Voorwaarden Eemlandse Schrijvers

Terug naar Eemlandse Schrijvers

Voorwaarden collectie Eemlandse schrijvers (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg).

Wanneer kom je in aanmerking om vertegenwoordigd te zijn in deze collectie?

  • Iedereen die in één van onze gemeentes geboren is of woont en een boek gepubliceerd heeft kan met 1 titel* in de collectie Eemlandse Schrijvers worden opgenomen.
  • De aard van de publicatie is ondergeschikt; kinderboeken, proza, poëzie, informatieve publicaties, alles komt voor opname in aanmerking, mits uitleenbaar.
  • Auteurs uit de omliggende plaatsen in de regio Eemland worden in soortgelijke collecties opgenomen in hun plaatselijke bibliotheek.
  • Auteurs die in één van onze gemeentes zijn geboren, blijven te allen tijde met hun titel in de collectie, auteurs die er wonen, blijven met hun publicatie in de collectie tot zij verhuizen naar een andere plaats.
  • Opname in de collectie is mogelijk voor publicaties die niet ouder zijn dan 50 jaar.

Plaats van de collectie

De collectie wordt geplaatst op de vestiging het Eemhuis, bij de Espressobar op de tweede verdieping, met als trefwoord ‘Eemlandse schrijvers’. In de andere plaatsen worden de materialen ook ondergebracht bij de plaatsgebonden collectie.

Waar nodig worden titels verdubbeld (bv. Rosita Steenbeek, normaal te vinden bij de fictie, nu dan ook bij de Eemlandse schrijvers).

Voorwaarde voor opname

Fysiek:

  • geen losbladig werk

Inhoudelijk:

  • geschreven in goed Nederlands
  • geen les- of leerstof, geen scripties
  • geen manuscripten

De bibliotheek aanvaardt dankbaar schenkingen in deze, maar is eventueel ook bereid voor publicaties de boekhandelsprijs te betalen. Schenkingen zijn gebonden aan de algemene voorwaarden betreffende vorm en inhoud.

De bibliotheek behoudt zich in uitzonderlijke situaties het recht voor publicaties te weigeren. De bibliotheek betaalt de kosten van inwerken voor uitleen (catalogus, plastificeren etcetera). Voor publicaties die niet onder het reguliere leenrecht vallen wordt geen leenrechtvergoeding betaald. In alle voorkomende gevallen die niet onder bovenstaande voorwaarden geplaatst kunnen worden, beslist de directie.

*In principe nemen we één titel per schrijver op in de collectie. De redenen daarvoor zijn: 1. De collectie is bedoeld als een overzicht van in Eemland wonende schrijvers. 2. Sommige schrijvers zijn zeer productief, anderen schrijvers geven maar één titel uit. Op deze manier blijft iedereen even goed zichtbaar. 3. De kosten. Elke nieuwe titel kost minimaal 15 euro aan inwerkkosten.

Wanneer je meerdere titels uitgeeft, nemen we maximaal twee extra boeken op. Mits geschonken.

Aanmelden

Ben jij een Eemlandse Schrijver? Meld je snel aan per e-mail (k.horst@bibliotheekeemland.nl), zodat jouw boek opgenomen kan worden in de collectie van de Bibliotheek Eemland.