Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 141 - 150 (van 186)

• Online leeskringen: alleen, maar toch samen Bekijk details

6 april 2020

Normaal komen leeskringen fysiek bij elkaar en maken ze gebruik van de leeskringenservice. Nu grote groepen niet bij elkaar mogen komen en nu er geen leeskringkoffers opgehaald kunnen worden, lijkt het niet mogelijk om samen te lezen. Toch is het in corona-tijd ook mogelijk om als leeskring bij elkaar te komen! De Bibliotheek ondersteunt graag.

• Het Boek van de maand-gesprek vindt 8 april online plaats Bekijk details

2 april 2020

Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. Op woensdag 8 april vanwege het coronavirus niet fysiek, maar digitaal. De toegang is gratis.

• De Bibliotheek start telefonische hulplijn voor de Online Bibliotheek Bekijk details

1 april 2020

Onze klantenservice is vanaf vandaag open voor vragen over de online diensten van de Bibliotheek. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar.

• Veilig online in tijden van corona Bekijk details

30 maart 2020

Er is tijdens de coronacrisis veel nepnieuws in omloop. Met deze tips van de Bibliotheek kunt u het échte nieuws van het nepnieuws onderscheiden.

• Tips voor kids Bekijk details

20 maart 2020

De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips.

• Digitale tips voor thuis Bekijk details

17 maart 2020

Naar de Bibliotheek komen voor schoolwerk, een boek na je thuiswerkdag, of anderen te ontmoeten in het taalcafé is nu niet mogelijk. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips

• DigiTaalhuis Amersfoort gaat met Klik & Tik de wijk in Bekijk details

11 maart 2020

In de Informatiewinkel in Kruiskamp startte dinsdag 10 maart een kleine groep deelnemers met de cursus Klik & Tik, een computer- en internetcursus voor beginners. Door de samenwerking met Indebuurt033 gaat DigiTaalhuis Amersfoort nu ook de wijk in. Medewerkers van de Informatiewinkels in Kruiskamp en Liendert stelden vast dat verschillende bezoekers op weg geholpen konden worden met een computer- en internetcursus voor beginners.

• BoekStart-verrassingspakket voor baby's Bekijk details

20 februari 2020

In de maand maart maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

• Privacy op internet; tips en alternatieven Bekijk details

19 februari 2020

Hoe bescherm je je data, je computer, je smartphone en je identiteit. In het kader van de Tegenlicht Meetup033 op 19 februari 2020 over ‘de grote dataroof’, hieronder wat tips en alternatieven om je veiligheid en privacy op internet te vergroten.

• Wijziging reserveringsbonnen Bekijk details

4 februari 2020

Vanwege de privacywetgeving staan er minder gegevens op de nieuwe reserveringsbonnen.

Paginanavigatie