Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 91 - 100 (van 172)

 • Verhuizing Baarn Bekijk details

  2 november 2020

  Gaat de Bibliotheek nu verhuizen naar het Arcadeplan op de Brink, de Speeldoos aan de Rembrandlaan of blijven jullie aan de Hoofdstraat zitten? Zijn er naast de Speeldoos ook andere instellingen waar jullie mee praten over gezamenlijke huisvesting? Wanneer gaat dit allemaal spelen? Dit zijn een paar vragen die we geregeld aan de balie in de bibliotheek van onze klanten krijgen.

  Bekijk details van Verhuizing Baarn

 • Fotowedstrijd Vathorst Bekijk details

  30 oktober 2020

  Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. We verwachten dat dit begin januari gereed is. We willen de wijk ook terug laten komen in de inrichting door middel van aansprekende en herkenbare foto’s van Vathorst. Daarom organiseren we een fotowedstrijd.

  Bekijk details van Fotowedstrijd Vathorst

 • Nederland Leest in tijden van Corona Bekijk details

  29 oktober 2020

  Omdat we worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven, organiseren we dit jaar tijdens Nederland Leest vooral corona-veilige activiteiten. Je kunt meedoen aan de Eemlandse Schrijfwedstrijd en we doen mee aan een recordpoging recensies schrijven op Hebban. In november kun je, zoals elk jaar ten tijde van de campagne Nederland Leest, ook weer een boek ophalen in de bibliotheek dat je niet terug hoeft te brengen. Dit jaar is dat 'Het zwijgen van Maria Zachea' door Judith Koelemeijer. Het...

  Bekijk details van Nederland Leest in tijden van Corona

 • De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd Bekijk details

  19 oktober 2020

  Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

  Bekijk details van De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

 • Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest Bekijk details

  15 oktober 2020

  Hieronder vind je de regels voor de schrijfwedstrijd van Nederland leest.

  Bekijk details van Regels Schrijfwedstrijd Nederland Leest

 • Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ Bekijk details

  15 oktober 2020

  November is als vanouds ‘Nederland leest’ maand. Het thema dit jaar is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Bibliotheek Eemland sluit aan met een korte verhalen schrijfwedstrijd.

  Bekijk details van Eemlandse Schrijfwedstrijd ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’

 • Opening Diversiteitsweek Bekijk details

  5 oktober 2020

  Op maandag 5 oktober om 11.00 uur wordt de Diverstiteitsweek officieel geopend in het Eemhuis. In Amersfoort telt iedereen mee en doet iedereen mee. Je bent welkom ongeacht je leeftijd, afkomst, levensovertuiging, geaardheid, beperking of andere achtergrond. We willen dat iedereen prettig kan wonen, werken en leven op een manier die bij hen past. Om hier extra aandacht voor te vragen is het van 4 tot en met 11 oktober 2020 Diversiteitsweek in Amersfoort.

  Bekijk details van Opening Diversiteitsweek

 • Zondag 11 oktober: Eemhuis gesloten! Bekijk details

  28 september 2020

  In verband met het Kinderboekenfestival is het Eemhuis zondag 11 oktober de hele dag gesloten.

  Bekijk details van Zondag 11 oktober: Eemhuis gesloten!

 • Boek een blind date Bekijk details

  17 september 2020

  Op vrijdag 18 september wordt winkelcentrum de Hamershof in Leusden feestelijk geopend. Kom vrijdag vanaf 15.00 uur of zaterdag de hele dag langs bij de Bibliotheek Leusden en laat je verrassen met een blind date. Voor iedereen die op zoek is naar meer inhoud of meer spanning. En word je vrijdag of zaterdag lid dan mag je ook nog een gratis jaarabonnement weggeven aan een vriend of vriendin. Alle reden om langs te komen!

  Bekijk details van Boek een blind date

 • Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden Bekijk details

  11 september 2020

  Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in het najaar terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 24 september is het de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf".

  Bekijk details van Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

Paginanavigatie