Cursus Digisterker; omgaan met de digitale overheid en DigiD

Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Aangifte doen bij de Belastingdienst. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Vind je dat lastig? Volg dan de gratis cursus Digisterker; omgaan met de digitale overheid en DigiD.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je stap voor stap hoe je steeds meer kunt regelen via internet. Hoe je informatie kunt vinden bij de overheid. Maar ook hoe je iets kunt aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij Dienst Toeslagen. Daarnaast komen MijnOverheid en de Berichtenbox aan bod.

Aanmelden

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Als de cursus al ingepland is, dan staat deze in de agenda (zie onderaan deze pagina). Je kunt je dan aanmelden via de agenda. Staat de cursus hier niet, vul dan het formulier in om op de hoogte te blijven van wanneer de cursus weer gegeven wordt.  

Houd mij op de hoogte

Agenda

  • Cursus 'DigiSterker; omgaan met de digitale overheid en DigiD'

    Wil je een verhuizing doorgeven of een gevonden of verloren voorwerp melden? Dat kan bij de balie van het gemeentehuis, maar ook via de website van de gemeente Amersfoort. En zo zijn er nog veel meer dingen...

    vrijdag 4 oktober 2024, van 10:00 tot 12:00

    de Bibliotheek het Eemhuis