Write Watchers

9 december 2024, van 18:30 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Write Watchers is voor mensen die momenteel bezig zijn met het schrijven van een boek, of die van plan zijn om een boek te schrijven en een stimulans of een stok achter de deur nodig hebben. In plaats van dit in eenzaamheid te doen, biedt Write Watchers schrijvers de mogelijkheid om elkaar maandelijks te ontmoeten en te ondersteunen in een gezamenlijke omgeving. Aanmelden is niet nodig.

Write Watchers-sessies

De Bibliotheek Eemland heeft een speciale ruimte gereserveerd die één keer in de maand beschikbaar is voor de Write Watchers-sessies. Deelnemers kunnen samenkomen in deze ruimte. Waar ze de tijd hebben om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Write Watchers is niet alleen bedoeld voor ervaren schrijvers, maar ook voor beginners die nog aan het begin van hun schrijfavontuur staan. De dienst is laagdrempelig en iedereen met een interesse in schrijven is welkom om deel te nemen.

Schrijven kan soms een eenzame bezigheid zijn, maar met Write Watchers creëren we een plek voor schrijvers waar ze elkaar kunnen helpen en inspireren. De Bibliotheek is daarvoor een logische plek, want we hebben al een community van Eemlandse schrijvers. Deze dienst zal hopelijk een waardevolle toevoeging zijn. - Karin Horst, specialist bij Bibliotheek Eemland

Het concept van Write Watchers is gebaseerd op de overtuiging dat wanneer mensen werken met een zelfde soort doel, ze elkaar stimuleren en aanmoedigen om dat doel ook echt te bereiken. De National Novel Writing Month (NaNoWriMo) in november is er het bewijs van. In deze maand worden schrijvers uitgedaagd 50.000 woorden te schrijven. Het bestaat al vele jaren en is uit Amerika komen overwaaien.

Write Watchers loopt het hele jaar door en is veel lokaler. Het stelt deelnemers in staat om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaringen te delen, vragen te stellen en te inspireren tijdens het schrijfproces.

Spelregels

  • Maandelijks op de tweede maandagavond van de maand tussen 18.30 en 21.30 uur bij de Espressobar en de Koppeling
  • Gratis toegankelijk voor wie schrijft of bezig is met schrijven
  • Tussen 18.30 – 19.00 uur is er koffie/thee en overleg in de Espressobar (voor wie dat wil uiteraard)
  • Schrijven kan in de Koppeling, die in ieder geval vanaf 19.00 uur stil is
  • Wie met elkaar wil overleggen, doet dat in de Espressobar

Voor vragen of opmerkingen: neem (op de avond) contact op met de receptie. Buiten de avond om kan er ook gemaild worden met Karin Horst (k.horst@bibliotheekeemland.nl)