje van.

• Bouw gezamenlijke huisvesting theater bibliotheek kan van start Bekijk details

23 december 2021

De gemeenteraad van Baarn heeft woensdagavond 22 december 2021 besloten om krediet beschikbaar te stellen voor de bouw van een gezamenlijke huisvesting voor theater en bibliotheek aan de Rembrandtlaan. Hiermee kan Baarn gaan uitkijken naar een toekomstbestendige voorziening voor cultuur en educatie, waar iedereen welkom is.

• Gratis programmeerplezier Bekijk details

22 december 2021

Het Medialab van de Bibliotheek Eemland geeft gratis twee verschillende programmeerkastjes aan kinderen vanaf 12 jaar uit Amersfoort.

• Hulp bij het maken van een afspraak voor een boosterprik Bekijk details

20 december 2021

Het maken van een afspraak voor de boosterprik is niet voor iedereen even makkelijk. Bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek kunnen we je op weg helpen. Voor het online maken van een afspraak voor de boosterprik is het belangrijk dat je je DigiD meeneemt.

• Arnon Grunberg treedt op tijdens de Nacht van de Literatuur 2022 Bekijk details

16 december 2021

Daags nadat hij de grootste oeuvreprijs in de Nederlandse literatuur, de P.C. Hooftprijs won, werd bekend dat Arnon Grunberg een van de optredende auteurs zal zijn tijdens de Nacht van de Literatuur 2022 in Amersfoort.

• Maak je baby gratis lid Bekijk details

13 december 2021

Voorlezen aan je baby is enorm belangrijk! Het stimuleert namelijk de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Je kunt jouw baby gratis aanmelden bij de bibliotheek en zo samen genieten van prachtige babyboekjes. Bij aanmelding van een kind van 0 tot 2 jaar ontvang je ook het gratis BoekStartkoffertje.

• Unieke wenskaarten voor Serious Request Bekijk details

9 december 2021

Het Eemhuis doet dit jaar mee met de actie van Serious Request. Van 18 t/m 24 december staat 3FM met het Glazen Huis in Amersfoort. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Het Eemhuis zet zich ook graag in om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze actie.

• Samenwerkingsoverkeenkomst Nacht van de Literatuur Bekijk details

2 december 2021

Directeur Erno de Groot van De Bibliotheek Eemland en Voorzitter Geert Looyschelder van de Nacht van de Literatuur ondertekenden deze week in de hal van de bibliotheek het Eemhuis een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

• Update systeem Bekijk details

25 november 2021

Let op! Vanwege een update van ons systeem is het van zondag 28 november 18.00 uur tot maandag 9.00 uur niet mogelijk om gebruik te maken van de app en onze catalogus op de website. Dat betekent dat boeken tijdelijk niet gereserveerd of verlengd kunnen worden.

Paginanavigatie