Digitaal meedoen


DigiTaalhuis Leusden helpt je digitaal op weg. Wie nog geen of weinig ervaring heeft met de computer kan gratis deelnemen aan de computercursus voor beginners. Heb je al wel digitale ervaring maar zit je met vragen, dan kun je langskomen voor hulp in de Bibliotheek. 

Daarnaast organiseert DigiTaalhuis Leusden losse digitale cursussen en workshops. 

Digitale hulp in de Bibliotheek

IDO (Informatiepunt Digitale Overheid)

Heb je vragen over de digitale overheid?

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

Digitaal Hulpplein

Heb je andere digitale vragen?

Heb je vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones, internet en digitale diensten van de overheid of andere instellingen? Kom dan naar het Digitaal Hulpplein voor gratis hulp en advies. 

  • Maandag van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Leusden

Digitale cursussen en workshops

Computercursus voor beginners Klik & Tik

Leer de computer gebruiken en ga het internet op. Voor volwassenen met weinig tot geen ervaring met de computer. De cursus kan in eigen tempo worden gevolgd en is gratis.

Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek telefonisch 033-4631914 of via onderstaan formulier.

Cursus Digitale overheid en DigiD

Contact met de overheid gaat steeds meer digitaal. Informatie vind je op websites en je zaken regel je online met je DigiD. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Volg dan de cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD van Gilde Leusden in samenwerking met de Bibliotheek Eemland en Seniorweb. De eerste bijeenkomst is op woensdag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Leusden.

Cursus Digitale Zorg (DigiVitaler)

In deze cursus draait het om de digitale zorg. Aan bod komen o.a. het Patiƫntenportaal huisarts, thuisarts.nl, online een afspraak maken en het videoconsult. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes en bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur. Deelname is gratis. Startdatum volgt.


Agenda DigiTaalhuis Leusden - Digitaal

Meer


Online oefenen

Thuis aan de slag met computer, tablet of smartphone

Van het leren bedienen van je smartphone en het gebruiken van WhatsApp tot werken met je laptop en programma's als Word en Excel. Er zijn volop gratis online cursussen te volgen.

Naar het online aanbod