Nieuws over de Bibliotheek Vathorst

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Vathorst en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 13)

• Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken Bekijk details

1 november 2021

In 2020 is de collectie Sinterklaasboeken flink vernieuwd door de Bibliotheek Eemland. Helaas is het daarom tijdelijk niet mogelijk om Sinterklaasboeken te reserveren. Ook in 2021 zal de collectie verder worden aangevuld. Wil je een Sinterklaasboek lenen? Binnenkort staat de collectie in al onze vestigingen klaar om mee naar huis te nemen.

Bekijk details van Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken

• Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman Bekijk details

29 oktober 2021

Nederland Leest komt er weer aan! In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops van Bibliotheek Utrecht op zaterdag 6 november om 20.00 uur in gesprek met de twee schrijvers Adriaan van Dis en Lieke Marsman. Bezoekers van de Bibliotheek Eemland kunnen voor €5,- meekijken met de livestream.

Bekijk details van Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman

• Nederland Leest gaat van start Bekijk details

22 oktober 2021

Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op te halen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee.

Bekijk details van Nederland Leest gaat van start

• Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

6 september 2021

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland...

Bekijk details van Week van Lezen en Schrijven

• Het is feest in Vathorst! Bekijk details

31 augustus 2021

Kom op donderdag 30 september tussen 10.00 en 17.30 uur naar de Bibliotheek Vathorst en bekijk onze nieuwe inrichting. Met een prijsvraag voor jong en oud, een bouwhoek met XL LEGOstenen (tot ca. 12 jaar) en voor elke bezoeker hebben we een aardigheidje. Om 15.00 uur leest wethouder Fatma Koşer Kaya voor uit de nieuwe meertalige prentenboekcollectie. Iedereen is welkom!

Bekijk details van Het is feest in Vathorst!

• Geef een prentenboek cadeau Bekijk details

23 juni 2021

Ieder jaar staat een bijzonder prentenboek centraal bij deze actie. Dit jaar is dat 'Max en de Maximonster'.

Bekijk details van Geef een prentenboek cadeau

• Nieuwe tijdelijke inleverbak voor de Bibliotheek Vathorst Bekijk details

30 april 2021

Klanten hoeven voor alleen inleveren in de Bibliotheek Vathorst niet meer in dezelfde rij te staan als leners die (ook) een reservering komen ophalen. De materialen kunnen vanaf nu in de inleverbak in de hal van het Icoon. Voor het gebruik van de inleverbak is de hal ook van 08.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur geopend.

Bekijk details van Nieuwe tijdelijke inleverbak voor de Bibliotheek Vathorst

• Uniek theatercollege over Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog Bekijk details

1 april 2021

Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de Amersfoorters? Hoor en zie het tijdens een 40-minuten durende video-installatie documentaire 'Amersfoort '40-'45' vol archiefmateriaal van Archief Eemland. Tijdens dit unieke theatercollege zien bezoekers de grootste verzameling origineel Amersfoort beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog ooit verzameld. Van 3 t/m 9 mei in Het Eemhuis.

Bekijk details van Uniek theatercollege over Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog

• Gratis programmeerplezier Bekijk details

18 februari 2021

Het Medialab van de Bibliotheek Eemland geeft gratis 100 programmeerkastjes aan kinderen vanaf 12 jaar uit Amersfoort. Je krijgt een MakerKit met daarin een Micro:Bit programmeerkastje, handleiding en toebehoren. Hiermee kun je zelf een mini-jukebox of een kleine animatie programmeren.

Bekijk details van Gratis programmeerplezier

• Winnaars fotowedstrijd de Bibliotheek Vathorst Bekijk details

13 januari 2021

Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. Om de wijk in deze inrichting terug te laten komen door middel van aansprekende en herkenbare foto's van Vathorst is er een fotowedstrijd georganiseerd. De 15 onderstaande foto's hebben deze wedstrijd gewonnen, en komen in de nieuwe inrichting van de Bibliotheek Vathorst te hangen!

Bekijk details van Winnaars fotowedstrijd de Bibliotheek Vathorst