Nieuws over de Bibliotheek Leusden

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Leusden en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 22)

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

• Sinterklaas-voorleestips

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

• Winnaars baarden-wedstrijd

10 november 2020

De winnaars van de baard-knutselwedstrijd zijn bekend! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende Voorleesfeestjes geweest, waarbij kinderen een knutselwerk mee naar huis kregen. Ze konden hiermee een baard maken en versieren. Door een foto op te sturen konden de kinderen meedoen met de wedstrijd. De jury heeft 5 winnaars gekozen. Alle winnaars krijgen het boek "Held op sokken". Wij willen graag alle winnaars feliciteren!

Bekijk details van Winnaars baarden-wedstrijd

• Tips voor kids

10 november 2020

De bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. Op deze pagina vind je voor alle leeftijden tips.

Bekijk details van Tips voor kids

• Gratis lessenserie digitale veiligheid

5 november 2020

Tijdens de Week van de mediawijsheid (9 t/m 13 november) kunnen scholen gratis een lessenserie digitale veiligheid met Hackshield en Educatieve Escaperoom aanvragen.

Bekijk details van Gratis lessenserie digitale veiligheid

• De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

19 oktober 2020

Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

Bekijk details van De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

• Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

11 september 2020

Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in het najaar terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 24 september is het de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf".

Bekijk details van Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

• BoekStart gouden kaart actie

24 augustus 2020

In de maand september maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

Bekijk details van BoekStart gouden  kaart actie

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

2 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb

15 mei 2020

Vanaf woensdag 20 mei kunnen bezoekers in de Bibliotheek Leusden gebruikmaken van de Zadenbieb. In deze speciale bibliotheek kunnen klanten kosteloos zaden lenen en ruilen. De bibliotheekvestiging start met de Zadenbieb vanwege het Internationaal jaar van de Plantengezondheid.

Bekijk details van De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb