Nieuws over de Bibliotheek Baarn

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Baarn en de Bibliotheek Eemland! 

Resultaat 1 - 10 (van 12)

 • Wat zijn 21st century skills? Bekijk details

  6 november 2023

  Veel basisscholen en het Medialab van de Bibliotheek Eemland zetten in op 21ste century skills, maar wat zijn dat eigenlijk?

 • Educatieve Escaperoom van de Bibliotheek Eemland sluit haar deuren Bekijk details

  2 november 2023

  Bijna 6 jaar lang was de Educatieve Escaperoom van het Medialab van de Bibliotheek Eemland een begrip in Amersfoort en omstreken. Meer dan 10.000 leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs bezochten de escaperoom en deden een poging om te ontsnappen. Ondertussen leerden ze meer over 21e-eeuwse vaardigheden, digitale geletterdheid en digitaal burgerschap. Omdat de Bibliotheek Eemland zich na al die jaren op nieuwe programma’s wil richten, ontsnapt op donderdag 2 november de laatste klas uit...

 • Night at the Eemhuis - Uniek festival na sluitingstijd Bekijk details

  1 november 2023

  In 2024 bestaat het Eemhuis 10 jaar. Om dit te vieren, organiseren we een buitengewoon festival: Night at the Eemhuis. Op zaterdagavond 10 februari, na sluitingstijd, wordt het Eemhuis hét toneel voor een onvergetelijke avond vol entertainment en verrassingen.

 • Sint-boeken vanaf 8 november in de bibliotheken Bekijk details

  26 oktober 2023

  De Sint is bijna weer in het land! Daarom zetten we vanaf woensdag 8 november de boekendisplays met Sinterklaas-boeken klaar, zodat alle kinderen alvast enthousiast kunnen worden voor 5 december.

 • LEES-app speciaal voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten Bekijk details

  10 oktober 2023

  Met de LEES-app krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. Om van de LEES-app gebruik te kunnen maken hoeven de jongeren niet lid te zijn van de Bibliotheek.

 • Bekende schrijvers naar de Bibliotheek Eemland tijdens Heel Nederland Leest Bekijk details

  9 oktober 2023

  Tommy Wieringa (Leusden), Marcel van Roosmalen (Baarn), Özcan (Eus) Akyol en zijn vrouw Anna van den Breemer (Eemhuis), Yvonne Kroonenberg (Bunschoten) en nog veel meer tijdens Heel Nederland Leest! Kaarten zijn vanaf nu te koop!

 • Geen luisterboeken meer in de Bibliotheek Bekijk details

  20 september 2023

  We halen de luisterboeken op cd en Daisyroms uit onze collectie. Je kunt de luisterboeken nog tot 1 december lenen. We halen ze uit onze collectie, omdat ze zijn verouderd en nog maar weinig worden geleend.

 • AVI-lezen en leesplezier Bekijk details

  3 augustus 2023

  Wie schoolgaande kinderen heeft die naar groep 3 of hoger gaan, heeft er vast wel eens van gehoord: AVI-lezen. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt. Hoe werkt dat dan precies? En is er niet iets veel belangrijker voor de leesontwikkeling van een kind? Namelijk leesplezier.

 • Opening 40e Bibliotheek op school Bekijk details

  12 mei 2023

  Woensdag 10 mei 2023 vond de feestelijke opening van de 40e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Eemland plaats. Een prachtige mijlpaal! Directeur Hedi van der Kolk van basisschool PWA Beekenstein in Amersfoort kreeg van Leesconsulent Yolanda van Putten het bordje overhandigd met daarop de tekst ‘Wij gaan voorlezen’.

 • Winnaars voorrondes De Nationale Voorleeswedstrijd bekend Bekijk details

  9 maart 2023

  Woensdag 29 maart wordt een spannende dag voor negen voorleestalenten uit de regio Eemland. Zij lezen voor in het Icoon-theater in de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Een deskundige jury kiest één winnaar die doorgaat naar de Provinciale finale. De winnaar daarvan kan uiteindelijk voorleeskampioen van heel Nederland worden. De regionale voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door de Bibliotheek Eemland.

Paginanavigatie