Nieuws over de Bibliotheek Bunschoten

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Bunschoten en de Bibliotheek Eemland! 

Resultaat 1 - 10 (van 28)

 • Update aan catalogus, Mijn Menu en Wise App op 7 en 8 augustus Bekijk details

  5 augustus 2022

  In de nacht van van 7 op 8 augustus staat er een update gepland aan de catalogus, Mijn Menu en de Wise App. Alle onderdelen zullen die avond en nacht uit de lucht zijn. Verwachting is dat rond 09.00 uur 's ochtends alles weer werkt.

 • Hoe werkt AVI-lezen? Bekijk details

  5 augustus 2022

  Wie schoolgaande kinderen heeft die naar groep 3 of hoger gaan, heeft er vast wel eens van gehoord: AVI-lezen. Een boek dat vorig jaar nog perfect voor een kind was, kan een jaar later al te makkelijk zijn. Een boek dat boven het niveau zit is dan weer niet doorheen te komen. Daar komt AVI om de hoek kijken. Voor wie leert lezen, is het namelijk heel belangrijk dat een boek op het juiste niveau is. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt.

 • Oproep Leeskring Amersfoort Bekijk details

  7 juli 2022

  Bij de Leeskring Literatuur Amersfoort komt een plekje vrij! Lijkt het jou leuk om met anderen boeken te bespreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • De Bibliotheek Bunschoten doet mee aan de Spakenburgse dagen Bekijk details

  21 juni 2022

  Ook de Bibliotheek Bunschoten is te vinden op de Spakenburgse Dagen. We hebben een kraam voor de bibliotheek met daarop historische boeken van Spakenburg, sprinters & tijdschriften en informatie over BoekStart en het Taalcafé. De eerste drie Spakenburgse Dagen delen we de kraam met Bruna Spakenburg.

 • Provinciale Finale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis Bekijk details

  1 april 2022

  Voor het tweede jaar organiseert de Bibliotheek Eemland de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de Provincie Utrecht. In 2021 kwamen alleen de deelnemers aan de wedstrijd naar het Eemhuis, het publiek kon online meekijken. Maar op 14 april 2022 wordt het volle bak in de grote hal, want de voorlezers brengen al hun klasgenootjes mee om hen aan te moedigen. In de jury van de voorleeswedstrijd zit niemand minder dan Tosca Menten, de populairste kinderboekenschrijver van ons land, bekend van...

 • De Bibliotheek op school op de Bavinckschool Bekijk details

  31 maart 2022

  Donderdag 24 maart heeft de Bavinckschool de Bibliotheek op school geopend. In samenwerking met school, bibliotheek en gemeente krijgt het lezen op de Bavinck nu nog meer aandacht waardoor de taal- en leesvaardigheid van de kinderen worden vergroot. In de hal van de school staan 5 kasten met prachtige nieuwe boeken met zorg uitgekozen door de professionele leesconsulent die vanuit de Bibliotheek Eemland de school ondersteunt. Dat wordt volop leesplezier dus!

 • De Bibliotheek Eemland stopt per 10 mei met de muziekcollectie Bekijk details

  18 maart 2022

  Per 10 mei stopt de Bibliotheek Eemland met de muziekcollectie. Vanaf die datum kunnen er in alle bibliotheekvestigingen geen cd’s meer worden geleend. Het overgrote deel van de cd’s wordt te koop aangeboden.

 • Enquête Walk&Talk Bekijk details

  14 februari 2022

  Voor de programmalijn Walk&Talk horen we graag in welke onderwerpen werkzoekenden of mensen die op zoek zijn naar ander werk geïnteresseerd zijn. Bij de netwerkbijeenkomsten krijgen werkzoekenden in ongeveer 30 minuten tips van een deskundige. Na de inleiding kunnen deelnemers de deskundige en elkaar bevragen en mogelijk tips geven.

 • Hulp bij het maken van een afspraak voor een boosterprik Bekijk details

  20 december 2021

  Het maken van een afspraak voor de boosterprik is niet voor iedereen even makkelijk. Bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek kunnen we je op weg helpen. Voor het online maken van een afspraak voor de boosterprik is het belangrijk dat je je DigiD meeneemt.

 • Maak je baby gratis lid Bekijk details

  13 december 2021

  Voorlezen aan je baby is enorm belangrijk! Het stimuleert namelijk de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Je kunt jouw baby gratis aanmelden bij de bibliotheek en zo samen genieten van prachtige babyboekjes. Bij aanmelding van een kind van 0 tot 2 jaar ontvang je ook het gratis BoekStartkoffertje.

Paginanavigatie