Nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis

Het laatste nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 11 - 20 (van 48)

• ROC Midden Nederland en de Bibliotheek Eemland tekenen samenwerkingsovereenkomst Bekijk details

15 april 2021

Bekijk details van ROC Midden Nederland en de Bibliotheek Eemland tekenen samenwerkingsovereenkomst

• Tweede Walk&Talk bijeenkomst in de Bibliotheek Eemland over het schrijven van een goed cv Bekijk details

15 april 2021

Wie op zoek is naar (ander) werk kan daar soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 30 april is er de tweede sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over het schrijven van een goed cv.

Bekijk details van Tweede Walk&Talk bijeenkomst in de Bibliotheek Eemland over het schrijven van een goed cv

• Uniek theatercollege over Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog Bekijk details

1 april 2021

Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de Amersfoorters? Hoor en zie het tijdens een 40-minuten durende video-installatie documentaire 'Amersfoort '40-'45' vol archiefmateriaal van Archief Eemland. Tijdens dit unieke theatercollege zien bezoekers de grootste verzameling origineel Amersfoort beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog ooit verzameld. Van 3 t/m 9 mei in Het Eemhuis.

Bekijk details van Uniek theatercollege over Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog

• Opening van de Bibliotheek op school op de Bieshaar in Hoogland Bekijk details

18 maart 2021

Het was even spannend of de opening van de bibliotheek op 11 maart wel door kon gaan. Hoe dat kwam konden de kinderen van te voren zien in een film die werd gemaakt door een ouder. In deze film was te zien dat de bibliotheek vlak voor de opening helemaal overhoop was gehaald. Een aantal kinderen wisten gelukkig als echte boekendetectives dit mysterie op te lossen. Daardoor konden alle kinderen donderdagochtend de ontknoping live via het digibord volgen en zien hoe meester Wim de Bibliotheek op school...

Bekijk details van Opening van de Bibliotheek op school op de Bieshaar in Hoogland

• Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken Bekijk details

12 maart 2021

Wie op zoek is naar (ander) werk kan soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 26 maart is er de eerste sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over de do’s en dont’s in online sollicitatiegesprekken.

Bekijk details van Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken

• Gratis programmeerplezier Bekijk details

18 februari 2021

Het Medialab van de Bibliotheek Eemland geeft gratis 100 programmeerkastjes aan kinderen vanaf 12 jaar uit Amersfoort. Je krijgt een MakerKit met daarin een Micro:Bit programmeerkastje, handleiding en toebehoren. Hiermee kun je zelf een mini-jukebox of een kleine animatie programmeren.

Bekijk details van Gratis programmeerplezier

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' Bekijk details

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

• Sinterklaas-voorleestips Bekijk details

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

• Gratis lessenserie digitale veiligheid Bekijk details

5 november 2020

Tijdens de Week van de mediawijsheid (9 t/m 13 november) kunnen scholen gratis een lessenserie digitale veiligheid met Hackshield en Educatieve Escaperoom aanvragen.

Bekijk details van Gratis lessenserie digitale veiligheid

• De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd Bekijk details

19 oktober 2020

Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

Bekijk details van De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd