Amersfoort

Resultaat 1 - 10 (van 109)

• Tentoonstelling: 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland Bekijk details

22 maart 2019 t/m 19 april 2019 | Bibliotheek het Eemhuis

De reizende fototentoonstelling '50 Jaar Marokkaanse migratie in Nederland' wordt op 21 maart 2019 in het Eemhuis door wethouder Cees van Eijk geopend. De tentoonstelling is tot en met woensdag 19 april vrij te bezichtigen.

22 mrt t/m 19 apr

• De Mensenbieb Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Espressobar De Draak

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij ons ‘leent’ u levende boeken. De boeken zijn mensen die u mogelijk in uw omgeving niet vaak of nooit spreekt. Dit keer zijn er mensen te leen die in een ander land geboren zijn of die nu in een ander land wonen. Kom ze in het Eemhuis "lezen"!

za 23 mrt

• Computer- en internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

Heeft u ook moeite met de computer of internet? Kom dan naar de cursus Klik & Tik.

wo 27 mrt

• Presentatie gedichtenbundel Schrijfclub NT2 in het Eemhuis Bekijk details

Van 15:00 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Woensdag 27 maart om 15.00 uur zullen de deelnemers van de Schrijfclub NT2-Creatief Schrijven hun gedichtenbundel ‘Regenbogen en Rondelen’ presenteren in de Bibliotheek het Eemhuis. Wethouder Cees van Eijk zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. U bent van harte welkom om hier ook bij te zijn.

wo 27 mrt

• Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Dorpshuis de Neng

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng. U bent van harte welkom op elke tweede en laatste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Het Digitaal Hulpplein is een samenwerking van de Bibliotheek Hoogland, Dorpshuis de Neng en Seniorweb.

• Bijeenkomst bipolariteit in de literatuur Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | De Bibliotheek het Eemhuis - espressobar

Op World Bipolar Day komt schrijfster Aefke ten Hagen vertellen over en voorlezen uit eigen werk. Ten Hagen heeft zelf een bipolaire stoornis en heeft meerdere boeken over dit onderwerp geschreven.

• Boekenweek - Interview met Adriaan van Dis Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | Bergkerk (Dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort)

Op donderdag 28 maart, tijdens de Boekenweek, organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Algemene Boekhandel een lezing van Adriaan van Dis over het boekenweekthema 'De moeder, de vrouw.' Ivan Borghstijn interviewt Van Dis over zijn werk in relatie tot dit thema.

• Waar Gebeurd: Pubers Bekijk details

Van 17:00 tot 18:30 | KAdEcafé

'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen, gebaseerd op het Amerikaanse 'The Moth'. Het thema van deze middag is 'Pubers'.

zo 31 mrt

• Tentoonstelling: Abstract, Alledaags, Als was - Drie kunstenaars uit Amersfoort Bekijk details

12 januari 2019 t/m 31 maart 2019 | de Bibliotheek het Eemhuis

Tijdens de nieuwste tentoonstelling in het Eemhuis, kunt u de werken van drie Amersfoortse kunstenaars bewonderen: John Konijn, Jaap Drost en Arjen van der Linden.

12 jan t/m 31 mrt

• Computer- en internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

wo 03 apr