Digitaal meedoen


DigiTaalhuis Bunschoten helpt je digitaal op weg. Wie nog geen of weinig ervaring heeft met de computer kan gratis deelnemen aan de computercursus voor beginners. Heb je al wel digitale ervaring maar zit je met vragen, dan kun je langskomen voor hulp in de Bibliotheek. 

Daarnaast organiseert DigiTaalhuis Bunschoten losse digitale cursussen en workshops. 

Tijdens de schoolvakanties is het DigiTaalhuis gesloten.

Digitale hulp in de Bibliotheek

IDO (Informatiepunt Digitale Overheid)

Heb je vragen over de digitale overheid?

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

Naar IDO

Digitaal Hulpplein

Heb je andere digitale vragen?

Heb je vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones of internet? Kom dan naar het Digitaal Hulpplein voor gratis hulp en advies. 

  • Donderdag van 10.00-11.00 uur in Bibliotheek Bunschoten

Digitale cursussen en workshops

Computercursus voor beginners Klik & Tik

Leer de computer gebruiken en ga het internet op. Voor volwassenen met weinig tot geen ervaring met de computer. De cursus kan in eigen tempo worden gevolgd en is gratis.

Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek telefonisch 033-4631914 of via onderstaan formulier.

Naar het formulier

Workshop Veilig online

Contact met familie gaat via WhatsApp, bankzaken regel je met internetbankieren, je raadpleegt de reisplanner; een smartphone, tablet of laptop biedt veel mogelijkheden die je dagelijks gebruikt. Maar hoe zorg je ervoor dat je ze veilig gebruikt? Dat je bijvoorbeeld niet wordt opgelicht of dat je persoonlijke foto’s en informatie privé blijven? Dit leer je tijdens de workshop Veilig online. Maandag 9 oktober van 12.30 tot 14.30 uur in de Bibliotheek Bunschoten. Gratis, wel aanmelden.

Aanmelden

Agenda DigiTaalhuis Bunschoten - Digitaal

Meer


Online oefenen

Thuis aan de slag met computer, tablet of smartphone

Van het leren bedienen van je smartphone en het gebruiken van WhatsApp tot werken met je laptop en programma's als Word en Excel. Er zijn volop gratis online cursussen te volgen.

Naar het online aanbod