Nieuws over de Bibliotheek Baarn

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Baarn en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 26)

• Provinciale Finale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis Bekijk details

1 april 2022

Voor het tweede jaar organiseert de Bibliotheek Eemland de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de Provincie Utrecht. In 2021 kwamen alleen de deelnemers aan de wedstrijd naar het Eemhuis, het publiek kon online meekijken. Maar op 14 april 2022 wordt het volle bak in de grote hal, want de voorlezers brengen al hun klasgenootjes mee om hen aan te moedigen. In de jury van de voorleeswedstrijd zit niemand minder dan Tosca Menten, de populairste kinderboekenschrijver van ons land, bekend van...

Bekijk details van Provinciale Finale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis

• De Bibliotheek Eemland stopt per 10 mei met de muziekcollectie Bekijk details

18 maart 2022

Per 10 mei stopt de Bibliotheek Eemland met de muziekcollectie. Vanaf die datum kunnen er in alle bibliotheekvestigingen geen cd’s meer worden geleend. Het overgrote deel van de cd’s wordt te koop aangeboden.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland stopt per 10 mei met de muziekcollectie

• Enquête Walk&Talk Bekijk details

14 februari 2022

Voor de programmalijn Walk&Talk horen we graag in welke onderwerpen werkzoekenden of mensen die op zoek zijn naar ander werk geïnteresseerd zijn. Bij de netwerkbijeenkomsten krijgen werkzoekenden in ongeveer 30 minuten tips van een deskundige. Na de inleiding kunnen deelnemers de deskundige en elkaar bevragen en mogelijk tips geven.

Bekijk details van Enquête Walk&Talk

• Nieuwe naam Bibliotheek Baarn Bekijk details

13 februari 2022

De nieuwe gezamenlijke naam van de Bibliotheek Baarn en Theater de Speeldoos is eindelijk bekend. Vanaf 2024 is iedereen straks welkom in De Kroon! Zaterdag 12 februari zijn de nieuwe naam en het logo onthuld onder luid tromgeroffel.

Bekijk details van Nieuwe naam Bibliotheek Baarn

• Bouw gezamenlijke huisvesting theater bibliotheek kan van start Bekijk details

23 december 2021

De gemeenteraad van Baarn heeft woensdagavond 22 december 2021 besloten om krediet beschikbaar te stellen voor de bouw van een gezamenlijke huisvesting voor theater en bibliotheek aan de Rembrandtlaan. Hiermee kan Baarn gaan uitkijken naar een toekomstbestendige voorziening voor cultuur en educatie, waar iedereen welkom is.

Bekijk details van Bouw gezamenlijke huisvesting theater bibliotheek kan van start

• Hulp bij het maken van een afspraak voor een boosterprik Bekijk details

20 december 2021

Het maken van een afspraak voor de boosterprik is niet voor iedereen even makkelijk. Bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek kunnen we je op weg helpen. Voor het online maken van een afspraak voor de boosterprik is het belangrijk dat je je DigiD meeneemt.

Bekijk details van Hulp bij het maken van een afspraak voor een boosterprik

• Maak je baby gratis lid Bekijk details

13 december 2021

Voorlezen aan je baby is enorm belangrijk! Het stimuleert namelijk de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Je kunt jouw baby gratis aanmelden bij de bibliotheek en zo samen genieten van prachtige babyboekjes. Bij aanmelding van een kind van 0 tot 2 jaar ontvang je ook het gratis BoekStartkoffertje.

Bekijk details van Maak je baby gratis lid

• Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken Bekijk details

1 november 2021

In 2020 is de collectie Sinterklaasboeken flink vernieuwd door de Bibliotheek Eemland. Helaas is het daarom tijdelijk niet mogelijk om Sinterklaasboeken te reserveren. Ook in 2021 zal de collectie verder worden aangevuld. Wil je een Sinterklaasboek lenen? Binnenkort staat de collectie in al onze vestigingen klaar om mee naar huis te nemen.

Bekijk details van Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken

• Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’ Bekijk details

29 oktober 2021

'Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Voor de komende edities in Baarn en Amersfoort is de Bibliotheek Eemland op zoek naar vertellers. Deze editie is gekoppeld aan de bibliotheekcampagne Nederland Leest en heeft als thema ‘Over de grens’.

Bekijk details van Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’

• Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman Bekijk details

29 oktober 2021

Nederland Leest komt er weer aan! In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops van Bibliotheek Utrecht op zaterdag 6 november om 20.00 uur in gesprek met de twee schrijvers Adriaan van Dis en Lieke Marsman. Bezoekers van de Bibliotheek Eemland kunnen voor €5,- meekijken met de livestream.

Bekijk details van Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman

Paginanavigatie