Nieuws over de Bibliotheek Vathorst

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Vathorst en de Bibliotheek Eemland! 

Resultaat 11 - 13 (van 13)

 • Educatieve Escaperoom van de Bibliotheek Eemland sluit haar deuren Bekijk details

  2 november 2023

  Bijna 6 jaar lang was de Educatieve Escaperoom van het Medialab van de Bibliotheek Eemland een begrip in Amersfoort en omstreken. Meer dan 10.000 leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs bezochten de escaperoom en deden een poging om te ontsnappen. Ondertussen leerden ze meer over 21e-eeuwse vaardigheden, digitale geletterdheid en digitaal burgerschap. Omdat de Bibliotheek Eemland zich na al die jaren op nieuwe programma’s wil richten, ontsnapt op donderdag 2 november de laatste klas uit...

 • LEES-app speciaal voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten Bekijk details

  10 oktober 2023

  Met de LEES-app krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. Om van de LEES-app gebruik te kunnen maken hoeven de jongeren niet lid te zijn van de Bibliotheek.

 • AVI-lezen en leesplezier Bekijk details

  3 augustus 2023

  Wie schoolgaande kinderen heeft die naar groep 3 of hoger gaan, heeft er vast wel eens van gehoord: AVI-lezen. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt. Hoe werkt dat dan precies? En is er niet iets veel belangrijker voor de leesontwikkeling van een kind? Namelijk leesplezier.

Paginanavigatie