My First Smartphone Festival

6 april 2024, van 10:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Vathorst

Kosten: Gratis te bezoeken, €2,- p.p. als je de lezing bezoekt

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hét festival om families te ondersteunen bij de kennismaking met de allereerste smartphone van je kind. Verken samen de wereld van smartphones tijdens leuke activiteiten en een lezing. In de Bibliotheek Vathorst is dit festival op zaterdag 6 april van 10.30 tot 13.00 uur. De activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar voor de lezing van Jacqueline Kleijer moet je een kaartje kopen.

Opvoeders worden uitgedaagd om samen met kinderen de wereld van smartphones te verkennen op een plezierige en educatieve manier. De Bibliotheek Eemland organiseert op 3 vestigingen een spin-off van dit festival dat twee weken eerder plaatsvindt in Beeld en Geluid.

Lezing van Jacqueline Kleijer (betaald)

In alle drie de bibliotheken kunnen ouders en kinderen deelnemen aan een interactieve lezing van Jacqueline Kleijer, mediapedagoog, gespecialiseerd in onder andere online identiteit. Ze laat ouders en kinderen zien hoe ze doorgaans heel andere ideeën hebben over de mogelijkheden en het gebruik van een smartphone.

Deze lezing is betaald en is van 10.30 uur tot 11.15 uur. Koop alvast je tickets onderaan deze pagina.

My First Smartphone Spel

Ook kunnen ouders en kinderen samen het My First Smartphone Spel spelen: door samen alle vragen te beantwoorden maken ze duidelijke afspraken waar zowel ouders als kinderen zich aan moeten houden. En dan staat de deur naar die felbegeerde telefoon wagenwijd open!

Workshop animatiefilmpje leren maken

Met het Medialab kunnen kinderen en ouders aan de slag met het maken van een animatiefilmpje. Leer alle tips en tricks en ontdek met welke apps je zelf de leukste animaties kan maken! Dit mag op de eigen smartphone, maar als die nog aangeschaft moet worden kan het ook op een tablet van het Medialab.

Emoji speurtocht en emoji button maken

Daarnaast zijn er nog twee andere activiteiten doorlopend te doen. Haal een formulier op bij de balie, en speur de ruimte af naar verstopte emoji's. Op je formulier staan een hoop woorden, jij moet de juiste emoji's natekenen bij de juiste woorden. Of ontwerp en maak je eigen emoji, die je als button de hele dag kan dragen en mee naar huis kan nemen.


Tickets voor de lezing

Het festival is gratis te bezoeken, maar om lezing van Jacqueline Kleijer te bezoeken betaal je €2,- per persoon. De lezing is van 10.30 uur tot 11.15 uur. Wil je deze ook graag bezoeken? Koop dan hieronder alvast je ticket.

Aanmelden voor de lezing van Jacqueline Kleijer


In samenwerking met:

De worsteling van tieners en ouders met de smartphone

Heb je (ook) oudere kinderen met een smartphone? Kom dan naar de interactieve avond De worsteling van tieners en ouders met de smartphone op 3 april om 20.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. Hoe ga je als ouder of docent om met smartphonegebruik? Praat mee met deskundigen over de worsteling met de smartphone. Deze interactieve avond is geschikt voor ouders en professionals, zoals bijvoorbeeld docenten. De avond is georganiseerd door Nieuwsplein33.