Agenda de Bibliotheek Leusden

In de Bibliotheek Leusden worden lezingen, voorleesfeestjes, jeugdactiviteiten en activiteiten van het DigiTaalhuis georganiseerd. 

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • do 25 apr Blikopeners - Leusden en Neuengamme. Door Arry Voorsmit Bekijk details

  Van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

  Aan het einde van de oorlog zijn 37 inwoners van Leusden, Stoutenburg en Achterveld, voornamelijk verzetsmensen uit de gemeente, opgepakt en getransporteerd. Deze mannen, die bij de razzia in Putten op 1 oktober 1944 werden opgepakt, zijn in Neuengamme terecht gekomen. Tijdens Blikopeners komt Arry Voorsmit vertellen over deze gebeurtenissen en over de documentaire die Stichting Verhalen uit de Vuurlinie hierover maakt.

 • 03 apr t/m 09 mei AI schrijfwedstrijd Bekijk details

  3 april 2024 t/m 9 mei 2024

  Kun jij ervoor zorgen dat AI het beste korte verhaal schrijft over wat AI als ideale mens ziet en waarom? Dat is de uitdaging van de schrijfwedstrijd die de Bibliotheek Eemland organiseert tijdens de Week van de creatieve AI in Amersfoort (20 tot en met 26 mei). Stuur het verhaal wat jij met AI hebt geschreven uiterlijk 9 mei in. Win een vierweekse online cursus 'Aan de slag met AI' van Erwin Blom!

 • wo 22 mei Voorleesfeestje 'Op de bouwplaats!' Bekijk details

  Van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Leusden

  Tijdens de landelijke campagne 'Geef een prentenboek cadeau' maken we van voorlezen een echt feestje! Kom gezellig luisteren naar ‘Tim op de Tegels', een origineel, humoristisch en speels verhaal over het jongetje Tim. Woensdag 22 mei in de Bibliotheek Leusden.

 • vr 24 mei BabyBieb - Voorlezen aan de allerkleinsten Bekijk details

  Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Leusden

  Met je baby op schoot een boekje ontdekken en lezen is ontzettend leerzaam. Daarom organiseren we ook voor de allerkleinsten een heerlijk voorleesmoment in de bibliotheek! De baby's genieten tijdens de BabyBieb van een fijn momentje met papa, mama, opa of oma, en de ouders/verzorgers krijgen tips en inspiratie over voorlezen aan en spelen met de baby. Op vrijdag 24 mei in de Bibliotheek Leusden.

 • wo 29 mei Voorleesfeestje 'Op de bouwplaats!' Bekijk details

  Van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Leusden

  Tijdens de landelijke campagne 'Geef een prentenboek cadeau' maken we van voorlezen een echt feestje! Kom gezellig luisteren naar ‘Tim op de Tegels', een origineel, humoristisch en speels verhaal over het jongetje Tim. Woensdag 29 mei in de Bibliotheek Leusden.

 • do 30 mei Blikopeners - Vleermuizen. Door Zomer Bruijn Bekijk details

  Van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

  Zomer Bruijn, vleermuisdeskundige, natuurkenner en filmer komt vertellen over vleermuizen. Hij maakt een mooie combinatie tussen zijn voorliefde voor vleermuizen en het maken van natuurfoto’s en -films. Een lezing vol foto’s, video en veel informatie over vleermuizen voor alle natuurliefhebbers. Na afloop kijk je zeker anders naar deze bijzondere dieren.

 • do 30 mei BoekStartwebinar: Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen Bekijk details

  20:00 | Online

  In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth op donderdag 30 mei om 20.00 uur over voorlezen op een leuke en speelse manier aan de allerjongsten. Een webinar boordevol boekentips!

 • do 27 jun Open leesclub 'Het pauperparadijs' Bekijk details

  Van 10:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Leusden

  Suzanna Jansen tekende in haar boek ‘Het paperparadijs’ het intrigerende verhaal op van haar voorouders. Zij reisden, net als tienduizenden andere weeskinderen en paupers, in de 19e eeuw naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep uit op een onmenselijk drama. In juli en augustus worden voorstellingen over ‘Het paperparadijs’ gespeeld in het schitterende AFAS Theater in Leusden. Daarom organiseert Senia in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een open leesclub over dit bijzondere boek op donderdag 27 juni van 10.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Leusden.

 • vr 28 jun BabyBieb - Voorlezen aan de allerkleinsten Bekijk details

  Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Leusden

  Met je baby op schoot een boekje ontdekken en lezen is ontzettend leerzaam. Daarom organiseren we ook voor de allerkleinsten een heerlijk voorleesmoment in de bibliotheek! De baby's genieten tijdens de BabyBieb van een fijn momentje met papa, mama, opa of oma, en de ouders/verzorgers krijgen tips en inspiratie over voorlezen aan en spelen met de baby. Op vrijdag 28 juni in de Bibliotheek Leusden.

 • vr 27 sep Workshop Veilig online in de Bibliotheek Leusden Bekijk details

  Photo of cheerful positive man pensioner dressed blue pullover working modern device empty space isolated yellow color background. Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Leusden

  Vrijdag 27 september van 10.00 tot 12.00 uur organiseert DigiTaalhuis Leusden de gratis workshop Veilig online in de Bibliotheek Leusden. Een praktische workshop waarin je leert hoe je veilig je smartphone, tablet of laptop gebruikt. Aanmelden kan via onderstaande knop. Lukt dit niet, meld je dan aan bij de balie in de Bibliotheek.

Paginanavigatie