Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 41 - 50 (van 84)

• De Bibliotheek start telefonische hulplijn voor de Online Bibliotheek

1 april 2020

Onze klantenservice is vanaf vandaag open voor vragen over de online diensten van de Bibliotheek. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar.

Bekijk details van De Bibliotheek start telefonische hulplijn voor de Online Bibliotheek

• Veilig online in tijden van corona

30 maart 2020

Er is tijdens de coronacrisis veel nepnieuws in omloop. Met deze tips van de Bibliotheek kunt u het échte nieuws van het nepnieuws onderscheiden.

Bekijk details van Veilig online in tijden van corona

• Tips voor kids

20 maart 2020

De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips.

Bekijk details van Tips voor kids

• Digitale tips voor thuis

17 maart 2020

Naar de Bibliotheek komen voor schoolwerk, een boek na je thuiswerkdag, of anderen te ontmoeten in het taalcafé is nu niet mogelijk. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips

Bekijk details van Digitale tips voor thuis

• DigiTaalhuis Amersfoort gaat met Klik & Tik de wijk in

11 maart 2020

In de Informatiewinkel in Kruiskamp startte dinsdag 10 maart een kleine groep deelnemers met de cursus Klik & Tik, een computer- en internetcursus voor beginners. Door de samenwerking met Indebuurt033 gaat DigiTaalhuis Amersfoort nu ook de wijk in. Medewerkers van de Informatiewinkels in Kruiskamp en Liendert stelden vast dat verschillende bezoekers op weg geholpen konden worden met een computer- en internetcursus voor beginners.

Bekijk details van DigiTaalhuis Amersfoort gaat met Klik & Tik de wijk in

• BoekStart-verrassingspakket voor baby's

20 februari 2020

In de maand maart maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

Bekijk details van BoekStart-verrassingspakket voor baby's

• Privacy op internet; tips en alternatieven

19 februari 2020

Hoe bescherm je je data, je computer, je smartphone en je identiteit. In het kader van de Tegenlicht Meetup033 op 19 februari 2020 over ‘de grote dataroof’, hieronder wat tips en alternatieven om je veiligheid en privacy op internet te vergroten.

Bekijk details van Privacy op internet; tips en alternatieven

• Wijziging reserveringsbonnen

4 februari 2020

Vanwege de privacywetgeving staan er minder gegevens op de nieuwe reserveringsbonnen.

Bekijk details van Wijziging reserveringsbonnen

• Ik werk bij de Bibliotheek als Taaldocent

3 februari 2020

Als je vertelt dat je bij de Bibliotheek werkt, denken de meeste mensen aan de medewerker achter de balie, maar er zijn veel meer functies. Emma van Ameijde is taaldocent en net begonnen bij de Bibliotheek Eemland. Ze is verbonden aan de DigiTaalhuizen voor het taalonderdeel. Wat ze precies gaat doen, vertelt ze zelf:

Bekijk details van Ik werk bij de Bibliotheek als Taaldocent

• JCI Eemland steunt VoorleesExpress met verkoop van chocoladeletters

28 januari 2020

Op vrijdag 31 januari wordt er een cheques van 6.000 euro uitgereikt aan de VoorleesExpress Eemland. Dit bedrag is opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van sinterklaasgeschenken. Als dank voor de steun organiseert de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje voor de kinderen van de leden van de netwerkclub JCI Eemland en alle deelnemers van deze goede-doelen actie.

Bekijk details van JCI Eemland steunt VoorleesExpress met verkoop van chocoladeletters