Nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis

Het laatste nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 41 - 48 (van 48)

• Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA' Bekijk details

4 april 2019

Op 20 maart vond in de Keizaal een Amersfoortse Meetup van het VPRO televisieprogramma ‘Tegenlicht’ plaats met als thema ‘Dokteren met DNA’. Na het terugkijken en een introductie van de drie gastsprekers Dr. Rene Smulders van de Wageningen University, Biohacker Peter Joosten en Prof. Dr. Martina Cornelis, gingen zij met elkaar in gesprek. Hieronder een verslag van Hanneke Ooms, studente journalistiek.

Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'

• Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters Bekijk details

4 april 2019

De burgemeester en de wethouders van de gemeente Amersfoort en onder andere de directeuren van de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en SKA lezen op 15 april voor op scholen en peutergroepen. Hiermee sluiten de gemeente Amersfoort en Baarn aan bij de landelijke actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Op initiatief van de gemeentes krijgen alle kinderen in de kleuterklas én alle kinderen tussen 2 en 4 in de kinderopvang het prachtige prentenboek ’Kikker is Kikker’ cadeau.

Bekijk details van Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

• Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen Bekijk details

28 februari 2019

De tweede VPRO Tegenlicht Meet Up van 2019 ging over de aflevering ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’. Het was volle bak in het KAdECafé, waar we naartoe verhuisden vanwege de hoge opkomst.

Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen

• Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort Bekijk details

4 februari 2019

Op donderdagavond 31 januari, landelijke Gedichtendag, is Jacques de Waart in het Eemhuis gekozen tot nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaja maakte de uitslag bekend en speldde hem aan het eind van de avond de nieuwe ‘ambtsbroche’ op.

Bekijk details van Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

• De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020 Bekijk details

1 februari 2019

Sinds de introductie in de jaren ’60 is de Kunstuitleen een begrip geworden. Tienduizenden huishoudens zijn hierdoor in aanraking gekomen met kunst en hebben kunst in huis via de Kunstuitleen. Aan deze periode komt nu een einde met de sluiting van de Kunstuitleen Amersfoort op 1 januari 2020.

Bekijk details van De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020

• Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress Bekijk details

1 februari 2019

Vrijdagmiddag 1 februari ontving de VoorleesExpress Eemland een cheque van 6.000 euro! Dit fantastische bedrag werd opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van chocoladeletters. Als dank voor de steun organiseerde de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje tijdens De Nationale Voorleesdagen voor de kinderen van de leden van JCI Eemland.

Bekijk details van Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

• De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend Bekijk details

9 januari 2019

Op 31 januari wordt de nieuwe Stadsdichter verkozen. De Amersfoorters die kans maken op deze titel zijn Gerard Dummer, Jolanda Oudijk, Ali Serik, Twan Vet en Jacques de Waard. De genomineerden zijn door een professionele jury geselecteerd uit alle inzendingen.

Bekijk details van De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

• StudyShare is begonnen Bekijk details

8 januari 2019

De Bibliotheek Eemland biedt van 8 t/m 31 januari service aan alle leerlingen van de middelbare school en het mbo. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in deze periode zijn er StudyShare momenten in het Eemhuis in Amersfoort. StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden.

Bekijk details van StudyShare is begonnen