Nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis

Het laatste nieuws over de Bibliotheek het Eemhuis en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 60)

• Aangepaste openingstijden december Bekijk details

23 november 2022

In december zijn in al onze vestigingen aangepaste openingstijden. Ook sluiten de inleverbussen van 31 december tot en met 2 januari.

• Werkzaamheden Eemhuis Bekijk details

8 november 2022

Vanaf 21 november zullen er werkzaamheden plaatsvinden in de entree van het Eemhuis. Dit kan op sommige momenten (geluids)overlast veroorzaken. De huidige schuifdeuren zullen worden vervangen door een draaideur. Hierdoor zal er in de toekomst minder warmteverlies en tocht in het pand zijn waardoor het verblijf (nog) aangenamer wordt. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de werkzaamheden op vrijdag 9 december worden afgerond. Onze excuses voor eventueel ongemak.

• Nederland Leest gaat van start Bekijk details

25 oktober 2022

Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest. Dit jaar is dat Mevrouw mijn moeder, van Yvonne Keuls. Je krijgt dit boek gratis bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek ophalen bij de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee en heeft verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn...

• Gildefeest Eemlandse schrijvers Bekijk details

22 juli 2022

De bibliotheek Eemland nodigt op zaterdagavond 27 augustus schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg uit voor het Gildefeest Eemlandse schrijvers. Tijdens deze feestelijke avond wordt er ook een speciale reverspin uitgereikt.

• Oproep Leeskring Amersfoort Bekijk details

7 juli 2022

Bij de Leeskring Literatuur Amersfoort komt een plekje vrij! Lijkt het jou leuk om met anderen boeken te bespreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

• De Nachtwacht van de onmisbaren Bekijk details

20 juni 2022

Op woensdag 22 Juni om 11:00 uur zal het kunstwerk "de Nachtwacht van Onmisbaren" onthuld worden in het Eemhuis. Het Kunstwerk is een foto van een nieuwe nachtwacht. Dit portret reist heel Nederland door en met deze actie wil de FNV aandacht vragen voor de mensen met een cruciaal beroep. Bij de onthulling zullen vertegenwoordigers van de FNV, een wethouder van gemeente Amersfoort en enkele "onmisbaren", (mensen met een cruciaal beroep) aanwezig zijn.

• Future Frictions Bekijk details

17 mei 2022

Wil je weten hoe slimme technologie in onze samenleving en in Amersfoort wordt ingezet? Ben je geïnteresseerd in de ethische aspecten daarvan? Kom dan tussen maandag 23 mei en zondag 5 juni naar het Eemhuis. In de Ruimte voor Amersfoort staat de interactieve opstelling ‘Future Frictions’. ‘Future Frictions’ is een project van de Universiteit Twente in samenwerking met gemeente Amersfoort.

• Verkoop muziekcollectie verlengd Bekijk details

17 mei 2022

T/m zondag 22 mei is iedereen van harte welkom tijdens de verkoop van de muziekcollectie in de Bibliotheek het Eemhuis.

• Verkoopdata muziekcollectie Bekijk details

28 april 2022

Op 14 & 15 mei is iedereen van harte welkom tijdens de verkoop van de muziekcollectie in de Bibliotheek het Eemhuis.

• Voorleeskampioen provincie Utrecht! Bekijk details

14 april 2022

Vanmorgen was het eindelijk zover. Acht kandidaten streden om de titel ‘voorleeskampioen’. Na een spannende ochtend kon de jury de winnaar bekend maken. Nathan Slingerland mag zich voorleeskampioen van de provincie Utrecht noemen en zal de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 25 mei in Utrecht. Als Nathan wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2022 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Paginanavigatie