Voorlezers

voor VoorleesExpress Eemland

Als voorlezer van VoorleesExpress Eemland lees je kinderen voor om daarmee de taalontwikkeling op een leuke manier te stimuleren. Daarnaast kijk je op welke manier kinderen thuis nog meer gestimuleerd kunnen worden in taal. Je bent hierin een coach voor de ouders. Met jouw inzet kun je het verschil maken voor de kinderen!

Op deze pagina vind je tips en informatie die je kunnen helpen als voorlezer.


Vind het boek voor je voorleeskind in de Bibliotheek

De boeken voor kinderen zijn in de Bibliotheek ingedeeld naar leeftijd. Bekijk het filmpje van de vestiging waar jij je boeken haalt en ontdek welk boek het meest passend is voor je voorleeskind. 

Indeling Jeugdboeken

Kies je vestiging


Meertalige Prentenboeken

De collectie Meertalige Prentenboeken is nu beschikbaar en kan uitgeleend worden. De verhalen in deze prentenboeken zijn in twee talen geschreven, een thuistaal en de ‘steuntaal’ Nederlands of Engels. Het leuke aan deze prentenboeken is dat je samen met de ouders hetzelfde boek kunt voorlezen aan de kinderen. Het helpt de ouders om het voorleesritueel ook zelf te leren toepassen. Bekijk de handleiding hoe je een meertalig prentenboek kunt reserveren. En bekijk ook filmpje van de mini-masterclass over meertaligheid.


Mijn VoorleesExpress

Mijn VoorleesExpress

Als voorlezer van VoorleesExpress Eemland heb je toegang tot Mijn VoorleesExpress https://mijn.voorleesexpress.nl.  Dit is een online omgeving waarin coördinator, voorlezer en gezin aan elkaar gekoppeld worden. Daarnaast bevat het een e-learing module waarin je toegang hebt tot alle informatie (en meer) die je nodig hebt of kan gebruiken in je gezin. Ook gebruik je de online  omgeving om je bezoekjes aan het gezin voor te bereiden en te evalueren. 

De inloggegevens heb je van de projectleider ontvangen.


Filmpjes met prentenboeken

Er zijn ook allerlei mogelijkheden om online de taalontwikkeling van het kind te stimuleren. Bijvoorbeeld met filmpjes of digitale prentenboeken. Bekijk het filmpje van Jessica Jager over het bekijken van een digitaal prentenboek en andere tips.