Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 61 - 70 (van 153)

• Decemberactie verzilveren Bekijk details

15 december 2020

Voor iedereen die onlangs een abonnement van de Decemberactie heeft afgesloten met daarbij een gratis cadeau-abonnement om weg te geven. Deze kan nog tot 1 juni worden verzilverd in alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland.

Bekijk details van Decemberactie verzilveren

• Bibliotheek Vathorst sluit twee weken Bekijk details

3 december 2020

Vanaf vrijdag 1 januari sluit Bibliotheek Vathorst voor twee weken de deuren. In deze twee weken wordt de vestiging omgebouwd en opgefrist.

Bekijk details van Bibliotheek Vathorst sluit twee weken

• BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' Bekijk details

30 november 2020

Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

• Decemberactie Bekijk details

30 november 2020

Weet je dit jaar niet wat voor cadeau je moet geven met Sinterklaas of Kerst? Wij maken het je extra makkelijk, want wie in de maand december een abonnement afsluit, mag zo’n zelfde abonnement gratis weggeven aan een vriend of vriendin. Dat is dus dubbel zo leuk lid worden.

Bekijk details van Decemberactie

• Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd Bekijk details

25 november 2020

Tijdens deze editie van Nederland Leest heeft bibliotheek Eemland een schrijfwedstrijd georganiseerd, met als thema: 'Kleine geschiedenis, grote verhalen'. Uit deze inzendingen zijn door de jury de negen beste verhalen uitgekozen. Hieronder kun je de verhalen lezen, en op één van deze verhalen stemmen voor de publieksprijs.

Bekijk details van Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd

• Amnesty Write for Rights Bekijk details

23 november 2020

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen.

Bekijk details van Amnesty Write for Rights

• Sinterklaas-voorleestips Bekijk details

19 november 2020

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

• Gereserveerde boeken ophalen Bekijk details

18 november 2020

Vanaf 19 november mogen we weer open. Vanmiddag wordt een deel van de reserveringen al klaargezet. Zodra deze klaarstaan wordt er automatisch een bericht verstuurd dat de boeken kunnen worden opgehaald. Let op: deze reserveringen kunnen pas vanaf 19 november worden opgehaald.

Bekijk details van Gereserveerde boeken ophalen

• Winnaars baarden-wedstrijd Bekijk details

10 november 2020

De winnaars van de baard-knutselwedstrijd zijn bekend! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende Voorleesfeestjes geweest, waarbij kinderen een knutselwerk mee naar huis kregen. Ze konden hiermee een baard maken en versieren. Door een foto op te sturen konden de kinderen meedoen met de wedstrijd. De jury heeft 5 winnaars gekozen. Alle winnaars krijgen het boek "Held op sokken". Wij willen graag alle winnaars feliciteren!

Bekijk details van Winnaars baarden-wedstrijd

• Tips voor kids Bekijk details

10 november 2020

De bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. Op deze pagina vind je voor alle leeftijden tips.

Bekijk details van Tips voor kids