Nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis

Het laatste nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 63)

• Gildefeest Eemlandse schrijvers Bekijk details

22 juli 2022

De bibliotheek Eemland nodigt op zaterdagavond 27 augustus schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg uit voor het Gildefeest Eemlandse schrijvers. Tijdens deze feestelijke avond wordt er ook een speciale reverspin uitgereikt.

• Oproep Leeskring Amersfoort Bekijk details

7 juli 2022

Bij de Leeskring Literatuur Amersfoort komt een plekje vrij! Lijkt het jou leuk om met anderen boeken te bespreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

• De Nachtwacht van de onmisbaren Bekijk details

20 juni 2022

Op woensdag 22 Juni om 11:00 uur zal het kunstwerk "de Nachtwacht van Onmisbaren" onthuld worden in het Eemhuis. Het Kunstwerk is een foto van een nieuwe nachtwacht. Dit portret reist heel Nederland door en met deze actie wil de FNV aandacht vragen voor de mensen met een cruciaal beroep. Bij de onthulling zullen vertegenwoordigers van de FNV, een wethouder van gemeente Amersfoort en enkele "onmisbaren", (mensen met een cruciaal beroep) aanwezig zijn.

• Future Frictions Bekijk details

17 mei 2022

Wil je weten hoe slimme technologie in onze samenleving en in Amersfoort wordt ingezet? Ben je geïnteresseerd in de ethische aspecten daarvan? Kom dan tussen maandag 23 mei en zondag 5 juni naar het Eemhuis. In de Ruimte voor Amersfoort staat de interactieve opstelling ‘Future Frictions’. ‘Future Frictions’ is een project van de Universiteit Twente in samenwerking met gemeente Amersfoort.

• Verkoop muziekcollectie verlengd Bekijk details

17 mei 2022

T/m zondag 22 mei is iedereen van harte welkom tijdens de verkoop van de muziekcollectie in de Bibliotheek het Eemhuis.

• Verkoopdata muziekcollectie Bekijk details

28 april 2022

Op 14 & 15 mei is iedereen van harte welkom tijdens de verkoop van de muziekcollectie in de Bibliotheek het Eemhuis.

• Voorleeskampioen provincie Utrecht! Bekijk details

14 april 2022

Vanmorgen was het eindelijk zover. Acht kandidaten streden om de titel ‘voorleeskampioen’. Na een spannende ochtend kon de jury de winnaar bekend maken. Nathan Slingerland mag zich voorleeskampioen van de provincie Utrecht noemen en zal de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 25 mei in Utrecht. Als Nathan wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2022 van het Kinderboekenmuseum noemen.

• Nacht van de Literatuur groot succes! Bekijk details

14 april 2022

Op zondagavond 10 april vond de Nacht van de Literatuur plaats ter ere van de Boekenweek 2022. Twee topauteurs namelijk Arnon Grunberg, winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2022 en de winnares van de NS Publieksprijs 2021 Lale Gül werden geïnterviewd door Onno Blom. Beide schrijvers spraken openhartig en met ruim 200 bezoekers was het een geslaagde avond!

• Pilot pasloos lenen in de Bibliotheek het Eemhuis Bekijk details

25 februari 2022

In de Bibliotheek het Eemhuis is een pilot gestart die het mogelijk maakt om materialen te lenen zonder dat er een bibliotheekpas aan te pas komt. De belangrijkste reden voor deze pilot is de gebruiksvriendelijkheid voor de klant. De pilot zal ongeveer 5 weken duren. Daarna volgt een evaluatie om te bepalen of pasloos lenen over alle vestigingen kan worden uitgerold.

• Verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte' terugkijken Bekijk details

25 februari 2022

Wat voor stad moet Amersfoort zijn en worden? Welke identiteit streven we na? Amersfoort staat voor grote opgaven, die een belangrijke ruimtelijke impact hebben op de stad. Hoe blijft de woningmarkt toegankelijk en divers? Op welke manier houden we de stad toegankelijk voor iedereen? Weerspiegelt het nieuwe stadhuis de ambities van het stadsbestuur? Wie voert regie op het ruimtebeslag van de warmtetransitie? Kijk nu het verkiezingsdebat 'De strijd om de ruimte' terug.

Paginanavigatie