Nieuws over de Bibliotheek Bunschoten

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Bunschoten en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 27)

• Bibliotheek blijft afhaalbibliotheek Bekijk details

13 april 2021

Tijdens de persconferentie van 13 april is besloten dat de huidige maatregelen verlengd worden tot en met 27 april. Gelukkig kan iedereen blijven lezen! De Bibliotheek Eemland blijft namelijk geopend als afhaalbibliotheek. Dat betekent dat onze leden boeken kunnen afhalen die gereserveerd zijn. Je hoeft geen afspraak te maken voor het ophalen van de gereserveerde boeken. Ook het inleveren van boeken is mogelijk. Gebruik hiervoor bij voorkeur de boekenbrievenbus. Het is niet mogelijk om in de vestigingen...

Bekijk details van Bibliotheek blijft afhaalbibliotheek

• Winnaars prijsvraag het Voorwoord zijn bekend Bekijk details

25 maart 2021

Tijdens het Voorwoord organiseerde de Bibliotheek Eemland een prijsvraag. Er werd massaal aan meegedaan.

Bekijk details van Winnaars prijsvraag het Voorwoord zijn bekend

• Servicepunt Eemdijk gaat open Bekijk details

26 februari 2021

Vanaf maandag 1 maart gaat Servicepunt Eemdijk van de Bibliotheek Eemland weer open als afhaalbibliotheek.

Bekijk details van Servicepunt Eemdijk gaat open

• Doe mee aan de prijsvraag tijdens het Voorwoord Bekijk details

23 februari 2021

Tijdens het Voorwoord organiseert de Bibliotheek Eemland een prijsvraag. Doe mee en maak kans op een Boekenwurm-lamp, Lekker-lees-avond-pakket of een Boekenbon!

Bekijk details van Doe mee aan de prijsvraag tijdens het Voorwoord

• Elmine Wijnia wint schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Eemland Bekijk details

18 februari 2021

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege corona was het woensdag 17 februari eindelijk zover: de bekendmaking van de winnaar van de Nederland Leest-schrijfwedstrijd die de Bibliotheek Eemland in november uitschreef. In een online prijsuitreiking werd de winnaar bekendgemaakt: Elmine Wijnia won de eerste prijs met het verhaal 'De Schop'. Het thema van de schrijfwedstrijd was ‘kleine geschiedenis, grote verhalen’.

Bekijk details van Elmine Wijnia wint schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Eemland

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' Bekijk details

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

• Sinterklaas-voorleestips Bekijk details

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

• Winnaars baarden-wedstrijd Bekijk details

10 november 2020

De winnaars van de baard-knutselwedstrijd zijn bekend! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende Voorleesfeestjes geweest, waarbij kinderen een knutselwerk mee naar huis kregen. Ze konden hiermee een baard maken en versieren. Door een foto op te sturen konden de kinderen meedoen met de wedstrijd. De jury heeft 5 winnaars gekozen. Alle winnaars krijgen het boek "Held op sokken". Wij willen graag alle winnaars feliciteren!

Bekijk details van Winnaars baarden-wedstrijd

• Tips voor kids Bekijk details

10 november 2020

De bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. Op deze pagina vind je voor alle leeftijden tips.

Bekijk details van Tips voor kids

• Gratis lessenserie digitale veiligheid Bekijk details

5 november 2020

Tijdens de Week van de mediawijsheid (9 t/m 13 november) kunnen scholen gratis een lessenserie digitale veiligheid met Hackshield en Educatieve Escaperoom aanvragen.

Bekijk details van Gratis lessenserie digitale veiligheid