Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 91 - 100 (van 140)

 • De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg Bekijk details

  17 april 2020

  Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Oude Schans. Een prachtige plek in het historisch centrum met uitzicht op de Botterhaven. Bibliotheek Eemland is enthousiast over de locatie en zal de komende maanden voortvarend plannen gaan maken voor de inrichting en programmering.

  Bekijk details van De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg

 • Verhalenpodium Waar Gebeurd gaat zondag 19 april online door Bekijk details

  14 april 2020

  'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen, gebaseerd op het Amerikaanse 'The Moth'. Op zondag 19 april vindt deze activiteit vanwege het coronavirus voor het eerst digitaal plaats. Dit keer vragen we geen toegangsgeld.

  Bekijk details van Verhalenpodium Waar Gebeurd gaat zondag 19 april online door

 • De Bibliotheek Eemland start online Lees Thuis Café Bekijk details

  9 april 2020

  Door het coronavirus zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Dat kan saai en vervelend zijn. De Bibliotheek Eemland experimenteert daarom met een online koffiepauze: het Lees Thuis Café, inclusief kort voorleesmoment.. Het doel is om mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar te brengen. De eerste editie is dinsdag 14 april. Daarna vindt het café tot minimaal 28 april iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van Koningsdag.

  Bekijk details van De Bibliotheek Eemland start online Lees Thuis Café

 • Lezen, luisteren en leren in tijden van Corona Bekijk details

  8 april 2020

  De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden om te leren, luisteren en lezen. Dit is deel twee van onze tips.

  Bekijk details van Lezen, luisteren en leren in tijden van Corona

 • Online leeskringen: alleen, maar toch samen Bekijk details

  6 april 2020

  Normaal komen leeskringen fysiek bij elkaar en maken ze gebruik van de leeskringenservice. Nu grote groepen niet bij elkaar mogen komen en nu er geen leeskringkoffers opgehaald kunnen worden, lijkt het niet mogelijk om samen te lezen. Toch is het in corona-tijd ook mogelijk om als leeskring bij elkaar te komen! De Bibliotheek ondersteunt graag.

  Bekijk details van Online leeskringen: alleen, maar toch samen

 • Het Boek van de maand-gesprek vindt 8 april online plaats Bekijk details

  2 april 2020

  Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. Op woensdag 8 april vanwege het coronavirus niet fysiek, maar digitaal. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Het Boek van de maand-gesprek vindt 8 april online plaats

 • De Bibliotheek start telefonische hulplijn voor de Online Bibliotheek Bekijk details

  1 april 2020

  Onze klantenservice is vanaf vandaag open voor vragen over de online diensten van de Bibliotheek. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar.

  Bekijk details van De Bibliotheek start telefonische hulplijn voor de Online Bibliotheek

 • Veilig online in tijden van corona Bekijk details

  30 maart 2020

  Er is tijdens de coronacrisis veel nepnieuws in omloop. Met deze tips van de Bibliotheek kunt u het échte nieuws van het nepnieuws onderscheiden.

  Bekijk details van Veilig online in tijden van corona

 • Tips voor kids Bekijk details

  20 maart 2020

  De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips.

  Bekijk details van Tips voor kids

 • Digitale tips voor thuis Bekijk details

  17 maart 2020

  Naar de Bibliotheek komen voor schoolwerk, een boek na je thuiswerkdag, of anderen te ontmoeten in het taalcafé is nu niet mogelijk. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips

  Bekijk details van Digitale tips voor thuis