Nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis

Het laatste nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis en de Bibliotheek Eemland! 

Resultaat 31 - 40 (van 48)

 • Privacy op internet; tips en alternatieven Bekijk details

  19 februari 2020

  Hoe bescherm je je data, je computer, je smartphone en je identiteit. In het kader van de Tegenlicht Meetup033 op 19 februari 2020 over ‘de grote dataroof’, hieronder wat tips en alternatieven om je veiligheid en privacy op internet te vergroten.

  Bekijk details van Privacy op internet; tips en alternatieven

 • Wijziging reserveringsbonnen Bekijk details

  4 februari 2020

  Vanwege de privacywetgeving staan er minder gegevens op de nieuwe reserveringsbonnen.

  Bekijk details van Wijziging reserveringsbonnen

 • Reactie van Kunstuitleen Amersfoort Bekijk details

  13 november 2019

  De afgelopen jaren heeft de Bibliotheek Eemland geprobeerd om een succes te maken van de Kunstuitleen Amersfoort. Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat, door gebrek aan publieke belangstelling, de Kunstuitleen Amersfoort haar deuren eind december 2019 helaas moet sluiten. De kunstwerken in bruikleen zijn teruggegaan naar de kunstenaars. De afgelopen maanden hebben we regelmatig contact gehad met de gemeente Amersfoort en is in goed overleg besloten dat de overige werken, die in bezit zijn van de...

  Bekijk details van Reactie van Kunstuitleen Amersfoort

 • De boekenkast van... Onno Blom Bekijk details

  30 oktober 2019

  Wat hebben schrijvers, sprekers en prominente Eemlanders in hun boekenkast staan? Wij vroegen het aan Onno Blom voor deze nieuwe rubriek. Blom, bekend als de schrijver van dé Wolkers biografie: "Dit zijn vijf boeken die ik als jongen las uit de boekenkast van mijn vader en die een oneindige indruk op mij maakten".

  Bekijk details van De boekenkast van... Onno Blom

 • Lezing The zero waste project in het Eemhuis Bekijk details

  30 oktober 2019

  Hoe gaat dat, een levensstijl zonder afval? Nicky Kroon, bekend van het boek en de blog 'Het zero waste project', geeft een lezing over het onderwerp in het KAdEcafé in het Eemhuis. De lezing is op donderdag 14 november om 20.00 uur.

  Bekijk details van Lezing The zero waste project in het Eemhuis

 • Programmamaker Teun van de Keuken over zijn 'Supermarktsurvivalgids' in het Eemhuis Bekijk details

  29 oktober 2019

  Hoe overleef je de supermarkt? Tussen de schappen is het soms heel lastig om goede en verantwoorde keuzes te maken. Op dinsdag 12 november komt journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken daarom naar het Eemhuis om aan de hand van zijn succesvolle boek de 'Supermarktsurvivalgids' de beste survivaltips te geven. Van de Keuken is bekend van zijn columns over eerlijk eten en als maker van het NPO-programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’. De Bibliotheek Eemland heeft hem uitgenodigd in...

  Bekijk details van Programmamaker Teun van de Keuken over zijn 'Supermarktsurvivalgids' in het Eemhuis

 • Vrijwilligersorganisaties slaan handen ineen Bekijk details

  21 oktober 2019

  Tien organisaties die vrijwilligers inzetten bij maatjes- of coachingsprojecten in Amersfoort, gaan nauw samenwerken. Een samenwerkingsovereenkomst is op donderdag 17 oktober getekend in de Bibliotheek Eemland. Wethouder Cees van Eijk was bij de ondertekening aanwezig.

  Bekijk details van Vrijwilligersorganisaties slaan handen ineen

 • Amersfoortse plattelandspioniers Bekijk details

  19 september 2019

  Donderdagavond, 18 september jl. is in de Bibliotheek Eemland een nieuwe reeks VPRO Tegenlicht Meetups gestart. Het thema plattelandspioniers sloeg aan, want deze eerste bijeenkomst werd meteen druk bezocht. Plattelandspioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin.

  Bekijk details van Amersfoortse plattelandspioniers

 • Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein Bekijk details

  8 juli 2019

  Op zaterdag 13 juli wordt er op het Eemplein een gezellige Boekenmarkt en Kunstmarkt georganiseerd door Winkeliersvereniging Eemplein in samenwerking met Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst in het Eemhuis. De toegang tot de markt is gratis.

  Bekijk details van Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein

 • Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’ Bekijk details

  29 mei 2019

  'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Voor de editie van 30 juni is de organisatie op zoek naar mooie verhalen over belevenissen op of via internet. De mensen met de mooiste, grappigste of ontroerendste verhalen krijgen de kans om hun verhaal voor te dragen aan publiek. De vertellers worden hierbij geholpen door een vertelcoach.

  Bekijk details van Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’