Ontdek de Huiskamerbibliotheek: een plek voor iedereen

Ken jij de Huiskamerbibliotheek in Woonzorgcentrum De Koperhorst al? Voor de bewoners van De Koperhorst een bekende plek, maar voor andere bewoners in Schothorst nog vaak een onontdekte plek. Vrijwilligers Marijke en Els vertellen graag meer over deze bijzondere bibliotheek.

“De Huiskamerbibliotheek is klein. Maar daardoor ook overzichtelijk en simpel. We proberen het laagdrempelig te houden voor iedereen”, vertelt Marijke. “Bij de Huiskamerbibliotheek De Koperhorst proberen wij mensen uit de wijk aan het lezen te krijgen”.

Els en Marijke werken allebei al lange tijd als vrijwilliger in de Huiskamerbibliotheek en helpen iedereen met vragen over abonnementen, digitale boeken, reserveringen en alle andere vragen die er maar zijn. Marijke: “Toen ik de vacature voor deze vrijwilligersfunctie zag, werd ik meteen enthousiast! Ik hou zelf van lezen en daarom vind ik het fijn om hier te helpen”.

“Wij hebben hier een klein aanbod boeken. Maar dat aanbod wisselt vaak, omdat er wordt gewisseld met de collectie van de Bibliotheek het Eemhuis. Er komen vaak ouderen langs uit De Koperhorst. Voor hen is het fijn dat ze makkelijk een boek kunnen lenen. Maar ook omwonenden kunnen terecht bij de Huiskamerbibliotheek. Je kan boeken hier inleveren en reserveringen ophalen én er zijn grootletter boeken”, vertelt Els.

De Huiskamerbibliotheek is eigenlijk een soort mini-bieb, waar mensen makkelijk even naar binnen kunnen lopen om een boek te lenen of een praatje te maken. “Het levert mooie momenten op. Er komt bijvoorbeeld om de week een echtpaar uit De Koperhorst naar de Huiskamerbibliotheek. Vier boeken inleveren, een praatje maken en weer vier boeken meenemen”.

Wijkbewoners

De Huiskamerbibliotheek is niet alleen voor de bewoners van Woonzorgcentrum De Koperhorst bedoeld. Ook wijkbewoners kunnen elke dag terecht bij de Huiskamerbibliotheek om materialen te lenen of in te leveren via de zelfbedieningsapparatuur. En als je een boek, cd of dvd reserveert, kun je ervoor kiezen het op te halen in de Huiskamerbibliotheek. De collectie van de Huiskamerbibliotheek wisselt regelmatig. Er zijn ook lezingen, die iedereen mag bijwonen.

Op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 - 11.30 uur zijn vrijwilligers aanwezig. Zij helpen jou graag!

Hulp bij vragen over de overheid

Heb je vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over huur- en zorgtoeslag, belasting, DigiD, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Voor al deze vragen en meer kun je tot en met 8 april 2024 terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Huiskamerbibliotheek. Elke tweede maandag van de maand zit van 9.30 tot 11.30 uur een medewerker van de Bibliotheek klaar om je verder te helpen.

Kom ook eens langs!

We hopen je snel een keer te zien in de Huiskamerbibliotheek. Je vindt de Huiskamerbibliotheek in Woonzorgcentrum De Koperhorst (Paladijnenweg 275).

Bekijk meer