Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 41 - 50 (van 98)

• Volg gratis trainingen via de Bibliotheek

16 juni 2020

Alle inwoners van Nederland kunnen direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. Via SkillsTown en de bibliotheek krijgt iedereen toegang tot 28 gratis trainingen.

Bekijk details van Volg gratis trainingen via de Bibliotheek

• Nieuwe digitale bronnen beschikbaar

11 juni 2020

Via de Bibliotheek Eemland krijgen leden 6 maanden lang toegang tot een aantal nieuwe verdiepende bronnen. Het gaat om bronnen die toegang geven tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Nieuwe digitale bronnen beschikbaar

• De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb

15 mei 2020

Vanaf woensdag 20 mei kunnen bezoekers in de Bibliotheek Leusden gebruikmaken van de Zadenbieb. In deze speciale bibliotheek kunnen klanten kosteloos zaden lenen en ruilen. De bibliotheekvestiging start met de Zadenbieb vanwege het Internationaal jaar van de Plantengezondheid.

Bekijk details van De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb

• Op Hemelvaartsdag en met Pinksteren zijn al onze vestigingen gesloten

14 mei 2020

Op Hemelvaartsdag (do 21 mei) en met Pinksteren (zo 31 mei en ma 1 juni) zijn al onze vestigingen gesloten.

Bekijk details van Op Hemelvaartsdag en met Pinksteren zijn al onze vestigingen gesloten

• Interview Peet

11 mei 2020

Peet is leesconsulent bij de Bibliotheek Eemland.

Bekijk details van Interview Peet

• Het online Lees Thuis Café gaat door tot 20 mei

28 april 2020

Het online Lees Thuis Café van de Bibliotheek Eemland gaat langer door, namelijk tot 20 mei. Met dit online koffie-uurtje wil de Bibliotheek Eemland de mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar brengen. Het café vindt iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van 5 mei.

Bekijk details van Het online Lees Thuis Café gaat door tot 20 mei

• De ThuisBieb blijft langer open

24 april 2020

De ThuisBieb is in de appstore van Apple en in de Play Store van Android te vinden. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, beschikbaar voor iedereen. De ThuisBieb bijft langer open, namelijk tot en met 1 juni.

Bekijk details van De ThuisBieb blijft langer open

• Tegenlicht Meetup gaat woensdag 22 april online door

20 april 2020

Bij de Tegenlicht Meetup Amersfoort mogen drie voor- of tegenstanders in tien minuten hun visie op het onderwerp van een Tegenlicht aflevering schetsen. Op woensdag 22 april vindt deze activiteit vanwege het coronavirus voor het eerst digitaal plaats.

Bekijk details van Tegenlicht Meetup gaat woensdag 22 april online door

• De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg

17 april 2020

Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Oude Schans. Een prachtige plek in het historisch centrum met uitzicht op de Botterhaven. Bibliotheek Eemland is enthousiast over de locatie en zal de komende maanden voortvarend plannen gaan maken voor de inrichting en programmering.

Bekijk details van De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg

• Verhalenpodium Waar Gebeurd gaat zondag 19 april online door

14 april 2020

'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen, gebaseerd op het Amerikaanse 'The Moth'. Op zondag 19 april vindt deze activiteit vanwege het coronavirus voor het eerst digitaal plaats. Dit keer vragen we geen toegangsgeld.

Bekijk details van Verhalenpodium Waar Gebeurd gaat zondag 19 april online door