Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 111 - 120 (van 140)

 • Top 5 boekentips met het thema duurzaamheid Bekijk details

  14 november 2019

  November is Nederland Leest-maand en dit jaar is het thema duurzaamheid. Daarom vroegen we onze specialist collectie om een top 5 boekentips met dit thema.

  Bekijk details van Top 5 boekentips met het thema duurzaamheid

 • Top 5 Sinterklaas voorleestips Bekijk details

  14 november 2019

  Sinterklaas is weer in het land. Bij de voorpret op pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom 5 Sinterklaas voorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

  Bekijk details van Top 5 Sinterklaas voorleestips

 • Reactie van Kunstuitleen Amersfoort Bekijk details

  13 november 2019

  De afgelopen jaren heeft de Bibliotheek Eemland geprobeerd om een succes te maken van de Kunstuitleen Amersfoort. Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat, door gebrek aan publieke belangstelling, de Kunstuitleen Amersfoort haar deuren eind december 2019 helaas moet sluiten. De kunstwerken in bruikleen zijn teruggegaan naar de kunstenaars. De afgelopen maanden hebben we regelmatig contact gehad met de gemeente Amersfoort en is in goed overleg besloten dat de overige werken, die in bezit zijn van de...

  Bekijk details van Reactie van Kunstuitleen Amersfoort

 • Veiling van de collectie Kunstuitleen Amersfoort Bekijk details

  4 november 2019

  500 kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Amersfoort worden de komende maanden geveild bij Kunstveiling.nl. De Kunstuitleen van de Bibliotheek Eemland sluit eind 2019.

  Bekijk details van Veiling van de collectie Kunstuitleen Amersfoort

 • De boekenkast van... Onno Blom Bekijk details

  30 oktober 2019

  Wat hebben schrijvers, sprekers en prominente Eemlanders in hun boekenkast staan? Wij vroegen het aan Onno Blom voor deze nieuwe rubriek. Blom, bekend als de schrijver van dé Wolkers biografie: "Dit zijn vijf boeken die ik als jongen las uit de boekenkast van mijn vader en die een oneindige indruk op mij maakten".

  Bekijk details van De boekenkast van... Onno Blom

 • Blog Karin Horst, specialist cultuur: 'Informeer je! Door te lezen, te kijken en te luisteren' Bekijk details

  30 oktober 2019

  In mijn ideale wereld baseert iedereen zich op kennis en informatie door te lezen, te luisteren, te kijken en met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens Nederland Leest daag ik u uit dit te doen over duurzaamheid.

  Bekijk details van Blog Karin Horst, specialist cultuur: 'Informeer je! Door te lezen, te kijken en te luisteren'

 • Lezing The zero waste project in het Eemhuis Bekijk details

  30 oktober 2019

  Hoe gaat dat, een levensstijl zonder afval? Nicky Kroon, bekend van het boek en de blog 'Het zero waste project', geeft een lezing over het onderwerp in het KAdEcafé in het Eemhuis. De lezing is op donderdag 14 november om 20.00 uur.

  Bekijk details van Lezing The zero waste project in het Eemhuis

 • Programmamaker Teun van de Keuken over zijn 'Supermarktsurvivalgids' in het Eemhuis Bekijk details

  29 oktober 2019

  Hoe overleef je de supermarkt? Tussen de schappen is het soms heel lastig om goede en verantwoorde keuzes te maken. Op dinsdag 12 november komt journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken daarom naar het Eemhuis om aan de hand van zijn succesvolle boek de 'Supermarktsurvivalgids' de beste survivaltips te geven. Van de Keuken is bekend van zijn columns over eerlijk eten en als maker van het NPO-programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’. De Bibliotheek Eemland heeft hem uitgenodigd in...

  Bekijk details van Programmamaker Teun van de Keuken over zijn 'Supermarktsurvivalgids' in het Eemhuis

 • Bestseller-auteur Annejet van der Zijl in het AFAS Theater Bekijk details

  28 oktober 2019

  Annejet van der Zijl, schrijfster van bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses, komt naar Leusden. Op maandag 11 november ontvangen de Bibliotheek Leusden en Rotary Leusden haar in het AFAS Theater, waar Ivan Borghstijn haar zal interviewen.

  Bekijk details van Bestseller-auteur Annejet van der Zijl in het AFAS Theater

 • Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers, in de Bibliotheek Baarn Bekijk details

  27 oktober 2019

  Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest in november, staan Bibliotheken door het hele land in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Daarom komt Onno Blom, bekend als de schrijver van dé Wolkers biografie, op donderdag 14 november naar de Bibliotheek Baarn voor een lezing. Blom is tevens de samensteller van het Nederland Leest-boek Winterbloei.

  Bekijk details van Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers, in de Bibliotheek Baarn