BabyBieb - Voorlezen aan de allerkleinsten

Dinsdag 18 juni 2024, van 11:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Vathorst

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met je baby op schoot een boekje ontdekken en lezen is ontzettend leerzaam. Daarom organiseren we ook voor de allerkleinsten een heerlijk voorleesmoment in de bibliotheek! De baby's genieten tijdens de BabyBieb van een fijn momentje met papa, mama, opa of oma, en de ouders/verzorgers krijgen tips en inspiratie over voorlezen aan en spelen met de baby. Op dinsdag 18 juni om 11.00 uur in de Bibliotheek Vathorst.

Tijdens de BabyBieb lezen we voor, zingen we bijpassende liedjes en worden de zintuigen van de baby geprikkeld met babyvriendelijke materialen. Daarnaast krijgen de ouders, opa's en oma's en verzorgers handige tips en voorleesinspiratie om thuis toe te passen. Ook is het een fijn moment om samen met je baby te spelen.

Waarom voorlezen

Veel ouders geloven niet dat het mogelijk is al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind ouder is. Uit onderzoek blijkt juist dat voorlezen wel degelijk loont: kinderen van ouders die al vroeg beginnen met voorlezen scoren hoger op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat. Met BoekStart promoten we het belang van voorlezen.

Aanmelden

Alleen kinderen hoeven te worden aangemeld.

Aanmelden

Er is deze dag ook een BabyBieb om 10.00 uur. Zie de agenda hieronder voor alle dagen en tijden.