Nieuws over de Bibliotheek Leusden

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Leusden en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 17)

• Geef een prentenboek cadeau Bekijk details

23 juni 2021

Ieder jaar staat een bijzonder prentenboek centraal bij deze actie. Dit jaar is dat 'Max en de Maximonster'.

Bekijk details van Geef een prentenboek cadeau

• Zadenbieb opent in diverse bibliotheekvestigingen Bekijk details

20 mei 2021

De Bibliotheken zijn weer volledig open en daarom kunnen de Bibliotheken Baarn, Woudenberg en Achterveld eindelijk starten met een nieuw concept dat al een poos in de steigers staat: de Zadenbieb. Bij de Zadenbieb, die per direct te bezoeken is, lenen leden kosteloos zaden. De bibliotheekvestigingen starten met de Zadenbieb naar aanleiding van het succes van de Zadenbieb Leusden, deze opent ook weer de deuren.

Bekijk details van Zadenbieb opent in diverse bibliotheekvestigingen

• Tweede Walk&Talk bijeenkomst in de Bibliotheek Eemland over het schrijven van een goed cv Bekijk details

15 april 2021

Wie op zoek is naar (ander) werk kan daar soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 30 april is er de tweede sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over het schrijven van een goed cv.

Bekijk details van Tweede Walk&Talk bijeenkomst in de Bibliotheek Eemland over het schrijven van een goed cv

• FORT33 en de Bibliotheek Leusden organiseren weer #Biebsessies Bekijk details

12 april 2021

Na het succes van de vorige keer organiseer FORT33 weer #Biebsessies met de Bibliotheek Leusden.

Bekijk details van FORT33 en de Bibliotheek Leusden organiseren weer #Biebsessies

• Gemeente Leusden - Iedereen doet mee! Bekijk details

8 april 2021

Gemeente Leusden vindt het belangrijk dat iedereen op een gelijkwaardige manier kan meedoen. Dat betekent dat openbare gebouwen goed bereikbaar zijn. En dat iedereen mee kan doen aan sociale activiteiten. Mensen met een beperking kunnen hierbij problemen ervaren. Daarom nodigen we deze inwoners uit om hun ervaringen te delen in een online vragenlijst. De vragenlijst staat de hele maand april online.

Bekijk details van Gemeente Leusden - Iedereen doet mee!

• Eerste Kennisdelers in de Bibliotheek Leusden Bekijk details

19 maart 2021

Hoe verminder je zelf je stress in tijden van corona en ook daarna? Hoor het tijdens de eerste Kennisdelers van de Bibliotheek Leusden. Ester Janssen - van den Hoek, master in de psychosomatische fysiotherapie, geeft je tijdens deze interactieve lezing handvatten om met stress om te gaan. Deze online lezing is op donderdag 1 april om 20.00 uur.

Bekijk details van Eerste Kennisdelers in de Bibliotheek Leusden

• Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken Bekijk details

12 maart 2021

Wie op zoek is naar (ander) werk kan soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 26 maart is er de eerste sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over de do’s en dont’s in online sollicitatiegesprekken.

Bekijk details van Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken

• De Bibliotheek Leusden is stemlocatie Bekijk details

11 maart 2021

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart is de Bibliotheek Leusden stemlocatie.

Bekijk details van De Bibliotheek Leusden is stemlocatie

• FORT33 en de Bibliotheek Leusden organiseren #Biebsessies Bekijk details

16 februari 2021

Dat de bibliotheken alleen nog maar afhaalpunt zijn en de cultuurpodia gesloten zijn voor publiek wil niet zeggen dat er niets gebeurt. De culturele organisaties hebben elkaar in deze tijden misschien wel harder nodig dan ooit. Daarom hebben FORT33 en de Bibliotheek Leusden de handen ineengeslagen. Door deze samenwerking kunnen kinderen van 2 t/m 6 jaar nu thuis luisteren naar Elles van de Bibliotheek Leusden die de leukste boeken voorleest. Ook aan de oudere doelgroep wordt gedacht.

Bekijk details van FORT33 en de Bibliotheek Leusden organiseren #Biebsessies

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' Bekijk details

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'