Tegenlicht Meet Up 033 - You can't kill the story

28 februari 2024, van 19:00 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Journalisten lopen steeds meer gevaar tijdens hun werk. Tegelijkertijd is transparante, diepgravende verslaggeving nu belangrijker dan ooit. Hoe overleeft de journalistiek? VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar nieuwe vormen en methodes van verslaggeving. We spreken hierover met de gasten en met het publiek.

Aanmelden

Journalisten over de hele wereld komen steeds meer onder druk te staan door oorlogsgeweld, autoritaire regimes, georganiseerde misdaad en door het gebrek aan vertrouwen van de gewone burger. Persvesten zijn niet langer een garantie voor bescherming, en maken de drager ervan soms juist tot doelwit. Tegelijkertijd is transparante, diepgravende verslaggeving nu belangrijker dan ooit. Hoe overleeft de journalistiek?

Praat mee

We spreken hierover met de gasten en met jou als publiek. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de discussie en hun ideeën en gedachten te delen. We kijken de uitzending terug vanaf 19.00 uur voor wie dat wil. Om 20.00 uur begint het gesprek. Als je de uitzending niet wil terugkijken, kun je om 20.00 uur aansluiten.

Sprekers

  • Kees Hoogendijk: Hoofdredacteur Nieuwsplein33
  • Siem Eikelenboom: Onderzoeksjournalist Follow the Money

KennisCloud

Praat & doe mee met de Tegenlicht community in Amersfoort via KennisCloud. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Praat mee over thema's die jou interesseren, vind antwoorden op vragen die je niet via Google kunt vinden en maak kennis met het netwerk dat jou verder kan brengen!