Agenda de Bibliotheek het Eemhuis

In de Bibliotheek het Eemhuis worden lezingen, voorleesfeestjes, jeugdactiviteiten en activiteiten van het DigiTaalhuis georganiseerd.

Resultaat 1 - 10 (van 35)

• 21 mei t/m 26 mei Expositie: Lost in a dream Bekijk details

21 mei 2024 t/m 26 mei 2024 | de Bibliotheek het Eemhuis

Panenca (Christian Arts) bedrijft, zoals hij dat zelf omschrijft, fotografische fictie. Waar fotografie bij uitstek wordt geassocieerd met het afbeelden van de realiteit, is hij juist geïnteresseerd in het bewerken van foto's om een eigen verhaal te vertellen, dat zich vaak afspeelt op de grenzen van de realiteit. Met behulp van Photoshop knipt en plakt hij foto's die hij thuis en op reis maakt tot nieuwe beelden die zijn wereldbeeld weerspiegelen: vaak duister, met personages die hun weg trachten te vinden in een wereld vol vervreemding.

• wo 29 mei Slavernijverleden Suriname. Door Eric Kastelein Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Ieder standbeeld, ieder borstbeeld, iedere plaquette heeft een eigen verhaal, een eigen geschiedenis. Wat maakt de man of vrouw zo bijzonder voor Suriname, voor Paramaribo? Historicus Eric Kastelein vertelt over het slavernijverleden en de vergeten geschiedenissen en gebeurtenissen aan de hand van de mensen achter deze gedenktekens.

• do 30 mei BoekStartwebinar: Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen Bekijk details

20:00 | Online

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth op donderdag 30 mei om 20.00 uur over voorlezen op een leuke en speelse manier aan de allerjongsten. Een webinar boordevol boekentips!

• za 01 jun Vragenuurtje over ondernemen door StartersHUB Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Vragenuurtje over ‘starten als ondernemer en wat erbij komt kijken voor joú’. Overweeg je om te starten als zelfstandig professional en of wil je gewoon weten wat daar allemaal bij komt kijken? Wil je een antwoord op die ene prangende vraag? Je weet niet goed waarmee te starten? Kom dan zonder afspraak binnen op ons inloopspreekuur. Geen kosten, geen kapsones, wel eerlijk antwoord op alle vragen (ook de lastige!). Elke eerste zaterdag van de maand.

• zo 02 jun Voorleesfeestje 'Op de bouwplaats!' Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Tijdens de landelijke campagne 'Geef een prentenboek cadeau' maken we van voorlezen een echt feestje! Kom gezellig luisteren naar ‘Tim op de Tegels', een origineel, humoristisch en speels verhaal over het jongetje Tim. Zondag 2 juni in de Bibliotheek het Eemhuis.

• wo 05 jun BabyBieb - Voorlezen aan de allerkleinsten Bekijk details

Van 11:00 tot 11:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Met je baby op schoot een boekje ontdekken en lezen is ontzettend leerzaam. Daarom organiseren we ook voor de allerkleinsten een heerlijk voorleesmoment in de bibliotheek! De baby's genieten tijdens de BabyBieb van een fijn momentje met papa, mama, opa of oma, en de ouders/verzorgers krijgen tips en inspiratie over voorlezen aan en spelen met de baby. Op woensdag 5 juni in de Bibliotheek het Eemhuis.

• do 06 jun Op reis door De erfschat. Met Marlene van Steensel Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Als kind van een getraumatiseerde KNIL-militair woonde Marlene van Steensel, na het plotselinge overlijden van haar moeder, een periode in een pleeggezin in het Jeugddorp de Glind. Een streng gereformeerd, bijna van de buitenwereld afgesloten dorp. Ze schreef hierover het boek ‘De erfschat’. Tijdens haar bevlogen presentatie neemt Marlene je mee op reis door het grillige landschap van haar jeugd. En verkent (op creatieve wijze) de betekenis van doorgegeven trauma, veerkracht en vriendschap. Ze brengt deze thema’s met passie en humor dichtbij het publiek.

• za 08 jun Bibliotheekconcert door leerlingen Scholen in de Kunst Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Het Eemhuis (Espressobar de Draak)

Leerlingen van Scholen in de Kunst geven een optreden in de Espressobar van het Eemhuis van 11.00 - 12.00 uur. Je bent van harte welkom om bij dit optreden te zijn. Toegang is gratis!

• ma 10 jun Write Watchers Bekijk details

Van 18:30 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Write Watchers is voor mensen die momenteel bezig zijn met het schrijven van een boek, of die van plan zijn om een boek te schrijven en een stimulans of een stok achter de deur nodig hebben. In plaats van dit in eenzaamheid te doen, biedt Write Watchers schrijvers de mogelijkheid om elkaar maandelijks te ontmoeten en te ondersteunen in een gezamenlijke omgeving. Aanmelden is niet nodig.

• wo 12 jun StartersCafé Bekijk details

Van 19:00 tot 20:15 | de Bibliotheek het Eemhuis

Ben jij ook een beginnende ondernemer? Kom dan naar het StartersCafé in het Eemhuis. Ontmoet andere startende ondernemers en stel al jouw vragen.

Paginanavigatie