Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 121 - 130 (van 140)

 • Vrijwilligersorganisaties slaan handen ineen Bekijk details

  21 oktober 2019

  Tien organisaties die vrijwilligers inzetten bij maatjes- of coachingsprojecten in Amersfoort, gaan nauw samenwerken. Een samenwerkingsovereenkomst is op donderdag 17 oktober getekend in de Bibliotheek Eemland. Wethouder Cees van Eijk was bij de ondertekening aanwezig.

  Bekijk details van Vrijwilligersorganisaties slaan handen ineen

 • Opening de Bibliotheek op school in De Weesboom Bekijk details

  3 oktober 2019

  2 oktober was de start van De Kinderboekenweek, maar ook de opening van een nieuwe Bibliotheek op school in OBS De Weesboom. Leraren, leerlingen, bibliotheekmoeders en andere genodigden konden genieten van een mooie opening.

  Bekijk details van Opening de Bibliotheek op school in De Weesboom

 • Blog Lies Pannevis (specialist Jeugd): "Iedere Kinderboekenweek is weer één groot feest" Bekijk details

  1 oktober 2019

  Voor Kinderboekenschrijvers en jeugdbibliothecarissen is het nu de allerdrukste tijd van het jaar: De Kinderboekenweek staat weer voor de deur!

  Bekijk details van Blog Lies Pannevis (specialist Jeugd): "Iedere Kinderboekenweek is weer één groot feest"

 • Amersfoortse plattelandspioniers Bekijk details

  19 september 2019

  Donderdagavond, 18 september jl. is in de Bibliotheek Eemland een nieuwe reeks VPRO Tegenlicht Meetups gestart. Het thema plattelandspioniers sloeg aan, want deze eerste bijeenkomst werd meteen druk bezocht. Plattelandspioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin.

  Bekijk details van Amersfoortse plattelandspioniers

 • Week van de Alfabetisering Bekijk details

  2 september 2019

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering

 • Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein Bekijk details

  8 juli 2019

  Op zaterdag 13 juli wordt er op het Eemplein een gezellige Boekenmarkt en Kunstmarkt georganiseerd door Winkeliersvereniging Eemplein in samenwerking met Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst in het Eemhuis. De toegang tot de markt is gratis.

  Bekijk details van Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein

 • VoorleesExpress nu ook actief in Woudenberg Bekijk details

  2 juli 2019

  De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Met de steun van de gemeente kan het project nu ook in Woudenberg van start gaan en kunnen kinderen bereikt worden die het risico lopen om taalproblemen te ontwikkelen.

  Bekijk details van VoorleesExpress nu ook actief in Woudenberg

 • Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’ Bekijk details

  29 mei 2019

  'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Voor de editie van 30 juni is de organisatie op zoek naar mooie verhalen over belevenissen op of via internet. De mensen met de mooiste, grappigste of ontroerendste verhalen krijgen de kans om hun verhaal voor te dragen aan publiek. De vertellers worden hierbij geholpen door een vertelcoach.

  Bekijk details van Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’

 • Europese Verkiezingen Bekijk details

  2 mei 2019

  Op 23 mei 2019 worden de Europese verkiezingen gehouden. Wij organiseren naar aanleiding hiervan een Tegenlicht Meetup op 15 mei. Verder vindt u informatie en links over de verkiezingen op deze pagina en een aantal tips uit onze collectie op displays in onze bibliotheken

  Bekijk details van Europese Verkiezingen

 • Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA' Bekijk details

  4 april 2019

  Op 20 maart vond in de Keizaal een Amersfoortse Meetup van het VPRO televisieprogramma ‘Tegenlicht’ plaats met als thema ‘Dokteren met DNA’. Na het terugkijken en een introductie van de drie gastsprekers Dr. Rene Smulders van de Wageningen University, Biohacker Peter Joosten en Prof. Dr. Martina Cornelis, gingen zij met elkaar in gesprek. Hieronder een verslag van Hanneke Ooms, studente journalistiek.

  Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'