Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 61 - 70 (van 175)

 • Schrijfster Carolien Cramer 28 juli bij Baarn Leest Bekijk details

  16 juli 2021

  De Baarnse schrijfster Carolien Cramer komt 28 juli over haar nieuwe boek vertellen bij Baarn Leest in de Bibliotheek Baarn. Het is vanwege de pandemie voor het eerst in lange tijd dat Baarn Leest weer door kan gaan.

 • Verslag Tegenlicht Meet Up: Ouderwetse woonmarkt schreeuwt om verjonging Bekijk details

  15 juli 2021

  Tropisch weer en een uitzending van de EK Voetbal stonden een gepassioneerde discussie tijdens de Tegenlicht Meet Up 033 over de huidige woningmarkt niet in de weg. Hoewel de situatie van starters het uitgangspunt was, bleek al snel dat voor het vinden van creatieve oplossingen, een bredere blik nodig is.

 • Nacht van de Literatuur op 18 september in het Eemhuis Bekijk details

  12 juli 2021

  Op 18 september 2021 vanaf 20:00 uur verwelkomt ‘De Nacht van de Literatuur’ drie schrijvers in de Bibliotheek Eemland: Tommy Wieringa, Sofie Lakmaker en Auke Hulst. Zij lezen voor uit eigen werk en zullen geïnterviewd worden over hun schrijverschap, hun recente werk en alles wat nog meer ter sprake komt. Je kunt deze avond bijwonen in de bibliotheek of via een online livestream. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek. De avond zal worden afgesloten met een afterparty in het...

 • Stadsdichter gezocht Bekijk details

  8 juli 2021

  De termijn van stadsdichter Jacques de Waart liep eigenlijk tot eind januari 2021. In verband met corona is dit met een half jaar verlengd. Voor september 2021 t/m januari 2024 is Amersfoort weer op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 15 augustus. Op woensdag 1 september, de oprichtingsdatum van het GiSA (Gilde Stadsdichters Amersfoort), wordt de nieuwe stadsdichter gekozen.

 • Hoera, de Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen! Bekijk details

  17 juni 2021

  Vanaf 2 augustus opent de nieuwe bibliotheekvestiging op de Oude Schans 27-29 in Bunschoten de deuren. We zijn ontzettend blij dat we je straks in dit mooie pand in hartje centrum kunnen ontvangen. Wat betekent dat voor jou en voor onze dienstverlening?

 • Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021 Bekijk details

  14 juni 2021

  Donderdag 10 juni werd tijdens een online bijeenkomst bekendgemaakt wie dit jaar StoryAwards heeft gewonnen en de hoofdprijs, een splinternieuwe tablet, in de wacht heeft gesleept. StoryAwards is een verhalenwedstrijd voor jongeren, georganiseerd door de Bibliotheek Eemland. Dit jaar was het thema “Opstaan”. Er zijn 20 verhalen ingezonden waarin dit thema op een originele manier was verwerkt.

 • Espressobar is weer open! Bekijk details

  8 juni 2021

  De espressobar De Draak in het Eemhuis is weer open! Van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur ben je weer welkom voor een heerlijke cappuccino, koffie verkeerd, espresso of andere koffiespecialiteit. Of kies uit een van de vele theesoorten. Leden van de bibliotheek en Bieb Werkt krijgen 10% korting op warme dranken.

 • Interview Astrid Bekijk details

  2 juni 2021

  Waarom samenwerken met de Bibliotheek? Astrid van der Spoel vertelt waarom!

 • Zadenbieb opent in diverse bibliotheekvestigingen Bekijk details

  20 mei 2021

  De Bibliotheken zijn weer volledig open en daarom kunnen de Bibliotheken Baarn, Woudenberg en Achterveld eindelijk starten met een nieuw concept dat al een poos in de steigers staat: de Zadenbieb. Bij de Zadenbieb, die per direct te bezoeken is, lenen leden kosteloos zaden. De bibliotheekvestigingen starten met de Zadenbieb naar aanleiding van het succes van de Zadenbieb Leusden, deze opent ook weer de deuren.

 • Eerste Zadenbieb-lezing van de Bibliotheek Baarn op 29 mei Bekijk details

  14 mei 2021

  In de Bibliotheek Baarn komt als de bibliotheken weer open mogen een Zadenbieb. Om deze zadenbibliotheek af te trappen, vindt er zaterdag 29 mei een lezing plaats over groentebomen. Groentebomen zijn veel makkelijker dan een moestuin en verrassend goed voor biodiversiteit en het klimaat. De lezing vindt vanwege de corona-maatregelen online plaats.

Paginanavigatie