Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 161 - 170 (van 175)

• Week van de Alfabetisering Bekijk details

2 september 2019

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit.

• Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein Bekijk details

8 juli 2019

Op zaterdag 13 juli wordt er op het Eemplein een gezellige Boekenmarkt en Kunstmarkt georganiseerd door Winkeliersvereniging Eemplein in samenwerking met Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst in het Eemhuis. De toegang tot de markt is gratis.

• VoorleesExpress nu ook actief in Woudenberg Bekijk details

2 juli 2019

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Met de steun van de gemeente kan het project nu ook in Woudenberg van start gaan en kunnen kinderen bereikt worden die het risico lopen om taalproblemen te ontwikkelen.

• Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’ Bekijk details

29 mei 2019

'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Voor de editie van 30 juni is de organisatie op zoek naar mooie verhalen over belevenissen op of via internet. De mensen met de mooiste, grappigste of ontroerendste verhalen krijgen de kans om hun verhaal voor te dragen aan publiek. De vertellers worden hierbij geholpen door een vertelcoach.

• Europese Verkiezingen Bekijk details

2 mei 2019

Op 23 mei 2019 worden de Europese verkiezingen gehouden. Wij organiseren naar aanleiding hiervan een Tegenlicht Meetup op 15 mei. Verder vindt u informatie en links over de verkiezingen op deze pagina en een aantal tips uit onze collectie op displays in onze bibliotheken

• Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA' Bekijk details

4 april 2019

Op 20 maart vond in de Keizaal een Amersfoortse Meetup van het VPRO televisieprogramma ‘Tegenlicht’ plaats met als thema ‘Dokteren met DNA’. Na het terugkijken en een introductie van de drie gastsprekers Dr. Rene Smulders van de Wageningen University, Biohacker Peter Joosten en Prof. Dr. Martina Cornelis, gingen zij met elkaar in gesprek. Hieronder een verslag van Hanneke Ooms, studente journalistiek.

• Markt Sociaal Domein in Bunschoten Bekijk details

19 maart 2019

Maandag 18 maart werd bekendgemaakt dat het kabinet geld gaat uittrekken voor extra cursussen lezen en schrijven. Het gaat hierbij om mensen die wel Nederlands spreken, maar om welke reden dan ook niet goed hebben leren lezen en schrijven. Minister Van Engelshoven gaf aan dat het voor deze groep erg moeilijk is om mee te komen in de samenleving. De Taalhuizen in de regio Eemland zetten zich voor deze mensen in.

• Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen Bekijk details

28 februari 2019

De tweede VPRO Tegenlicht Meet Up van 2019 ging over de aflevering ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’. Het was volle bak in het KAdECafé, waar we naartoe verhuisden vanwege de hoge opkomst.

• Bieb op Diek geopend Bekijk details

7 februari 2019

De Bibliotheek Eemland heeft er een nieuw servicepunt bij: de Bieb op Diek in Eemdijk. Deze werd vanmorgen feestelijk geopend in de School met de Bijbel, waar het servicepunt is gevestigd.

• Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort Bekijk details

4 februari 2019

Op donderdagavond 31 januari, landelijke Gedichtendag, is Jacques de Waart in het Eemhuis gekozen tot nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaja maakte de uitslag bekend en speldde hem aan het eind van de avond de nieuwe ‘ambtsbroche’ op.

Paginanavigatie