Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 111 - 120 (van 186)

 • Opening Diversiteitsweek Bekijk details

  5 oktober 2020

  Op maandag 5 oktober om 11.00 uur wordt de Diverstiteitsweek officieel geopend in het Eemhuis. In Amersfoort telt iedereen mee en doet iedereen mee. Je bent welkom ongeacht je leeftijd, afkomst, levensovertuiging, geaardheid, beperking of andere achtergrond. We willen dat iedereen prettig kan wonen, werken en leven op een manier die bij hen past. Om hier extra aandacht voor te vragen is het van 4 tot en met 11 oktober 2020 Diversiteitsweek in Amersfoort.

 • Zondag 11 oktober: Eemhuis gesloten! Bekijk details

  28 september 2020

  In verband met het Kinderboekenfestival is het Eemhuis zondag 11 oktober de hele dag gesloten.

 • Boek een blind date Bekijk details

  17 september 2020

  Op vrijdag 18 september wordt winkelcentrum de Hamershof in Leusden feestelijk geopend. Kom vrijdag vanaf 15.00 uur of zaterdag de hele dag langs bij de Bibliotheek Leusden en laat je verrassen met een blind date. Voor iedereen die op zoek is naar meer inhoud of meer spanning. En word je vrijdag of zaterdag lid dan mag je ook nog een gratis jaarabonnement weggeven aan een vriend of vriendin. Alle reden om langs te komen!

 • Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden Bekijk details

  11 september 2020

  Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in het najaar terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 24 september is het de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf".

 • De Bibliotheek Woudenberg organiseert nieuwe Huiskamerquiz met het thema duurzaamheid Bekijk details

  11 september 2020

  Wie weet alles over klimaatverandering, afval scheiden en CO2? De Bibliotheek Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg komen met alweer de derde editie van de Huiskamerquiz. De 'duurzame' Huiskamerquiz is op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur in de Huiskamer van Woudenberg in het Cultuurhuis.

 • De Bibliotheek Eemland organiseert een avond over bezinning in tijden van crisis Bekijk details

  28 augustus 2020

  Een tijd van crisis kan ook een tijd van bezinning zijn. Hoe klimmen we uit het coronadal? Wat leren we ervan? En hoe moeten we verder? Wat moeten we aan met de klimaatverandering? Filosoof Jabik Veenbaas ziet de Verlichting als een tijd die ons nog altijd kan inspireren. Maandag 7 september spreekt hij hierover in de Bibliotheek het Eemhuis. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes van vier uit elkaar om, onder begeleiding, dieper op het onderwerp in te gaan.

 • Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over nieuwe verhalen en vreemdelingen in het Eemhuis Bekijk details

  28 augustus 2020

  Zaterdag 19 september spreken Abdelkader Benali en Lamia Makaddam over het thema 'Nieuwe verhalen en vreemdelingen' in de Bibliotheek het Eemhuis. Op meeslepende wijze vertelt Abdelkader Benali in zijn laatste boek 'De vreemdeling. Racisme uitgelegd' aan onszelf over zijn persoonlijke ervaringen met vreemdelingenhaat en discriminatie.

 • BoekStart gouden kaart actie Bekijk details

  24 augustus 2020

  In de maand september maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

 • Op 3 september is er weer een Mensenbieb in het Eemhuis Bekijk details

  21 augustus 2020

  Op donderdag 3 september is er een nieuwe editie van de Mensenbieb in het Eemhuis. Bij de Mensenbieb lenen bezoekers levende boeken die ze alles mogen vragen. Zo komen geïnteresseerden in contact met mensen die ze niet zo vaak spreken en die mogelijk met vooroordelen te maken hebben.

 • Diete Oudesluijs vertelt in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi' Bekijk details

  14 augustus 2020

  Op 25 augustus vertelt Diete Oudesluijs in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi', een verzameling portretten van kinderen van hooggeplaatste of beruchte nazi's.

Paginanavigatie