Kennisdeler te gast

De bibliotheek biedt een podium aan lokale sprekers om hun expertise en kennis te komen delen. De bibliotheek is meer dan alleen boeken. Het is ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je wordt geïnspireerd en waar kennis wordt gedeeld. Heb jij kennis van zaken en zou je die graag met andere willen delen? Pak het podium en wees te gast!

Podium

Tijdens een kennisdeler te gast sessie biedt de bibliotheek ruimte aan sprekers om hun verhaal en kennis te delen. Weet jij bijvoorbeeld veel over bepaalde dieren, tuinieren, voeding, fotografie, reizen met de Orient Express, ABBA, programmeren of een ander onderwerp? Of misschien heb je ideeën voor een duurzamere samenleving* en wil je hierover wel eens van gedachten wisselen met anderen? Neem dan contact met ons op. Samen met de programma medewerker van de Bibliotheek Eemland wordt het programma vast gesteld. 

Voorwaarden

Om gebruik te maken van de ruimte en het podium wat de bibliotheek biedt stellen we enkele voorwaarden. Het programma dient: 

  • Geen commerciële insteek te hebben; 
  • Geen politiek standpunt in te nemen;  
  • Geen verdere kosten voor de Bibliotheek te hebben;
  • Geen terugkerend programma te zijn;  

Aanmelden

Als je graag van het podium gebruik wilt maken dat de bibliotheek ter beschikking stelt dan ontvangen we graag je aanmelding. Aansluiten bij een actueel onderwerp is fijn, maar geen voorwaarde. De procedure is als volgt;

Aanmelding per e-mail versturen naar kennisdelers@bibliotheekeemland.nl

In de aanmelding duidelijk het volgende vermelden;

  • Naam / Adres / Telefoonnummer   
  • Over welk onderwerp en waarom wilt u graag uw kennis delen?  
  • Wie ziet u als uw doelgroep(en)? 
  • Naar welke vestiging en welk moment gaat uw voorkeur uit?

Wij nemen de aanvraag in behandeling en je ontvangt binnen 2 weken reactie. 

Na goedkeuring vragen wij nog aanvullende informatie, zodat de marketing afdeling een aantal communicatie middelen kan opstellen. De activiteit zal geplaatst worden in de online agenda van de bibliotheek, er zal een poster worden opgemaakt ter promotie en een social media bericht ter aankondigen. Verder verwachten we dat je zelf ook de activiteit promoot en zorgt voor voldoende deelnemers. Denk hierbij aan het versturen van een persbericht aan lokale pers, flyers verspreiden of eigen social media kanalen inzetten. 

Meer informatie

Heb je vragen over de mogelijkheden rondom Kennisdeler te gast of benieuwd naar de podium opties? Stuur dan een e-mail naar kennisdelers@bibliotheekeemland.nl

 

 

*als bibliotheek willen wij graag bijdragen aan een betere wereld en steunen we de Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. In dit verband wijze we ook op Kenniscloud; een platform dat is ontwikkeld door bibliotheken en waar personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Dit gebeurt offline in lokale kennisbijeenkomsten, en online op dit platform.