Digitaal meedoen


DigiTaalhuis Leusden helpt je digitaal op weg. Wie nog geen of weinig ervaring heeft met de computer kan gratis deelnemen aan de computercursus voor beginners. Heb je al wel digitale ervaring maar zit je met vragen, dan kun je langskomen voor hulp in de Bibliotheek. 

Daarnaast organiseert DigiTaalhuis Leusden losse digitale cursussen en workshops. 

Tijdens de schoolvakanties is het DigiTaalhuis gesloten.

Digitale hulp in de Bibliotheek

IDO (Informatiepunt Digitale Overheid)

Heb je vragen over de digitale overheid?

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

Naar IDO

Digitaal Hulpplein

Heb je andere digitale vragen?

Heb je vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones of internet? Kom dan naar het Digitaal Hulpplein voor gratis hulp en advies. 

  • Maandag van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Leusden

Digitale cursussen en workshops

Computercursus voor beginners Klik & Tik

Leer de computer gebruiken en ga het internet op. Voor volwassenen met weinig tot geen ervaring met de computer. De cursus kan in eigen tempo worden gevolgd en is gratis.

Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek telefonisch 033-4631914 of via het formulier.

Naar het formulier

Cursus Digitale Zorg (DigiVitaler)

In deze cursus draait het om de digitale zorg. Aan bod komen o.a. het PatiĆ«ntenportaal huisarts, thuisarts.nl, online een afspraak maken en het videoconsult. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes en bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur. Deelname is gratis. Start donderdag 31 augustus van 14.00 tot 16.00 uur. De andere cursusdata zijn 7 en 21 september.

Aanmelden


Agenda DigiTaalhuis Leusden - Digitaal

Meer


Online oefenen

Thuis aan de slag met computer, tablet of smartphone

Van het leren bedienen van je smartphone en het gebruiken van WhatsApp tot werken met je laptop en programma's als Word en Excel. Er zijn volop gratis online cursussen te volgen.

Naar het online aanbod