Nieuws over de Bibliotheek Bunschoten

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Bunschoten en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 15)

• In actie tegen laaggeletterdheid in Bunschoten Bekijk details

2 september 2021

Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Ook DigiTaalhuis Bunschoten vraagt samen met samenwerkingspartners deze week extra aandacht voor laaggeletterdheid.

Bekijk details van In actie tegen laaggeletterdheid in Bunschoten

• Feestelijke opening de Bibliotheek Bunschoten! Bekijk details

19 augustus 2021

Op woensdag 8 september wordt de Bibliotheek Bunschoten aan de Oude Schans 27-29 officieel en feestelijk geopend. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. Bezoekers kunnen een gratis ijsje halen en een verzoek indienen bij de wandelende poëziejukebox. Om 15.30 uur zal wethouder Peter van Asselt samen met Erno de Groot, directeur van de Bibliotheek Eemland, de bibliotheek officieel openen.

Bekijk details van Feestelijke opening de Bibliotheek Bunschoten!

• Geef een prentenboek cadeau Bekijk details

23 juni 2021

Ieder jaar staat een bijzonder prentenboek centraal bij deze actie. Dit jaar is dat 'Max en de Maximonster'.

Bekijk details van Geef een prentenboek cadeau

• Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen! Bekijk details

17 juni 2021

Vanaf 2 augustus opent de nieuwe bibliotheekvestiging op de Oude Schans 27-29 in Bunschoten de deuren. We zijn ontzettend blij dat we je straks in dit mooie pand in hartje centrum kunnen ontvangen. Wat betekent dat voor jou en voor onze dienstverlening?

Bekijk details van Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen!

• Cultureel Café 'ontmoetingen' te zien bij LOS Bekijk details

11 mei 2021

Begin mei was Eva Vriend in Spakenburg om te vertellen over haar boek 'Eens ging de zee hier tekeer'. Kunsthistorica Henny Goedegebuure interviewde haar voor de Lokale Omroep Spakenburg (LOS). Eva vertelt over haar boek. Een mooi verhaal over hoe de Zuiderzee het IJsselmeer werd en de ingrijpende invloed hiervan op de cultuur, de identiteit en de toekomst van vier Zuiderzeefamilies.

Bekijk details van Cultureel Café 'ontmoetingen' te zien bij LOS

• Servicepunt Eemdijk gaat open Bekijk details

26 februari 2021

Vanaf maandag 1 maart gaat Servicepunt Eemdijk van de Bibliotheek Eemland weer open als afhaalbibliotheek.

Bekijk details van Servicepunt Eemdijk gaat open

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' Bekijk details

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

• Sinterklaas-voorleestips Bekijk details

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

• BoekStart gouden kaart actie Bekijk details

24 augustus 2020

In de maand september maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

Bekijk details van BoekStart gouden  kaart actie

• De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg Bekijk details

17 april 2020

Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Oude Schans. Een prachtige plek in het historisch centrum met uitzicht op de Botterhaven. Bibliotheek Eemland is enthousiast over de locatie en zal de komende maanden voortvarend plannen gaan maken voor de inrichting en programmering.

Bekijk details van De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg